Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı İlanı
-
@genclerbirlikli Anladım teşekkür ederim. Bakalım burası ne olacak
-
@antoniogramsci kapatılıyormu acaba süresi falanmı vardı sayımız az cünkü yogunluktan cökmüş olamaz herhalde
-
@gokhan7 hocam soru Türkiye'nin orta kuşakta yer almasının sonuclarindandir diyor sadece orta kuşakta görülen bir sonuctur demiyor ki
-
@ege ikimizden biri bir yerde hata yapıyor ama nerede
-
@gokhan7 ben de bunun için gruba yazdım ama 2 kişiden başka cevap veren olmadı bana sınavda iken de soru sıkıntılı gelmişti
-
-
@nairu24 ben de senin gibi düşünüyorum ama sadece 2 kişiyiz böyle düşünen itiraz edeceğim ben bu soruya
-
@ege bende öyle düşünüyorum hocam hatta 1-2 yapmıştım o yüzden
-
@gmzgmz e devletle ilgili bir sorundur ya kapatılmamıştır düzelir
-
Selamlar ve saygılar. Sosyoloji Bölümünden sınava girmiş birisi olarak aklıma takılan soruları paylaşmak istiyorum.
Sosyoloji bölümünde 91. soruda, "Oligarşinin Tunç Kanunu" kavramı aşağıdakilerden hangisine aittir?" diye sorulmuştu. Cevap doğru fakat kavramın orijinal adı "Demokrasi ve Oligarşinin Tunç Kanunu" kavramın ingilizce adı ise "İron Law of Oligarchy"dir.
Sosyoloji bölümünde 88. soruda "Durkheim Sosyolojisinde yer alan önemli bir kavram değildir?" sorusu bulunmakta. Bu sorunun şıklarında "a) toplumsal çatışma" ve "b) toplumsal darbe" şıkları mevcut. Burada toplumsal darbe derken anomi kavramından bahsediliyorsa, kavramsal bir hata olduğunu düşünüyorum. Zira Durkheim Sosyolojisinde toplumsal darbe diye bir şey yok bildiğim kadarıyla. Fakat çatışma kuramcısı olmadığı halde çatışmaya değinmektedir.
Sosyoloji bölümünde 58. soruda "Yılbaşı öncesinde bir mağazada, iki tane alana üçüncüsü bedava" diye bir kampanya belirtilmiştir. Doğru şık olarak "b) sabit oranlı pekiştirme" gösterilmiştir. Cevabın şıklarda olmayan "katışık(birleşik) pekiştirme" olması gerektiğini düşünüyorum. "hem zaman (yılbaşı öncesi) hem de oran (iki alana üçüncüsü bedava) pekiştirmesi.
-
@kgb hocam benim bölümüm/alanım değil sosyoloji, cevapları bilmiyorum o yüzden ama tereddüte düştüğünüz sorular varsa bunların doğru cevaplarını açıklayan bir dilekçe verin iptal edilmesini/düzeltilmesini isteyin. İlgileniyorlar yanlışı düzeltiyorlar.
-
@genclerbirlikli Tereddüte düştüğüm soruları tek tek analiz edip, akademik olarak açıklamalarını da dilekçe olarak kuruma yazmayı planlıyorum. Ayrıca şu da var, %70 alan dedikleri sınavda 36 tane sosyoloji sorusu soruldu. Genel kültür ve genel yetenek harici soruların tamamı Sosyal Psikoloji ve Psikoloji idi. Bununla alakalı da bir dilekçe vermeyi planlıyorum. %70 Sosyoloji dedikleri için, ona göre ders çalışan bir adaya Psikoloji sormak adaletli bir durum değil.
-
@kgb sorulara karşı dediginiz gibi yapin güzelce açıklayıp yazın hocam. Diğer mevzuyu da belirtin, sgm sınavında genel spor bilgisi diyordu ama gelen sorular hic genel bilgi değildi, itirazlar sonunda 11 soru iptal oldu doğru sayıldı herkes için. Sizin de durum benzer dilekçenizi özenle hazırlayıp verin
-
Umarım Sosyoloji bölümünden sınava giren arkadaşlar da bana hak veriyordur bu konuda. Zira ne kadar çok dilekçe verirsek bu sorunu o kadar ciddi ele alırlar.
-
@tokyo itiraz edelim hocam
-
Fax ile de olur sanırım ?
-
İletişim Bilgileri GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞITelefon : 0312 596 63 00
Faks : 0312 596 63 59
E-Posta : personel@gsb.gov.tr
Adres : Örnek Mh. Oruç Reis Cad. No:13 Altındağ/ANKARABen fax çekmeyi düşünüyorum bahsettiğim sorulara
-
@kgb ben de sosyolojiden girdim hocam. değindiğiniz gibi sorular tartışılır durumda. 35 psikoloji sormaları saçmalığını tartışmak dahi istemiyorum zaten.
-
@dtcf13 Ben özellikle Psikoloji soruları sebepli kapsamlı bir dilekçe yazmayı düşünüyorum. Sosyoloji alanından sınava girip, Psikoloji soruları ile ilgili benimle ortak düşünen arkadaşlar olursa eğer; birlikte hareket edip kuruma dilekçe yazmak daha etkili bir sonuç yaratabilir.
-
@kgb bu şekilde psikoloji soruları hariç 65 doğruyu geçecek sosyolog var ise helal olsun zaten psikoloji sorulması üzerine yapacağımız bir itiraz işe yaramaz ama bu saatten sonra.