BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
-
@isildur Arkadaşım esas boş yapan sensin ya. Ne oldu erkenden İngilizce öğrendin diye başın göğe mi erdi ? Neymiş bide gerekirse kadro boş kalsınmış. Bir siz akıllısınız zaten. Neyse şubatta görüşürüz arkadaşım iyi hazırlan
-
@isildur Hocam alanımda ilk 50 deyim derken p48 mi ilk 50
-
@bonus Hocam dili olanlar dil şartı olmasını ister, olmayanlar ise bunu istemez. Bu durum oldukça normal. Fırsat eşitliği açısından bakarsak hakkaniyetli, ancak 3 yıl içerisinde YDS'den 70 alamadığı için uzmanlığı alamayanlar ya da uzmanlığı gecikenler olabiliyor. YDS puanı 50-60 civarı olan kişiler zaten az bir çabayla 70 alabildiği için sıkıntı yok ancak 20-30 civarlarında olan dili sıfır olanlar yeri geldiğinde kamuda yeteri kadar verimli çalışmayarak zamanını 70 almaya harcıyor ve kurumlar da yeteri kadar verim alamıyor. Tabii bu durum iş yoğunluğu fazla olmayan kurumlarda çok sorun olmaz. Zaten Hazine, Kalkınma gibi kurumlar sürekli YDS istiyor. BTK değişiklik yaptı ancak A grubu öyle bir halde ki alan puanı kullanan p3'e dönebiliyor ve YDS isteyen istemeyebiliyor. Ekonomi de mesela bir ara 70 YDS isteyip sonra yine 80 istemeye başladı. Sistemde toptan sıkıntı var ancak tüm bunlar idarenin takdiri...
Lütfen ilanın amacından saparak bu konuyu tartışmayalım. BTK öyle takdir etmiş, bize laf düşmez. Ders çalışmaya koyulsun herkes, başarılar dilerim
-
@isildur sınava iyi hazırlan zira senin gibi düşünenleri mülakat dışı bırakmak için uğraşanlardan biri olacağım
-
@sylmz Kesinlikle katılıyorum hocam. Türkiye derecesi yaptım ama ingilizcem olmadığı için bazı kurum sınavlarına giremedim. Ama ingilizcesi olup benden daha düşük puan yapanlar o sınavlara girdi. İngilizce isteyen kurumlarda daha vasıflı olan kişileri kaybettikleri için bittiler o zaman.
-
@isildur "Alanımda ilk 50 içerisindeyim boş yapma " mı ?
24-25 yaşına gelmişssiniz. Alanınızda ilk 50 'ye girmmişsiniz. İngilizeniz iyi. Ama üslup "sıfır" o ne olacak peki ? Arkadaşlar en çok Işı arkadaşımız için bu sınava sıkı çalışalım olur mu ? -
Şu ingilizce olayını her açılan kurum sınavında öne sürenlere kıl oluyorum. Bddk sınavına gir o zaman ne bileyim Spk sınavı var ona gir o zaman. Madem o kadar iyisin ingilizcende var gir kazan o mükemmel kurumları. Kpss alanı yapamayıp düşük puan alıyorsunuz sonrada yds gerçeğine sarılıyorsunuz. 90 la kapatacak yere girmek için yaaaa yds neden istenmiyor diyede hayıflanıyorsunuz. Kardeşim ben kalkıpta sadece 90 üstü alanlar sınava girsin diyormuyum demiyorum. Ydsden belli seviyede puanlar alabilirim şu anda ama sırf 70 almadım diye neden sınava giremeyecekmişim. Ben size 90 üstü almadınız neden giriyorsunuz demiyorsam sizinde bunu deme hakkınız yok bu kadar basit.
-
Her ilanda aynı şeyleri tartışmaktam gına geldi artık.Yok ben 90 yaptım en çok ben hakettim,yok yds neden istemiyor,yok Türkiye derecem var gibi kimseyi bir sonuca götürmeyen bomboş gereksiz konuşmalar.Kardeşim kurum 70 üzeri herkese başvurma hakkı tanımış yds de istememiş.Bitti artık.Sen istersen ydsden kpssden 100 al belki de kimse başvurmadı diye başvurup listeye girebilen 70 puan alan kişiyle mesai arkadaşı olacaksın.Eğer kurum bu durumu çok umursuyor olsaydı oraya kpss +90 b,c yds yazardı.Burada istedeğiniz ilan olmayınca devlet bitmiş,liyakat kalmamış,kurumlar çökmüş gibi duyarlılık timsali gibi görünmeye çalışmayın lütfen zira bunu yemiyoruz.Gayet de bu sınavlara kaliteli insanlar giriyor ve devletin hiçbir kaybı olmuyor rahat olun siz.Lütfen artık ilanları kendimize göre uyarlamaktan ziyade oturup en iyisi olmaya çalışalım.Ne kadar bu tarz şeylere isyan etsekte bir sonuç alamayacağımızı defalarca tecrübe ettik.
-
Hahaha laf atan dostlara kötü haber ben zaten geçen sene dereceyle aldığım puanı kullanarak bir üst kurula yerleştim. Böyle hamasi laflar etmeniz gerçekten komik. Şu ilanın altına yorum yapmam tamamen rastlantısal. Dışarıdan bakan, hiçbir kişisel beklentisi olmayan biri olarak bu devletin doğruyu yapmasını istediğim için konuşuyorum. Neden YDS aranmamalı temalı onlarca mesaj atsanız da doğru birdir. Evet ihtiyaç çerçevesinde kurumlar belirli standartları düşürebilir ki eleman bulsun. Ama en azından 60 YDS bile aramamanın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Bu anlayış niteliksizliği körükler.
