Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı İlanı
-
@alexdesouza sadece p3 lü ilanlara has değil her ilanda olabilir o durum.
-
@genclerbirlikli Tamam işte her ilana has onu biliyorum ve ben de bu kurumda alınacak kişi sayısının 5'i geçmeyeceğini söylüyorum
-
@alexdesouza bi kaç ay sonra belli olur kaç kişi alındığı artık
-
Arkadaşlar anlatamadım herhalde benim bu sınava puanım yetmezsede sıkıntı yok önüme bakarım ama bu P3 puanının düz memurların yani B grubu kadroların alımında kullanıldığı gerçeğini değiştirmez. Yıllardır alandan alan kurum bu yıl P3 ten alıyor. Seneye böyle olmaz girenlerde P3 ten giren grup olarak kurumda parmakla gösterilir. Örnekleri çoktur.
-
@paca08 Aslında bu sene YDS artış-azalış-olmayışı-puanda olmadığından KPSS'siz alıma geçilmesi dahil P3 alımı, beklenen puanlarla alakasız olması gibi süper planalama eksikliği var. Maalesef buradaki kızan arkadaşlar yeri BİMER-CİMER ve kurum maili, telefonu hatta varsa ulaşılabilecek yetkili. Burada aynı fikirde olmayan arkadaşlar bile olaya kendi çıkarlarından bakmakta haklılar zaten onlar değiştirebilecek değil. Ama her kısımda puan ve YDS (bilişim dahi olsa yapacak bir şey yok) konuşuluyor konuşuluyor da sonuçta sinirler geriliyor en fazla. Bu kararları sadece ilk gelecek sınavdan itibaren kurumlar uygular (herkes sizinle aynı fikirde olsun ama kurum olmasın BOŞ) yine forumda sayfa açılabilir, yöneticilere soru gidebilir yazı ile ilgili. Burada karşıt fikirlerle sorun çözülemez, bence de parmakla gösterilecek milyon karar verildi süreçte ama herkes işinin peşinde olduğundan çıkarı olan maalesef karşı çıkamaz.
Bu arada insan eskiden iyi ( TM ilk 5000) olup sonra bu P3'de kötüleşebiliyor. Çünkü hayatı akışında mühendislik tarzı matematik-yabancı dil kitap okumak falan daha önemli olabiliyor. Pek öğretmenlik yapar gibi konuşulmasa belki daha iyi olabilir. -
p3 ile genel yetenek genel kültürü ölçüyor kendi sınavıyla da alan bilgisini? hem alan puanıyla alıp hem alan konularını sorması bir acaip geliyordu bana ilana yds şartı koyup gene ingilizce sınav yapması gibi bişey oluyor çünkü öyle.
-
Ben fikrimi beyan ettim halen dahada aynı şeyi söylemeye devam edeceğim çünkü ömrüm boyunca doğru bildiğimden vazgeçmedim. Yani bir şey benim menfaatlerime yarıyor ama yanlışsa ona doğru demedim. P3 puanı genellikle hatta çok sıklıkla B grubu kadrolar için kullanılır. Bana merkez bankası vs gibi örnek veren arkadaşlar var. Tamam siz o puan türünden yüksek almış olabilirsiniz ama oturup düşünün bu puan türünden uzman alınması ne kadar normal. Benim p3 puanım 88.60 civarı yüksek ihtimalde sınava girebileceğim ama yanlış yanlıştır zorla doğru yapılamaz. Neyse ilan geldi herkese başarılar dilerim.
-
@beetle kardeş yanlış anlama karşıtlık olsun diye söylemiyorum bu konuları da aynı şeyleri konuşup durarak tartışmayı da çok gereksiz buluyorum farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışsın ondan cevap vermek istedim dediğin gibi olsaydı gk gy nin ağırlığı daha fazla olan bir puan türüde kullanılabilirdi ki daha uygun olurdu bukadar insanı bukadar geniş bir alanda sınava tabi tutuyorsan ona göre puan belirleyeceksin öğretmenin sana 10 tane konu belirlese ve geçmiş yıllardada enazından 5 6 konudan sormuş olsa bu konuda da genelde böyle bir uygulama oluyorsa sende kendini ona göre ayarlasan ama öğretmenin tutup bütün soruları bir konudan sorsa ögrenci olarak naparsın. Diğer taraftan yine senin mantığınla düşünecek olursak önce alanla ilgili bir puanla sınava çağırıp sınavdada gk gy sorsalardı daha mantıklı olmazmıydı
-
Şu puan türünden çağrılmasını mantıklı bulan kişiler belli oda p3 puanı iyi olanlar. Konunun özeti bu sanırım. Bundan sonra tüm kurumlar p1 p2 p3 ile Uzman Yardımcısı, Müfettiş alımı yapsınlar o zaman. Ama yarın size sizin bizden farkınız ne diye sorulduğunda ne cevap vereceksiniz merak ettim. Sonuçta B grubu memurlardan fazla maaş alacaksınız ama aynı puan türüyle Uzman Yardımcısı olacaksınız. Harbiden bu puan türüyle alım yapılmasını savunmak gerçekten çok ilginç.
