BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
-
Şu kpss 2016 olayını gördükçe sinirlerim bozuluyor. Şimdiye kadar 2 yıl geçerli olan sınav sadece 2016 için 1 yıla düşürülüyor Bende girdim geçen yıl bilişimden. bütün mühendislik dallarına aynı soruların sorulması biraz tuhaf. Bilgisayarcılar elektronik ağırlıklıydı diyor, biz elektronikciler bilgisayar ağırlıklıydı diyoruz nasıl olacak bilmiyorum Sınavı da geçemediydim zaten bir çayını içip dönmüştüm Btk nın :)) nasıl bir sınav olduğundan arkadaş bahsetmiş yukarda. Bu yıl kpss puanım düşük girebilirmiyim bilmiyorum başvuru yapma konusundada kararsızım.
-
@Mülkiyeli45 p3 te sıralama kaç hocam
-
@sylmz hocam branş bazında yanlış hatırlamıyorsam 200lerde bişey olması lazım iibf için
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
Uluslararası Hukuk ve Elektronik Haberleşme Hukukuna nerden çalışacağız bilen var mı ? Hangi kanunlar giriyor bunların kapsamına
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5809.pdf Haberleşme kanunu
-
@aslan-reyiz eyvallah hocam
-
-
bilişimden sınava giren arkadaşlar hep aynı dertten muzdarip. bu kurum çok garip. soruları inanılmaz zor. sınavın içeriği saçma sapan. bir sınav düşünün ki yazılım donanım elektrik elektronik haberleşme devre vs. her şey içeriyor. bu sınavdan 70 alan YOK bildiğimiz. hala ısrarla bu saçma sınavı yapmaya devam ediyor kurum. geçen alım yerleşen mühendis yok. o sınavdan 70 alacak adamı 4300 lira maaşla zaten çalıştıramazsın :))
-
@aslan-reyiz not için çok saģol, ben bddk için başka notlar bulmuştum ama beģenmemiştim, bunlar farklı....
-
@aslan-reyiz saolasın hocam
-
@galatasaray gecen alım yerleşen mühendis yok derken sayının çok az olduğunu mu belirtiyorsunuz yoksa gerçekten hiç başlayan yok mu
-
İlana çıkılan unvanlarda İİBF'lilere hitap eden unvanın çalışma yeri neresi? Ankara mı yoksa bölge müdürlükleri mi?
-
@isildur Hayırdır yani abd kurumuna mı eleman alınıyor İngilizcesi olan tercih nedeni olacak. Biraz Oktay Sinanoğlu okumanızı tavsiye ederim. Yıllardır sistemin bize dayattığı dünya dili İngilizce(Oktay Sinanoğlu hocamızın deyimiyle tarzanca) safsatasından kurtulursunuz belki biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşayız kurumlarına girerken de Türkçe dışında bir şey istenmesi saçmalıktır bunu hepimiz savunmalıyız mesleğe girdikten sonra yabancı dil mi lazım kurum yardımcılık döneminde hangi yabancı dil gerekiyorsa onun eğitimini istediği şekilde verir olması gereken budur Biz sömürge devletiymiş ülke müfettiş uzman alırken İngilizce sınavı yapıyor. Çok gerekliyse gerektiği kadarını kurum kendi öğretir
-
@nilayfb Bu kafa maalesef sömürge kafası hiç kimse kusura bakmasın bu konuda herekse Oktay Sinanoğlu okumasını tavsiye ediyorum şimdi bunlar oktay sinanoğlunu da sallar. Sallamadan önce hayatına bakıp gelin
-
@isildur Senin bu ülkeye bir faydan olmaz kafa tam sömürge kafası maalesef yds olmayınca niteliksiz olunuyor ha yazık diğer cevabımda dediğim gibi Oktay Sinanoğlu oku biraz belki bu sömürgeleşmiş kafadan kurtulursun
-
