Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı İlanı
-
@dtcf13 Bana kalırsa umutsuz olmamak lazım. Kurumlar eskisi gibi dikkate almamazlık yapmıyorlar. @genclerbirlikli hocamın belirttiği gibi SGM sınavında başta belirttikleri konu ile alakalı olmayan 11 soruyu herkes için doğru kabul etmişler örneğin. Ben konu hakkında dilekçe verirsek duyarlı davranacaklarını ve konu hakkında somut bir şey yapacaklarını düşünmekteyim.
-
arkadaşlar elinde sorular olan yokmu ya atsa giremicez herhalde biz sisteme
-
@dtcf13 yarar hocam dikkate alırlar birlikte hareket edin
-
Sosyoloji bölümü için dilekçe içeriği hakkında beraber akıl yürütmek isteyen arkadaşlar özel mesaj ile bana ulaşabilirler. Dilekçenin kapsamı ve sınırları hakkında görüş birliğine varıp, aynı tarzda dilekçeleri kuruma ulaştıralım.
-
@dtcf13 konu dağılımında alanla ilgili sorular diye belirttiler fakat sosyolojiden 70 soru beklerken 35 sosyoloji 35 psikoloji sorusuyla karşılaştık
-
Ben psikolojiden girdim. Mezun olunan bölüm konularından 70 puan yazıyordu bilgilendirmede. Sosyoloji soruları dahil değildir diye düşünmüştüm. Kurumu arayıp soran oldu mu, diğer bölümün 35 sorusunun dahil olduğu kesin mi?
-
Sosyolojideki,
Feminizim sorusunda ozgurlukten sosyal kurumlardan bahsediyor cevap liberal feminizm olmasi gerekmiyormu
-
@sosyolog2018 Kadının özgürleşmesi için ataerkilliğin hukuki ve politik kurumlarının değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel kurumlarının da yıkılmasının gerektiğini söylemiş. Radikal Feminist Kuram da tam olarak bunu amaçlar. Açıköğretim Sosyolojiye Giriş Kitabı 137. sayfada konu hakkında bilgi bulabilirsin.
-
@kgb tesekkur ederim
-
21 yanlış var dostlar Benim de mülakata kalma durumu var mı
-
Bakanlığın bahsedilen birimine Sosyoloji alan sınavı ile ilgili böyle bir dilekçeyle konuyu arz etmeyi düşünüyorum arkadaşlar. Ayrıca 3 soru hakkında da dilekçe göndereceğim.
T.C.
GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI
Personel Daire Başkanlığı’na
ANKARABakanlığınızın merkez teşkilatında görevlendirmek üzere Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavının yazılı bölümü 25.03.2018 tarihinde Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilmiştir. Bahsi geçen yazılı sınavın Sosyoloji alanının sorumluluk konuları 29.12.2017 tarihindeki bakanlık sınav duyurusunda “Mezun olunan bölümün konuları 70(yetmiş) puan ve ortak konular (genel kültür, genel yetenek) 30(otuz) puan” olarak ilan edilmiştir. 25.03.2018 tarihinde gerçekleşen alan sınavı kitapçığında ise Sosyoloji bölümüne ait olan alan konularını içeren soru sayısı yalnızca 35 adettir. Mezun olunan Sosyoloji alanı konularının sorumluluğu dışında 35 adet Psikoloji bölümüne ait soru, adaylar önceden bilgilendirmeksizin Sosyoloji alan sınavı kitapçığında sınava giren adaylara yöneltilmiştir. Sınavda sorulan Sosyoloji bölümü sorumluluğu alanı dışında olan soruların incelenmesini bilgilerinize arz ederim.
-
bu arada, örneğini yolladığım dilekçe hatalı bir biçimde görünmekte. neden olduğunu anlamış değilim ve düzenleyemiyorum. affola.
-
@sevnev bu durumda mülakata kaç puan ile girilir bilemiyorum. Benim 70-71 doğrum var. Mülakata kalmam çok zor.
-
@kgb Dilekçenizi gönderdiniz mi?
-
Sosyoloji ve psikoloji sorulariyla alakali bakanligi aradim uun israrlar sonucu yetkili biriyle gorustum. Sosyoloji bolumunde psikolojiye giris,deneysel psikoloji,sosyal psikoloji derslerin oldugunu ayni zamanda psikoloji bolumunde sosyolojiye giris, kuramlar dersi oldugunu AÖF mufredat programini goz onunde bulundurak soru kapsamlarini belirlediklerini soyledi. Bir haksizlik usulsuzluk olmadigini ancak şaibeli sorularda itirazlar sonucu degerlendirilme olacagini belirtti..
Sonuc olarak iptal olabilcek sorulara odaklanmak daha mantikli gorunuyor -
Hacettepe mezunuyum, psikoloji bölümünün 4 yıllık eğitiminde Durkheim’ın adı hiç geçmedi. Ciddi ciddi bu sınavda 70 puanı geçebilen psikolog olduysa helal olsun hayırlı olsun. Psikologlardan bi kimse de çıkıp bu ne demediğine göre... Mezun olunan bölüm konuları diyince ben de mezun olduğum bölüme çalıştım (ne kadar yanlış düşünmüşüm). Keşke oturup sosyoloji çalışsaydım emeğime yazık oldu her zamanki gibi. O zaman 10 tane sosyolog-10 tane psikolog diye ayırmanın ne anlamı var işe alımda. İkisi de aynı şey olarak görülüyor demek ki.
-
@sosyolog2018 zaten duyurudan sosyoloji ve psikoloji ortak sınavı olduğunu anlasaydık bu konuda bir itiraz olmazdı ancak sınav anında bunu farkedebildik ve hazırlıksız yakalandık. Problem buydu. Yoksa herkes kendi alanına zaten çalıştı buna itiraz eden yok ki
-
Aynı sekilde bizlerde alan konulari derken sosyoloji odakli calistik keza giris ve kuramlar dısında aile,hukuk,siyaset vb bicok sosyoloji alani var bunlar dururken psikolojinin hicbi sekilde karsilasmadigimiz sorulara zorunlu birakildik. Hipotalus gibi kavramlar bir sosyolog icin agir kavramlar..
-
@kpss09 bende ayni durumdan muzdaribim. Tepki gosterdim ve vrilen cevabi aktardim
-
@sosyolog2018
Ben dilekçemi hazırlıyorum sizler de yazabilirseniz ne kadar çok dilekçe olursa belki o kadar etkili olur bilemiyorum.