Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı İlanı
-
@beşiktaş1903 gk gy den 8 yanlışım var. Coğrafyada taraça demiş o soru yanlış bir soru daha yanlış bence hatırlamıyorum şu anda.
-
Toplam 28 yanlışım var sanırım. +/-2 olur en fazla
-
Zaten sinavda pek tanidik sima yoktu. Muhtemelen p3 tayfasi daha coktu. O yuzden 75 ler bile is gorebilir
-
ben hala 70 alanın şansı olduğunu düşünüyorum sınav kolay değildi benim 79 banko doğru var +3 %90 ihtimalle gelecek emin değilim ama girdiğim en ilginç sınavlardan biriydi
-
92.sorunun cevabı yanlış olabilir mi ? Değilse birisi açıklayabilir mi ? Ben "d" diye düşünmüştüm.
-
@nairu24 doğru hocam ama ilginç sormuşlar cevaplarda piyasa fiyatı değilde belirlenen tavan fiyatı dese daha anlaşılır olurdu tavan fiyat piyasa denge fiyatının altında olur tüketiciyi koruma amaçlıdır
-
Coğrafya taraça cevabını biri açıklayabilir
mi -
hem o hem 20. soru sıkıntılı geldi yalnız coğrafyam iyi olmadığı için susmayı yeğliyorum
-
İki coğrafya sorusu problemli hadi diğerinin nufus yoğunluğu engebeli yer olduğundan fazla oldu diyelim 1 nolu yer marmaranın engebeli yeri değil mi?
-
@beşiktaş1903 Teşekkür ederim cevap için ama Evet piyasa fiyatı dediğinin belirlenen tavan fiyatı olduğunu hiç düşünmemiştim türkçesi kötü bir soru kesinlikle. Ve anlamı ve gidişatı değiştiriyor. Piyasa fiyatı neden tavan fiyat olarak algılansın ki ?
-
@paca08 bende öyle düşündüm ama ergene ovası dediler oraya
-
@nairu24 diğerinde piyasa denge fiyatı dediği için ben ''piyasa fiyatı '' ibaresini belirlenen tavan fiyat olduğunu düşünüp çözdüm ve doğru çıktı
-
Bu arada sınavın kolay olmadığını söylemiştim. Şu gk gy yine çalışıcam bu gidişle 8 yanlış ordan çıktı. Nerdeyse yanlış sayımın yarısı oradan çıktı diyebilirim.
-
@paca08 ben kolay diyenlere şaşırmıştım çok muallak ibareler vardı ki hala var nasıl bu şık oluyor dediğim alan soruları mevcut
-
- soru mesela uygunluk daha yakın gelmiyor mu ?
-
@beşiktaş1903 örnek vereyim arz eğrisi sonsuz la arz eğrisine paralel şıklaerının birr arada olduğu sorular var.
-
22.soruda da şöyle bir şey düşünülebilir mi acaba ? Tımar sistemi bozulunca çift bozan vergisi de alınamıyor ki zaten o sistem de bozulmuş oluyor bu yüzden sadece 2 ve 3 öncülleri doğru olabilir mi ?
18.soruya bende başka cevap vermiştim ama seki sanırım doğru cevabı şöyle bir şey var çünkü " Seki (Taraça): Deniz ve karadaki yükselmelere bağlı olarak, akarsuyun yatağını derine aşındırması sonucu eski yatağın basamak şeklinde ortaya çıkmasıyla oluşan akarsu biriktirme şeklidir. "
ve bence 25.soru da cevabın sadece 2.öncül olması gerekiyor. Diyanet işleri başkanlığı laik devlet yapısını güçlendirmiyor. Bu çok tartışmalı bir konu.
-
hocam 22. soru doğru aslında sistem bozulunca işlenmeyen toprak artıyor bu da o verginin alındığı alanı genişletiyor sizin düşünce biraz zorlama gibi geldi bana açıkcası
-
@nairu24 hocam sizin kaç doğru var
-
@beşiktaş1903 Hocam uygunluk da var aslında biraz doğru söylüyoesunuz ama ben de etkinlik diye düşünmüştüm. "Etkin vergi ekonomik kararları saptırmayan vergidir " e dayanarak.