Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yrd İlanı (2018)
-
@abdurrahim ben de erken goturdum ve kendisi sayfalari kontrol etti ancak bir sey demedi ve zarfa koyup imza attirdi... Acaba benim girdigim siniftaki gozetmenler bu kuraldan haberleri yok muydu? Telefonla bilgi almak en iyisi sanirim. Tesekkurler hocam
-
İnşallah bi sıkıntı çıkmaz, çıkarsa da arar durumu izah edersiniz hocam. Hayırlısı olsun hakkımızda @mostramozic
-
olayı şimdi anladım , bende sandım ki eksik sayfa veren arkadaşlar bütün soruları yapmadı.meğerse 6 soruyu 4-5 sayfaya sığdırmışlar.
-
@abdurrahim simdi aradim hocam kdgm sinav birimini sorulari universite okucayakmis saniyorum sorun cikmaz. Simdi universiteyi de arayip sorayim da ayni durumda olan arkadaslar varsa bilgimiz olsun
-
Sorun çıkmaması gerekiyor mantıken inşallah çıkmaz bi problem o kadar insanın emeği boşa gitmez hocam, haberdar edersiniz konuşabilirseniz @mostramozic
-
@sbf12345 aynen hocam bizim sinifta bilgilendirme esnasinda soyledigi şuydu: sorunuzu cevaplarken yeni sayfaya gectiginizde kaldiginiz soruyu belirtip devam edin, eger ek kagida ihtiyaciniz olursa bize haber edersiniz dedi. Bu yuzden ben de zaten sinav kurallarindan bahsettigi icin tekrar sinav sorularinin ustundeki sinav kurallarini tekrar okumadan dogrudan sorulari cevaplamaya gectim. Siradan cevaplamaya basladim. Bu kadar onemli bir kural varsa bunu mutlaka sinifa yeni giren biri oldugunda tekrarlamaliydi diye dusunuyorum ancak boyle bi cumle duymadim.
-
@sbf12345 hocam link atabilir misin
-
@dellafeu bulursam özelden atarım şimdi burdan atmak uygun olmaz
-
Sen ne zaman açıklanırsın acaba
-
@johnnash en az 1 ayi var bence
-
@johnnash Sınava girecekler listesini bile 1 haftadan fazla zamanda açıklamışlardı. Bu süreyi baz alırsak 1,5 ayı var sınav sonuçlarının açıklanmasına.
-
Kurumu arayan oldu mu ?
-
Yok mu bi duyumu veya bilgisi olan?
-
Daha erken arkadaşlar boşuna beklemeyin. 1 ayı devirdikten sonra beklentiye girin
-
@buhara orası kesin de süreçle ilgili bilgisi olan vardır belki diye
-
arkadaşlar genel olarak sınavınız nasıl geçti tüm soruları yapabildiniz mi?
-
Sanırım soruların büyük bölümü Hamit Emrah hocanın kaleminden. Umarım iyi netice alırsınız arkadaşlar.
-
@enes24 hepsini yanıtladım ama 1 ile 6. soruları içime sine sine yapamadım. diğerlerini iyi cevapladım. 70 alan mülakata kalırsa bi şansım var demektir. Hayırlısı bakalım
-
@parşömen, ilkalımda kaç puan alan mülakata kalmıştı
-
@enes24 ilk alımı bulamadım ancak sonraki alımda 70 ile kapatmış.
Sınav klasik ve genellikle yorum gerektirdiği için bir şekilde sorulara cevap verilmiş. Ancak cevaplarda önemli olan anahtar kelimeleri yakalamaktı diye düşünüyorum. Örneğin meşruiyet kavramını açıklarken Weber'e değinmek diğer adaylardan bir adım öne geçirebilir. Soğuk savaş dönemi Türk dış politikasın sorusunda ABD'nin Marshall yardımları, Truman Doktrini, Türkiye'nin Ortadoğu ve Türk dünyasına ilişkin politikalarıyla birlikte Avrupa birliği süreci ve alternatif birliklere katılım gibi konulara değinmek gerekirdi.
Öte yandan sınav soruları kamu yönetimi mezunu arkadaşlar için daha avantajlı gibiydi. Yönetişimle ilgili soru sanıyorum uluslararası ilişkiler mezunu arkadaşları zorlamıştır.
Özetle kolay görünümlü zor bir sınava girdik. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.