Bedelli Askerlik 2018
-
Bedelliye basvurmadan önce tecilimizi kaldirtmamiz mi lazim bunu zaten askeriye yapmiyo mu ? Okulla da isimiz var mi hocam @odtüsbky
-
@essby hocam ben bunu yazan kisinin ne demek istedigini anlamadim. Mulakata cagrilmamasinin nedenini direk bedelliye vurmus ama e belki mulakat siralamasina giremedi ? Anlamadim cocuk mulakati kazanmis hakkiymis ama sanki cagrilmamis gibi yazmis..ama mulakati kazandigina dair bir bilgi yok. Direk bedelli bence bunun nedeni diyor ? Ben mi bisi kaciriyorum?
-
@foucault, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@essby hocam ben bunu yazan kisinin ne demek istedigini anlamadim. Mulakata cagrilmamasinin nedenini direk bedelliye vurmus ama e belki mulakat siralamasina giremedi ? Anlamadim cocuk mulakati kazanmis hakkiymis ama sanki cagrilmamis gibi yazmis..ama mulakati kazandigina dair bir bilgi yok. Direk bedelli bence bunun nedeni diyor ? Ben mi bisi kaciriyorum?
umarım bedelliyle ilgisi yoktur. puanı falan yetmediğindendir. yoksa bedelli sorun olcaksa iş kötü.
-
@richie-rich yüksek lisanstan ötürü tecil olunca okulla ilgisi yok. Dilekçe yazdırıyorlar sonra kütüğün bağlı olduğu bölge şubeye faks çekiyorlar. Tecil iptal olunca da herkes gibi bedelli-3 kasım 2018'e kadar askerlikle ilişiği yoktur yapıyorlar. Ancak yüksek lisans tecilinin bitmesine 2 ay kalan birinin tecilini bozmakla uğraşmayıp hemen hallettiler işlemi. Benim gibi fazladan 1 yıl tecil varsa yüksek lisanstan kaynaklı, faks gerekiyor.
-
@essby hocam bence cok komik olmus arkadasin yazdigi ilk 2 paragrafi bir daha okuyunca
-"Bugun Sonuclar aciklandi ve mulakata cagrilmadim"
Neden ?
- "bence bedelli yuzunden"
E sonuclar aciklanmis ve mulakati kazanamamis olamaz misin ?
Ben bunu anladim baska bilgi yok hocam su an icin orda.
-
@evandro "Yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma yapılmayacak, başlatılanlar sona erdirilecek, kesinleşmiş para cezaları da tahsil edilmeyecek." İfadesini gördüm. Siz yeter ki 15 bini yatırın sonra şubeye gidin. Bakaya kaldığınız için verilen para cezası affedilsin.
-
@zenginmemur pardon size yazacaktım.
"Yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma yapılmayacak, başlatılanlar sona erdirilecek, kesinleşmiş para cezaları da tahsil edilmeyecek." İfadesini gördüm. Siz yeter ki 15 bini yatırın sonra şubeye gidin. Bakaya kaldığınız için verilen para cezası affedilsin.
-
@essby bedelliye başvuru yapınca askerlikle ilişiği var oluyorsunuz demiş. Eğer öyleyse sıkıntı olabilir. Zira kime ne zaman sıra gelecek net değil. Bu büyük problemler yaşatabilir başvurularda demiş.
-
Arkadaşlar şimdi biyeri kazansak devlette işe başladığımız gibi bedelliye başvursak bi sıkıntı olur mu acaba ? Aday süreyi yada eğitim varsa o kurumda onlara girememe durumu oluyo galiba bedelliye başvurunca. Belgeleri bu hafta teslim ettimde ondan merak ettim. Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaşlar şu an gümrük muhafazayı kazandım hiç beklemiyordum ve hemen göreve başlatacak gibi hızlı ilerliyor.Bu fırsatı değerlendirip askerliği aradan çıkarmak istiyorum bedelli ile.
Yalnız göreve yeni başlamış biri için 21 günlük temel eğitim için askere gitmek sorun olur mu kurum sorun çıkarır mı?Ben bakanlığa evrak teslim ederken 2021e kadar tecilli olduğuma dair belge vereceğim. -
Bedelli için kredi çekmek sizce mantıklı mı. Aranızda kredi çeken var mı. Cevaplarsanız sevinirim
-
@onder şu faiz oranlarıyla mantıklı değil kesinlikle. geri ödemesi 25 bini bulur sanırım.
-
@onder çekmeyen var mi desen daha doğru olur
-
@essby, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
https:/ /forum.memurlar.net/konu/2344580/
durum böyleyse eyvah ki ne eyvah. gidene kadar askerlikle ilişiğimiz mi olacak şimdi. merkezi atamada da mı tercih yapamıcaz. hani bi sorun olmazdı kamudaki alımlarda. bu ülke neden vatandaşını sürekli mağdur ediyor. ben de bedelliye başvurdum. tecilim 30 eylüle kadar görünüyor edevlette. bakalım ne yazcak o günden sonra. kaçak falan görünürsem şaşırmam.
bu konu büyük sıkıntı. bu yüzden dolayı muhtemelen askere gideceğim ben. düşünsenize celp döneminin 2019 aralık olduğunu 1.5 yıllık alımlarının hiçbirine başvuramıyoruz. rezalet ki ne rezalet.
-
@sr hocam eğer böyle bir şey olursa insanların mağduriyetini giderelim derken daha başka mağduriyet ortaya çıkaracaklar ama araştırması içine girmek lazım bu konunun.
-
Arkadaşlar benim tecil bitiş 30.09.2018 tarihinde.Sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor artık.Bedelliye başvurmak adına herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi?Sonuçta askerlikle ilişiği olamamak diyor.Benim askere gidiş dönemim kasım olacak.
-
@economist-04692 bi açıklama yapmaları lazım ama ben yapacaklarını pek sanmıyorum. insanları kaderine bırakacaklar. bu karın ağrısını çekmektense gider 6 ay yaparım askerliğimi gelirim. şahsi düşüncem bu.
-
Bedelli yapmanin kamuya alimlarda bir eksisi olur mu sizce?
-
Beyler benim askerlik tecil süresi normalde 30.09.2018'e kadar tecilli gözüküyor. Ama ben 15-20 gün içinde bedelliye başvurmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında bir sıkıntı olur mu? Bakaya durumuna düşüyoruz galiba.
-
Bu bedelli zaten asil kacaklar bakayalar icin yapilmis bir sans. Cezan varsa bile siliniyor bedelliye basvurunca. E, asal 3 kasima kadar basvuru hakki tanimis. Bedelli basvurusuna elverisli iken sistemden basvurunca neden bakayaya dusursun anlamiyorum ? Sonucta basvuru suresi 3 kasima kadar acik.