22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
@1umut
https://yadi.sk/i/48-mQZBh3VwXTD
burada var hocam.yarım sayfa kadar.aslan reyiz'in paylaşımı -
@zenginmemur Bence o da gayet iyi hocam.
-
@otuzyılsavaşı cokk saolun
Reyizten de Allah razi olsun ya:D -
@1umut
rica ederim hocam
gerçekten de Allah razı olsun -
@Baumol yoksa a kadrodaki erhan hoca sen misin
Bu işte Ne çikarin varsa açikla olum -
@shady1 ahahahah olsa bu kadar övmem dimi bence de
-
@baumol, içinde söyledi: 22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
@shady1 ahahahah olsa bu kadar övmem dimi bence de
-
@baumol inş hocam bitirince göreceğim
-
Qd= 24-P ve Qs=3/2+P/2 ise dengede bu malın satışına hükümet tarafından birim başına 6tl vergi uygulanması, tüketici fazlasında kaç tl azalmaya yol açar ? Arkadaşlar bu tip soruların mantığı nedir ? Anlatabilecek olan var mı ?
-
@rintintin önce verilen arz talep fonksiyonlarını esitleyip denge fiyat ve miktarını buluyorum sonra arz talep eğrisi çizip yerine yazıyorum. Verilen arz fonksiyonunun fiyatından vergiyi çıkarıp talep fonsiyonuna esitliyorum ve vergi sonrası denge fiyat ve miktarını buluyorum. Diyagrama ekliyorum. Tüketici fazlası denge fiyatının üstü talep egrisinin altında kalan üçgen alandır. Sonra ilk tüketici fazlasindan vergi sonrasını tüketici arttığını çıkar. Kalıp soru olduğu için yöntemini öğren derim ben tabi mantiginda uydur. Bu açıklamadan sonra umarım iktisattan sogumazsin:) cvp 16 buldum .
-
@elisa yöntemi kavradım hocam anlatmanızdan çok güzel anlatmışsınız sağolun. Fonksiyonlu sorulara vergi girince kafam karışıyor biraz bazen de spesifik vergi malın fiyatını filan ne kadar arttırır ya da toplam vergi miktarı ne kadardır gibi sorular geliyor iyice duman oluyorum aslında bu soruda da vergiyi arz denklemine ekleyerek çözmeye çalıştım ama karıştırdım bayağı.
-
@rintintin Arkadaşım boyle sorular ilk baslarda karışık gelir hangi rakamin kime ait oldugunu karistirirdim bundan kurtulabilmek icin ilk once olarak arz talep egrisini cizip denge miktar ve denge fiyatini belirtmemiz lazim
Grafigi cizdikten sonra simdi sira degerleri bulmakta
1 kural= vergi sorularinda Pd-Ps=vergi bu eşitliği unutmamamiz lazim
Pd-Ps=vergi esitligini uygulayabilmek icin degerleri Q cinsinden olan arz ve talebi P cinsine ceviriyoruz Pd=24-Q Ps=-3+2Q çıkar- Adım Pd=Ps esitliginden denge fiyat ve miktarini bulup yerine yerlestiriyoruz
24-Q=-3+2Q
Q=9 denge miktarini
24-Q dan denge fiyati 15 geliyor grafikte yerine yazıyoruz
2.Adim simdi sira vergili halini bulmakta
Pd-Ps=vergi esitliginden
24-Q+3-2Q=6
Q=7 çıkıyor tuketici ve ureticinin fiyatini bulmak icin miktari arz ve talebe ayri ayri yaziyoruz
Pd= 24-7=17
Ps=-3+14=11 geliyor bunlarıda yerine yaziyoruz
Tuketicinin fazlasinda kac tl azalma oldugunu denge fiyatinin uzerinde olusan dikdortgenin alanini bularak elde edebiliriz
Dikdörtgenin kisa kenari 17-15=2
Uzun kenari 7-0=7
Alani= 7.2= 14
Ben boyle buldum inşallah yardimci olabilmisimdir
- Adım Pd=Ps esitliginden denge fiyat ve miktarini bulup yerine yerlestiriyoruz
-
@pump-priming hocam dikdortgene tuketici Dara kaybini neden eklemediniz 14 artı 2 Dara kaybı 16 buldum.
-
@elisa haklisiniz hocam orayi atlamisim
-
@pump-priming hocam süper anlatım çok teşekkür ederim
-
Arkadaşlar alan denemesi önerisi olanlar yardımcı olabilir mi branş denemesi şeklinde çözebileceğim?
-
arkadaşlar yargı ve isem denemelerini çözen olduysa fikir verebilir mi nasıllar sizce ?
-
@circassian yükselişin muhasebe denemesini tavsiye ederim
-
@pump-priming teşekkür ederim
-
Arkadaşlar birkaç kitabı GUY olduğumdan dolayı ücretsiz olarak elden vermek istiyorum. Pendik vergi dairesindeyim pendik, kartal civarında olanlara verebilirim
Kitaplar: Yemişim iktisadı konu anlatımlı , dotasyon maliye konu anlatımlı , tufan samet makro konu anlatımlı