Kimseyi kırmak ve emeğini küçümsemek niyetinde değilim değilim. Bu konuda herkes çok ketum onun için daha fazla tartışma da gereksiz... -
@isildur, içinde söyledi: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
Hahaha laf atan dostlara kötü haber ben zaten geçen sene dereceyle aldığım puanı kullanarak bir üst kurula yerleştim. Böyle hamasi laflar etmeniz gerçekten komik. Şu ilanın altına yorum yapmam tamamen rastlantısal. Dışarıdan bakan, hiçbir kişisel beklentisi olmayan biri olarak bu devletin doğruyu yapmasını istediğim için konuşuyorum. Neden YDS aranmamalı temalı onlarca mesaj atsanız da doğru birdir. Evet ihtiyaç çerçevesinde kurumlar belirli standartları düşürebilir ki eleman bulsun. Ama en azından 60 YDS bile aramamanın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Bu anlayış niteliksizliği körükler.
Kimseyi kırmak ve emeğini küçümsemek niyetinde değilim değilim. Bu konuda herkes çok ketum onun için daha fazla tartışma da gereksiz...İsildur ya trolsun ya da girdiğin kuruma yakışmıyorsun. Bu şekilde sert söylemlerde bulunmam genelde ama ergen ergen tavırlarınla şüphe çekiyorsun
-
@paca08 Ergen olduğum iddiasını neye dayandırdın bilmiyorum ama sistemin adayları ve çalışanları olarak doğrunun ne olduğunu saptamaya yönelik çabamıza ilişkin fikir beyan etmemin sende nasıl bir şüphe uyandırdığını merak ettim. Buyur söyle de öğrenelim hepimiz.
-
@isildur, içinde söyledi: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
Kimseyi kırmak ve emeğini küçümsemek niyetinde değilim değilim. Bu konuda herkes çok ketum onun için daha fazla tartışma da gereksiz...Şu yazdığını bir okur musun. Eğer üst kuruldaysan veya kamudaysan belli bir yaştaysan şunu yazman sence normal mi? Bütün cümlelerini okursan sevinirim. Benim senin kadar boş zamanım yok iyice oku ondan sonra bir daha konuşalım. Bende çalışıyorum ama doğru düzgün ingilizce kullanan görmedim kurumumda. Bu arada ydsden 70 alan kişi ingilizceyi sular seller gibi biliyor diye gerçekte yok. Hani bilmesek inandıracaksında çocuk değilim merak etme
-
@isildur hocam boşverin, arkadaşlarımız ya çalışmayan ya da bilişim konusunda çalışmayanlardır. Bırakalım bence, bir şey demeyelim. Buradaki arkadaşlarımızın da çalışma hayatına geçince fikri değişecektir büyük ihtimal. İlanı konuşalım, konuşsunlar aslen e-devlet mezun belgesi mesela.
-
@impressiveunit Haklısın hocam daha da bir şey yazmıyorum. "Kurumlarda İngilizce kullanılmıyor ya" zihniyetine ne denebilir ki daha fazla. İyi sınavlar size
-
@impressiveunit çalışınca fikrimizdeğişse bile emin olun bunu güzel bir üslupla söyleyeceğiz.
-
(YDS 75, KPSS 85 Bilgisayar Mühendisi)
Diğer kurumları bilmem arkadaşlar hatta bu kurumun Hukuk-İİBF kısımlarını da bilmem ama bu kuruma giren mühendislik alanındaki kişilerden kesinlikle İngilizce istenmeliydi. Ne demek istediğimi mühendisler anlıyor. Yani bence hangi kurumun hangi adaydan İngilizce isteyip istememe olayı bence bellidir. Forumlar uzmanlığa dilsiz giripte sonradan istenilen puanı alamayınca sınır kalksın, Yökdil kabul edilsin şeklinde yakaran kişilerle dolu, inşallah siz bunlardan olmazsınız. Dil puanı alayım derken kurumun beklentilerine zaman kalıyor mu? Bu da ayrı bir tartışma konusu.
Gelelim sınava,
Ben sınava girdim arkadaşlar. Bildiğiniz konferans salonunda yaklaşık 20 gözetmenle çoktan seçmeli bir sınav yapılıyor. Kağıt kalem silgi koymak için herhangi bir yer olmadığı için kalın dosyalar veriliyor, üzerinde sınavı çözmeniz için. Bilişim alanından girdim bilgisayar mühendisiyim ama sınavın nerdeyse yarısı alandışıydı. Yarısının alandışı olduğu sınavdan başarılı olmamız bekleniyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Haberleşme Mühendisliği soruları vardı. O yüzden bir çok aday geçemedi ama daha kötüsü ise şu. Zaten olaylardan sonra oldukça şüphe çeken bu kritik kurum oldukça saçma bir sınav yapıyor ve sonuçları da sadece kaldı geçti şeklinde açıklıyor. Sırf bu sınav için Uşak'tan Ankara'ya gidip gelmiştim, epey sinir olmuştum. Kısaca bir önceki sınavda birçok aday hemen hemen bunları yaşadı arkadaşlar. Şartlar değişmediyse siz de üç aşağı beş yukarı bunları yaşayacaksınız. Fazla ümitlenmeyin, sınavdan sonra gelin bu yazdıklarımı tekrar okuyun. Umarım faydalı olur arkadaşlar. Herkese helal kazançlar. -
@isildur su cümleyi aynen bu sekilde ingilizceye cevirsene bu kadar devrik ve ucu basi belirsiz cunleyi kurmak da basari:)
-
Bu sistemden formu doldurma işlemi ne zaman açılır acaba? Ben linke tıklayınca BTK’nın anasayfasına atıyor.
-
@terkiphatasi kesin gelir hocam
-
Arkadaşlar benimde p3üm 86.92 umutlanmalı mıyım ?