2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
@sbuiky benim de olmadı sağlık olsun;)
-
@aslan-reyiz evet problem var girilmiyor
-
Arkadaslar vmy mi burasimi kararsiz kaldim
-
@muhtar Şahsi fikrim SGK Teftiş'e karşı daha müspet dostum. Şöyle gerekçelendireyim kıyas ederek çeşitli başlıklarda;
Vergi mevzuatı da SG mevzuatı da karmaşık mevzuatlar. Ama bu anlamda SGK bir adım önde bence. Uzmanlaştığın takdirde her iki mevzuatta da her anlamda önün açılır. Ancak SGK dediğim gibi anlayanı, uzmanı daha az olan bir alan. Bu anlamda SGK küçük bir adım ile önde.
Çalışma koşullarında SGK 3 il ile kısıtlı olması açısından artıya sahip. Vergi Müfettişliği'nde 29 grup başkanlığı arasında rotasyon var. Bambaşka illere girmek demek bu.
Turne süreleri konusunda SGK bir tık daha fazla o da yukarda ki maddedeki avantajın aslında nötralize olması demek. Bu iki maddeyi birlikte değerlendirirsek denkleşme sağlanıyor.
SGK nezdinde Müfettişlerin kıymeti Maliye bünyesine göre daha fazla şahsi gözlemim. Bunda VDK'daki %5'in etkisi yadsınamaz. %5 ayrı bir prestije sahip olduğundan, %95 biraz sıradanlaşıyor kalabalık oluşu ve bu ayrımdan dolayı.
Her iki kurum da karmaşık bir yapıya sahip. Bu anlamda birbirlerini andırıyorlar. Ama SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı kurumun genel curcunasından bir nebze münezzeh. O nedenle bir artı da bu noktadan koyulabilir.
Kariyer imkanı olarak SGK daha geniş bir yelpaze sunuyor. Gerek il teşkilatlarının başına geçmek (özlük olarak düşük de olsa idareci olmak adına bir adım) gerekse hem Genel Müdürlük hem Daire Başkanlığı yapısı SGK da daha fazla makam arzı var demek. Bu anlamda da SGK fazlasını sunuyor VDK'ya kıyasen.
Aklıma gelenler bunlar dostum. Onun dışında özlük hakları vs. zaten denk.
-
@paretowilfredo Üstadım bunun iş teftiş ile kıyasını yapsanız yorumunuz ne olurdu? internet üzerinde kıyaslarına dair yorumları okumaya çalıştım ama bir süre sonra hemen hemen her forumda laf dalaşları başlamış. İnsan haliyle birşey anlayamıyor.
-
@tibeout Bunu bi yerlerde yapmıştım dostum ama hangi başlıktı ne zamandı şu an hiç bilemedim. Ama yukarda yazdıklarımın İş Teftiş'e göre eklemelerini yapayım.
Turne İş Teftiş'te hepsinden fazla. 7 8 ayı bulan süreler. Bu bir eksi.
İş Teftiş kurulunda işin yürütümü noktasında olanlar, teknik sınıfın bir adım gerisinde diyebiliriz işlevsellik açısından. Ama idari anlamdaki yükselme için de tersi durum söz konusu.
İllerde İş müfettişlerinin prestiji, SGK müfettişlerine göre bir tık aşağıda. Bu tamamen benim gözlemim, subjektif bir yorum ama bu biraz teşkilat yapısından kaynaklı olarak doğru. SGK Teftişin ağırlığı kesinlikle daha fazla.
bu açılardan kıyas edebiliriz dostum bu şekilde.
-
@paretowilfredo Bende sanki bir yerde uzun uzun yazışınızı hatırlıyorum ama neredeydi Allah bilir. Teşekkür ederim sade ve net bilgiler için.
-
Gün içerisinde E-Devlet aktifleşecektir diye düşünüyorum. Bunun üzerine Başkana Twitter'dan yönelttiğim bir soru var. Talimat verdim. İlgileniyor arkadaşlar diye. geri dönüş almıştık.
-
Arkadaşlar şöyle bir sıralama yaparsak 2018 itibarıyla durum budur...
VDK %5 > SGK Teftiş > VDK %95 > İş Teftiş
-
@benzema Arkadaşlar Hesap Uzmanları, Vergi Denetmenleri, Vergi Müfettişleri 2011 birleşmesinden önce Maliye Teftiş için düşünceler çok daha farklıydı. Kim bilebilir ki, SGK teftiş ve denetmen olarak birleşme yapmayacağını ?
Bu konu da herhangi bir duyumum yok. Yatırım Tavsiyesi Değildir
-
Arkadaşlar yazılı sınav sonuçları açıklanmış. Listeler burada
https://www.tercihiniyap.net/haber/sgk-mufettis-yardimciligi-yazili-sinav-sonuclari-aciklandi -
@benzema O yüzden mi vmy olan 9 kişi de iş teftiş mülakatına girdi ? Bu tarz sıralamalar eskidendi hocam.
-
Sorun düzelmiş arkadaşlar 1 maliye doğrusu ile elenmişim
-
@sucuklu_oralet yok kardeşim birlesme imkansiza yakin cok zor bise denetmenler ozluk haklarinin iyilestirilmesini istiyor 3600 ek gosterge bu olursa birlesmeye de gerek yok
-
@baumol hocam bi cogu vmy yeterlilikten çekiniyor baya çetin ve yogun gecen bir yeterlilik , bi de sgk teftise tcdd teftişi kazanan girmisti ki tcdd nin turne cok az ona göre ..
-
Ortalama 75.83 hukuk 56. Peh. Canım acıdı yav.
-
@baumol tartıştığımız iktisat sorusu vardı hatırlarsınız sizin dediğiniz doğru. Ekonomiden 2 yanlışım var biri de o muhtemelen .
-
Kompozisyondan Yüksek alanla bence mülakat için daha avantajlı, Başkanın bu konudaki tutumu açık ve net Kaç aldınız kompozisyondan
-
@sucuklu_oralet 85 almışım hocam. Siz kaç aldınız?
-
@homo_economicus 95 Almışım Bende.