Bedelli Askerlik 2018
-
@deschain hocam son bedelli 18 bindi, ben buna 2 bin ekleyip 20 bin yapacaklarını ya da 18 binde bırakacaklarını düşünüyorum, daha aşağısı zaten olmaz gibi ama 20 binde normal geliyor, son çıkan bedelli 88 ocaktı 2014 yılında çıktı yani 27 yaşını doldurmuşları kapsadı şimdi yine aynısı olursa 92 ocakta kalır gibi duruyor ama daha fazla kişi faydalansın diye bu sefer de 26 sınır alıp 93 ocak da olabilir. Çıksın da bir şekilde sıkıntıda olanları kurtarsın.
-
@agor Benim 91 Mart hocam, kurtarır mı sence?
15.000 olsun bizim olsun hocam ya. Şimdi ekonomi 2014teki gibi olsa tamam 20.000 derim ama şu an 15.000 ideal bence. -
@deschain hocam çok büyük ihtimal sizi kurtarır 92 liler sınır olur
-
Bedelli askerlik çıkmaz diye düşünüyorum...
Geçen Günler Başbakan bu konunun seçimden sonra açıklanacağını söylemişti -
@bad1905 Birde fiyatı güzel olsa, ne iyi olur hocam.
-
@burcuburcu ekonomiyi bedelli askerlikten gelen paranın düzelteceğini sanmam
-
Bedelli cikacaksa en az 100 bin tl olmali. Oyle gerine gerine parasini verdik diyememeli herkes. Yapin kardesim vatan borcunu yerine getirin. Yarin ahirette sehitlerin sefaatini istemeye yuzunuz olsun
-
@sinek hocam kendi adıma konuşmuyorum bedelli bekliyorum evet ama bu söyleyeceklerim kendimle ilgili değil. Kimi insan var iş kurmuş, kimi var ailesinin tek gelir kaynağı kendisi, kimi var annesi babası veya çocuğu kendine bağımlı-muhtaç. Bunlar görülmeden bedelliye bu kadar karşı olmak gerçekten enteresan. Şimdi diyeceksin ki veya diyorlar ki dünyada bir tek bu insanlar mı var, benzerleri askere gitmiyor mu gitmedi mi, tabi ki tersi durumlarda da örnekler var fakat defalarca çıkmış ve bir nevi hakka dönüşmüş sayılabilecek bir durumdan bahsediyoruz. İnsanlar da buna güvenerek umut beslemiş ve düzenlerini farklı kurmuşlar. Bedelli 20 bin lira da olsa, 15 bin lira da olsa emin ol ki çoğunluk bu parayı zengin olduğu için vermeyecek, kredi çekeninden üç kuruş köşede neyi varsa bozdurana kadar ne ararsan var bedelli yapan insanların içinde.
Ben bedelliye karşı olan arkadaşların hassasiyetini de anlıyorum, biz yaptık biz akılsız mıyız diye düşünmek, şehite gaziye saygısızlık olarak görmek en doğal tepkiler fakat bedelli yapacak herkesi aynı kefeye koymamak gerektiğini de unutmamak lazım.
Buna ek olarak yukarıda arkadaşın dediği gibi keşke zorunlu askerlik kaldırılsa ve profesyonel orduya geçilse de ülkemizdeki her konuda olduğu gibi bu konuda da ikilik ortadan kalksa. -
@deschain hocam 91 kesin gibi görünüyor, ücret de 15 bin kurtarmayabilir hayırlısı diyelim.
-
haklarını vermek lazım 4 yıldır güzel umut tüccarlığı yapıyorlar..ve son süreçte harika oy devşirme işine girdiler... kandil operasyonları vs gündem de iken kimse beklemesin bedelliyi...oylarını almak içim umut tüccarlığından öte bir açıklama görmedim... eğer ciddi olunsa yani niyet oy olmasa idi seçimden önce de bu derece bir açıklama gelirdi... şimdi oylar %50 bulamıyor diye bedelli vereceğiz, oyunuzu verin demekten öte değil... aksine 4 yıldır ne ediyorlarsa kazandığında yine aynısını edecekler... eğer öncekiler gibi yapmaya niyetleri olsa idi...çat diye ederlerdi... işlerine gelmiyor artık.... ama tüccarlıktan da geri kalmıyorlar...kimse fazla umuda kapılmasın boşa, hayal kırıklığı yaşarsınız...hem kışlaya gideceksiniz hem de bu dediklerinden dolayı hayal kırıklığı yaşayacaksınız.... önemli olan yeni bir sistemin inşa edilmesi..böyle her seferinde birilerinin ağzının içine bakmaktan milletimiz kurtulması lazım... nasıl olacaksa artık her vatandaş bir temel eğitimden geçmeli...kalan işşleri profesyonel askerler etmelidir....
-
hükümet bedellinin getireceği oyun götüreceğinden az olduğunu sanıyor.üstelik aynı yanılgıya muhalaefette düşmüş toplum sizi derdine derman olun diye seçiyor ve bir çok kişi seçime artık pragmatist yaklaşıyor keşke farkında olsanız.
-
@sinek ya kardeşim şu dönemde askerlik dediğin mıntıka temizliği yapmak , ot yolmak olmuş.kaldırsınlar zorunlugu askerliği en güzeli böyle
-
@agor 18.000 olmalı bence en fazla hocam. Hayırlısı olsun hakkımızda, seçimden sonra çıkaracaklar gibi.
-
Yaş 28 bedel 20 deniyor bu haliyle çıkarsa çok sınırlı bir kesim yararlanır. Yaşın düşmesi gerekli diye düşünüyorum.
-
CHP genel başkan yardımcılarından bir tanesi sohbet ortamında '' seçimi kim kazanırsa kazansın bedelli askerlik kesin olarak çıkacaktır '' dedi arkadaşlar. Yılların siyasetçisinin bir bildiği vardır herhalde arkadaşlar.
-
@tüpçüü hocam para yok kasada, genç nüfus fazla, asker millet anlayışı artık bitiyor bence de çıkacaktır. Hatta düzenli hale bile gelebilir.
-
Hadi şimdiden hayırlı olsun.Birkaç haber izledim kesin dönüş yapılmış.Hatta kalıcı olabilirmiş.Hem seçim hem de yeni bir gelir kapısı.Reform olarak bakılıyor ama böyle belli kesimi kapsayan reform da olmaz onu da belirtmek istedim
-
Arkadaşlar bedelli netleşti sayılır. Bari yaş 25 bedel 15 olsa da çok kişi yararlanabilse.
-
@antimülakat Yaş 28 ve 18-20 arası olacağı söyleniyor. İnşallah bir düzeltme yapılır.
-
@deschain bence bu çok saçma olur hocam . Hem yaş hem bedel yüksek öyle degil mi ?
Bütçe açığı malum almiş başini gitmiş. Açık karışısında buradan gelecek miktar çok anlamli olmayabilir ama yine de gözardi etmeyeceklerdir. Daha geniş bir kitleye hitap edecek yaş ve bedel düzenlemesi bekliyorum ben .