Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
Ne zaman acıklanır tahmini olan var mı
-
@valentinus bence 85-86 bandı olur hocam ama nasip tabii gelir mi gelir
-
@sayınseyirci perşembe açıklanır diye düşünüyorum
-
ilk ilanlardan olmasa bu kadar yüksek kapatmaz ama maalesef hazine ilana çıkma konusunda aceleci davranıyor her yıl.
-
Kurumu aradım. Listeler hazırmış ve açıklamak için talimat bekliyorlarmış. Bu da demek oluyor ki yarın akşama kadar açıklanacak. Pazartesiye kalacağını sanmıyorum.
-
@odtüsbky bugun açıklanmaz mı artık
-
@kelaynak "yarın akşama kadar" diye kendi tahminimi yazdım zaten. Çünkü onlar da bilemez talimatın ne zaman geleceğini. Geçen sene sınav cumartesi iken pazartesi listeler açıklanmıştı. Geçen seneyi baz alırsak bu pazartesi diyebiliriz ancak o kadar bekleneceğini sanmıyorum zira bu kez alım miktarı daha düşük olduğundan toplam başvuru sayısının daha düşük olduğunu tahmin ediyorum. Bu nedenle bu akşam da açıklanmazsa en geç cuma akşamı açıklanır. Ancak geçen seneki gibi pazartesiye kalırsa da şaşırmam hani.
-
AÇIKLANDII
-
iktisat 79.9
maliye 75.3
endüstri 75.2
inşaat 76.4
istatistik 75.6
matematik 75.1 -
@kelaynak ayrıca lütfen Kalkınma'ya sınavları açıklanmayanlar da istiyorlarsa başvursun. Çünkü sınavların açıklanmaları ve yds 5 yıl belki puanları aşağı ve yukarı oynatabilir.
-
sınava çok mühendislik harikası değilse M tuşu falan olanları dahil almaktalar. Çanta yanınızda kapalı bir şekilde duruyor.
-
@impressiveunit M tuşu hesap makinası için
-
Endüstri Mühendisliğinde 20 adaydan sadece birisi ODTÜ mezunu iken İstatistik alanında 28 adaydan 15'i ODTÜ mezunu. ODTÜ İstatistik mezunları İstanbul'da çok düşük ücretler aldıklarından ve Ankara'da iş bulamadıklarından Hazine Müsteşarlığı'nı büyük fırsat olarak görüyorlar. Bence en çetin yarış İstatistik mezunları arasında geçecek. İnşaat Mühendisliğinde 19 adaydan 9'u, İktisatta da 100 kişiden sadece 12'si ODTÜ mezunu.
-
Ooooo gözlerime inanamadım ne kadar çok düşmüş ne güzel olmuş öyle
-
@odtüsbky ayrıca iktisatta Ankara (17) ve Hacettepe(16) ağırlığı varken maliye de Ankara üniversitesi fark atmış 31 de 14 yaparak.
Kpss başarısında da iktisatta Ankara ve Hacettepe ilk sıralarda, maliyede de Ankara birinciliği kaptırmıyor. -
@genclerbirlikli ankaradaki bu okullarda bizim bölümlerden mezun olanların büyük çoğunluğu kpss ye yöneliyor bu durum motive edici birde aslında sınıf arkadaşlarınla beraber bu yola giriyorsunuz. Bizim istanbuldaki üniversitelerde ise genelde özel sektöre yönelme,yurtdışı eğitime yönelme gibi eğilimler daha ağır basıyor.
Ankarada yaşamanında bu işteki avantajıyla beraber keşke ankarada okumuş olsaydım diyorum arada -
@maxmin evet hocam dediginiz doğru sınavlardaki listelere bakınca bir çok tanıdık görüyorum, ankara okulları kpss de bir adım önde oluyor, burda okuyan adamlar da ankaradan kolay kolay vazgeçmiyor
-
Merhabalar,
İnşaat mühendisliği bölümünden bu sınava daha önce giren var mı? Ne tarz sorular geliyor? Bilgi verebilecek var mı acaba? Ayrıca iktisat için kaynak önerisi verebilir misiniz? -
arkadaşlar hazine acaba sınavla ilgili bir mail attı mı size ? ismim listede var fakat kayıt olurken e mailimde bir sorun yaşandı. e mail adresim doğru olmasına rağmen bana kaydımın kabul edildiği ile ilgili bir mail gelmedi ve ben bütün süreci telefondan yürütmek zorunda kalıyorum.
eğer e mail ile özel bilgi yollayacaklarsa bunu buradan takip etmem gerekiyor
-
@ceks74 bana maıl gelmemiş