@wicksellleslek mensupları yönetmeliğini yönetmeliğini okudum da teknik ve idari uzman ne bir türlü anlamadım çünkü alımda kadro olarak bilişim uzmanı alıyorlar. yönetmelikte bahsedilen ise bilişim uzmanı, teknik uzman ve idari uzman ibaresi var. sonra yönetmeliği sonunda teknik ve idari uzmanlıktan bilişim uzmanlığına geçik var, onun şartları da yds 70 ve x kanunun 8. madde 2. fıkra. o fıkraya bakıyorsun mühendislikler, hukuk ve siyasal bilimler. yani yüksek lisans olması gereken alanlar bunlar. ilk başta düşününce iibfliler idari uzman olur deriz fakat uzman olmak için de yds lazım zaten. birde sayılan alanlara bakıyoruz bizim bölümler var x kanununda. yani iibfliler de bence bilişim uzmanı olarak sayılır. kurumun belki idari ve teknik uzman alımı vardır bir şekilde onlar mühendislik ve siyasal yüksek lisansı ile yds şartını karşılayınca bilişim kadrosuna geçebilirler. bunların hepsini toplarsak bilişim uzmanları sadece ana hizmet birimlerinde görev yaparlar ibaresi var yönetmelikte, yani doğru cevabın ankara olması hocam ana hizmet birimlerinde
-
@ua1905 Dil öğrenmeyi savunduk diye sömürgeci olmuşuz. Osmanlı'nın nerdeyse tüm padişahları ve Cumhuriyetimizin kurucu kadroları da dil biliyor ve elbet dil bilmeyi savunuyordu. Oktay Sinanoğlu'nun yazdıklarından da yabancı dil öğrenilmemesi gerektiğini çıkarttıysan o zaman sana önce Türkçe eğitimini layıkıyla tamamlamanı öneririm.
-
arkadaşlar bu p3 mevzusu nedir ? uzmanlıklar düz memurluğa çevrilebilir tarzında bi anlama gelir mi ?
-
@gencfenerli yok hocam öyle bi şey olmaz
-
@isildur hocam ben okudum Oktay Sinanoğlu'nu ve terilerin Türkçe'lerini kullanmaya özel dikkat gösteririm ama maalesef TDK iyi değil yine arama için terimin İngilizcesi daha kolay ve dediğiniz okuduğunu öğrenme yeterliliğimiz az olduğu kadar aladığım kadarıyla araştırma oranı da az. Buradaki arkadaşlar hiç mi şöyle 30-40 kaynaklı (yiyorsa hepsini Türkçe bulun İşletme ve İktisatta) proje-sunum-makale yazma ödevi yapmadı soruma cevabımı aldım. Dediğim gibi boşverin hocam, ben cevap vermeyeceğim hiç bir konuya artık. Sertifika programı alacağım çünkü hoşuma gitmedi yazılanlar. Belki bilgim geliştikçe terimleri Türkçe'ye çevirir gerçekten Oktay Hoca'mızın emeklerini boşa çıkarmayız.
-
@kombassankoma, içinde söyledi: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
@wicksellleslek mensupları yönetmeliğini yönetmeliğini okudum da teknik ve idari uzman ne bir türlü anlamadım çünkü alımda kadro olarak bilişim uzmanı alıyorlar. yönetmelikte bahsedilen ise bilişim uzmanı, teknik uzman ve idari uzman ibaresi var. sonra yönetmeliği sonunda teknik ve idari uzmanlıktan bilişim uzmanlığına geçik var, onun şartları da yds 70 ve x kanunun 8. madde 2. fıkra. o fıkraya bakıyorsun mühendislikler, hukuk ve siyasal bilimler. yani yüksek lisans olması gereken alanlar bunlar. ilk başta düşününce iibfliler idari uzman olur deriz fakat uzman olmak için de yds lazım zaten. birde sayılan alanlara bakıyoruz bizim bölümler var x kanununda. yani iibfliler de bence bilişim uzmanı olarak sayılır. kurumun belki idari ve teknik uzman alımı vardır bir şekilde onlar mühendislik ve siyasal yüksek lisansı ile yds şartını karşılayınca bilişim kadrosuna geçebilirler. bunların hepsini toplarsak bilişim uzmanları sadece ana hizmet birimlerinde görev yaparlar ibaresi var yönetmelikte, yani doğru cevabın ankara olması hocam ana hizmet birimlerinde
Güzel irdelemişsin hocam emeğine sağlık,bende idari uzmanlık olur diye düşünmüştüm baştan. Ankara olması tercihim olurdu. Hayırlısı olsun hepimiz için