-
Allahım inşallah bundan sonra diğer ilanlar p3 puanı ile gelir sınav da alan konularından oluşur. Böyle olmasını doğru buluyorum
Ben bunu doğru bildiğim için bundan vazgeçmem zaten ben inandıysam doğru bulduysam o kesin doğrudur yanlış olsa zaten ben inanmam tekrar ediyorum fikrimi değiştirmeye kalkmayın ben doğru bildiğimden vazgeçmeyen bir adamım!! -
@paca08 benim de alan puanlarim p3 den iyi ama kurum P3 den ilan verip alan sorunca istediği yeterlilik artıyor mu bana bunu söyler misin ? Artmadığını dusunuyorsan yorum yapamıyorum genel yetenek kısmının da ölçtüğü kıstaslar yok mu ( pratik çözümleme vs ) belki kurum bunları istiyordur
Pratik çözümleme de sayısal sözel mantık problemler bunlarla alakalı
Daha öncede söylediğim gibi keşke sınavdan önce hangi kurum hangi puan türü ile alacağı belli olsaydı bu kadar karışıklık olmazdı bu konuda tek duyarlı kurum malesef sayıştay çıktı -
Bazıları söylediği gibi p3 ten yüksek yapmadı yalan söylüyor sırf eleştirmek için tepki çekmemek için :)) p48 in 1/5 ini oluşturan GKY puanı yapamadığı İçin kendisine kızması gereken gelip burda p3 sahiplerini zan altında bırakma çabası içinde BUNU YAPANLARDA GSB NİN p48 İLE ALIM YAPTIĞI 3 KURUMA DA BAŞVURANLAR GÖZÜ BURAYA DİKMİŞ DOYMADAN!!! Akbaba gibi ilanın çevresindeki boş konuşmalar yapmanın luzümü yok git azıcık mat çalış Türkçe çalış hem alan puanın artsın hem gky artsın. Sonra da buralarda sızlanmazsın. DOĞRU BUDUR GERİSİ EBEDİYYEN YANLIŞ KALACAKTIR BANA GÖRE!!:))))
-
@paca08 p3 ile mülakata çağırmıyor sinav a çağırıyor orda alan soruyor farkında misin ? Yani her ikisini de kullanıyorsun ve sığ düşünüyorsun P3 istiyor demek ki P3 u iyi diye dediğim gibi çoğu alan puanın P3 den iyi ve HER ILAN için olmasa da bazı ilanlarda P3 çağrılmasını mantıklı buluyorum o soruların da olçtugu şeyler var
-
Arkadaşlar p3 ile uzman alınmasını boşuna savunmayın. Bundan sonra tüm alımlar p3 ile yapılsa benim durumumda bir değişiklik olmaz o sınavlarında bir çoğuna girerim. Önemli olan doğrunun ne olduğu. Teamül denen bir şey var. P3 puanı genellikle B grubu kadrolar için kullanılır. Napalım gerçek bu siz istediğiniz kadar kabullenmeyin. Neyse bu tartışma böyle gider ancak @aday-memur inşallah seninle aynı kurumda çalışmayız.
-
@aday-memur, içinde söyledi: Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı İlanı
Bazıları söylediği gibi p3 ten yüksek yapmadı yalan söylüyor sırf eleştirmek için tepki çekmemek için :)) p48 in 1/5 ini oluşturan GKY puanı yapamadığı İçin kendisine kızması gereken gelip burda p3 sahiplerini zan altında bırakma çabası içinde BUNU YAPANLARDA GSB NİN p48 İLE ALIM YAPTIĞI 3 KURUMA DA BAŞVURANLAR GÖZÜ BURAYA DİKMİŞ DOYMADAN!!! Akbaba gibi ilanın çevresindeki boş konuşmalar yapmanın luzümü yok git azıcık mat çalış Türkçe çalış hem alan puanın artsın hem gky artsın. Sonra da buralarda sızlanmazsın. DOĞRU BUDUR GERİSİ EBEDİYYEN YANLIŞ KALACAKTIR BANA GÖRE!!:))))
-
Puanımı sana atabilirim istersen çocuk çocuk yazıyorsun sakin ol burada hakaret etmeden seviyeli şekilde tartışmaya çalışıyoruz. Sen daha bu platformda böyleysen kurumda nasıl olursun merak ediyorum.
-
@paca08 “BEN DOĞRU BİLDİĞİMDEN VAZGEÇMEM” diyen bir insanın bildiğinin yanlış olma ihtimalinden korkmasını yansıtır bu cümle. Üzüldüm senin için bence biraz p3 çalışıp burda bu kadar sızlanmamalısın.
Son ettiğin dua ya gelince İÇTENLİKLE senin gibilerle aynı yerde çalışmamak için “Amin” diyorum güzel kardeşim -
@aday-memur p3 puanım 88.60 sence düşük mü ? Ergen çocuklar gibi konuşuyorsun. O kadar heyecanlısınki ne yazdığını görmeden anlamadan yazıyorsun. Her insanın kendi doğruları vardır bazıları değişkendir bazı doğrular ise o kadar sağlam temellidirki değişmesi zordur. Benim bu yöndeki düşüncem bu sen yüksek aldın diye ben yüksek aldım diyede değişmez. Sınava ikimizde gireceğiz büyük ihtimalle bakalım bilgin veya gk gy seviyen yetecek mi
-
@paca08 seni bu kadar rahatsız eden şey ne? Kurum olayına gelince asıl ben senin kurumda Ve çevrende ne kadar arkadaşın kalmıştır diye kendimce tam da şu an merak ediyorum. Sen benim gibileri hiç merak etme asıl sen kendi durumuna odaklan bu benim bildiğim doğrudur ve bunu kimse değiştiremez.
-
@aday-memur Ankaradaysan seni misafir edebilirim. Adalet Bakanlığında çalışıyorum gel bak bakalım kim var kim yok çevremde birde yüzyüze konuşuruz bu konuyu ancak seviyeyi düşürmeye gerek yok. Sana tavsiyem kurum sınavlarına çalışmaya devam etmen.