İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Alımı (2018)
-
@muhagdas Haklisin hocam
-
@sbuiky Ben de ilgocten sonra bu konulara ağırlık vercem. İktisat ve maliyeye çok girmemek lazim. Gelse de temel şeyler gelir.
-
@hgrotius ben bir farklılık hatırlamıyorum hocam aynıydı, en fazla üyeli ve amaca en yakın dernek.
-
@buhara geçen sene bana normlar hiyerarşisi gelmişti sadece.
-
@sbuiky Tek soru mu
-
@buhara genel konulardan evet. bir de derneklerden 1 soru geldi ama dernek mevzuatında yok eskiden uygulanan bir sistemmiş zorla bağış.
-
@sbuiky Anladım,Teşekkürler
-
@sbuiky derneğin amacı hukuka veya ahlaka aykırıysa ne oluyordu?
-
@hgrotius mahkeme kararı ile dernek kapatılıyordu. bunu ileri sürecek olanlar kimlerdi tam emin değilim.
-
@hgrotius en büyük mülki amir mahkeme kararı ile derneğin feshedilmesi için durumu cumhuriyet savcısına bildiriyordu. O da dava açıyordu diye hatırlıyorum.
-
@nilayfb evet ama o derneğin malı ne oluyordu?
-
@hgrotius amacı en yakin derneğe değil mi ?
-
@genclerbirlikli hukuka veya ahlaka aykırı amaç güden bir diğer derneğe mi?
-
@hgrotius görünürdeki amacını kastetmiştim. Devlete de kalabilir bilmiyorum
-
........
-
..........
-
Arkadaslar mulakatta ne tur sorular gelir. Dernek kanunu yeterli mi yoksa sitede bulunan kanun ve yonetmelıklere bakmak gerekli mi. Birde alanım iktisat. İktisattan kapsamlı soru gelir mi yoksa genel mi. Bilgilendirirseniz sevinirim
-
@nurettin sık uygulanan mevzuattan soru gelir alanınızdan soru gelecektir ancak kapsamlı olmaz diye tahmin ediyorum.
-
Sık uygulanan mevzuattan kastınız nedır. Mesela vakıflarla da ılgılı kanun falan var. Bakmak lazım mı
-
Derneklerin kapatılması ile ilgili sorular sanırım mülakatlarda en sık sorulan sorulardandır.