2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
gy gk'yı herkes çözüyor. hangisi bir bölüm okuyup 40 bölümden kpss'ye girip bir de 10-20 kişilik kurum sınavıyla uğraşıyor ki
-
@economicsx hatandan dönmek istiyorsan istifa edebilir bu sıkıntılarından kurtulabilirsin şuan senin çalıştığın konumda olmak isteyen,işsizlikten kırılan 3000 kişi var
-
@gariban-guy Hocam GK-GY nin etkisi sadece %30. Yani GK-GY üstüne kurulu bir sınav değil. Süreçten de yukarıda bahsettim size. Konuyu çok fazla dağıtmayalım da ailemde birçok kişi öğretmen veya öğretmen adayı dediğiniz gibi pembe bir dünya yok bilin istedim. Ha yine de derseniz ki öğretmen olabilmek çok kolay sınava girip öğretmen olabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin
-
@economicsx ben 3 4 aydır İstanbul'da çalışan servis görevlisi arıyodum hocam maaşı soracaktım çünkü net bi bilgi yok tam bir muamma
-
sağol hemen yarın öğretmen olacağım. konu servisten nasıl buraya geldi hayret.
-
Arkadaşlar artık tartışmayın. Madem bankacılık kötü istifa etmenize engel yok. Madem öyle kpss için uğraşın. Keyfimizden istemiyoruz. Açız aç. İş yok. Kimler hangi sınavdan elenmedi. Kpss puanı olup 8 kurum sınavından elenen arkadaşlarımı tanıyorum. Ki ben bu yolda 3.yıldayım bende elendim. Bu sınavdan da elenirsem insanlar gerizekalı gözüyle bakacak diye nasıl kötü haldeyim. Sen aile yaşantımı biliyor musun ? Hayır. Madem bunca kötü çalışmayın ya. İnsanlar asgari ücretle çocuk okutuyor. Nasıl ağır işlerde çalışarak. Biraz da şükretsek. Ki sınav açıklanmasına ramak kala kimse kimsenin moralini bozmasın. İstemeyen de gitmesin arkadaş. Bu kadar basit .
-
@birgarip Hocam ben arkadaşın bu şekilde itham edilmesini doğru bulmuyorum.İşsizlik var diye insanlar mutsuzluğunu da mı dile getirmesin?Ayrıca bankanın bu pozisyon için verdiği ücretlere yakın birçok iş var piyasada.Emin olun bu alıma bu kadar ilgi gösterilmesine sebep olan düşünce insanların kamu tercih etmeleriyle çok benzer.(Kamu güvencesi,iş garantisi gibi sebepler)O yüzden burada sadece işsizlik var diye bu alımı çok istiyoruz diyen arkadaşlar pek inandırıcı gelmiyor bana.
-
Arkadaşlar mesleğini beğenmeyen istifa edebilir. Kimseyi bir meslekte zorla tutmuyorlar. Kaldı ki işsizlik sebebiyle çok zor durumda olanlar var. En azından onların önü açılır. Bankacılık sektörünün çok zor olduğunun herkes farkında fakat öyle bir dönemdeyiz ki iş seçmek gibi bir lüksümüz yok. Kaldı ki siz de uzmanlık mülakatından elenip servis görevlisi kadrosu teklifini kabul edip yerleştiniz. Yani buradaki insanların durumundan en iyi siz anlarsınız. İnsanlarla uğraşmak zor fakat işsizlik sebebiyle evliliğini erteleyen veya evliliği zor duruma düşen birçok insan var. Bana göre bunlar daha zor meseleler
-
@luthor özelde iş başvurusu yaptım. Şartları söyleyim . Sabah sekiz akşam yedi çıkış. Cumartesi tam gün çalışma. Maaş. Asgari ücret. Ve mesai için ek ücret yok. Yol yemek bana ait. Ve çalışacağım konumu dile getirmek istemiyorum. Ki özelde işten çıkarmalar var. Multinet özel hastanede ücretsiz tedavi istanbul tazminatı ve 2100 maaş benim için çok avantaj. Benim öyle beni işe koyacak üst düzey dayılarımda yok. Tanıdığımda yok.ki kim ne derse desin pozisyonun belli maaşın belli tatilin belli.ha bazı arkadaşlarım bi kaç saat geç çıkıyor halkbanktan ama mesaiye işliyor dedi.nasıl özel ile devleti kıyaslıyorsunuz anlamıyorım. Benim ing bankasında çalışan arkadasım gece10 da çıkıyordu bazen . Ve maaşı da gayet düşüktü. Ki eminim çoğu arkdaşımında ideali daha düzgün bir iş.ki bir bayan belki idare eder özelde ki para ile bi erkek idare edemez. Evi olacak kirası eşi çocuğu. Kiralar bile 1500 iken adam nasıl geçinsin ?
-
@economicsx dostum bence senin İstanbul yüzünden böyle olabilir mesela ben Çorum seçtim merkezde çalışmadığım sürece senin kadar sorun yaşacağımı düşünmüyorum ayrıca kısa vadede guy falan bankacılıktan iyi gelebilir ama bi 10 sene sonra guy hala guy ama bankacılıkta kendini gayette geliştirip guyun 2-3 katı paraları kazanabilirsin
-
@gonzaloluca ortalama 3100 lira maaş yatıyor. İstanbulda. Anadolu da ortalama 2700dur.
-
@economicsx p48i 80 ustu olan belki bi 500 kisi bu sinavi bekliyo.
-
@secret Ben de bunu diyorum hocam.Söylediklerimi doğrulamışsınız.İnsanlar bu işe sırf işsizlik var,kimse bizi işe almıyor diye başvurmuyor.Sizin saydığınız kamu bankası olması sebebiyle var olan birçok avantaj cazip geliyor.Kaldıki her iibf mezunu kamuda veya kamu bankalarında çalışmıyor hatta özel bankalarda çok iyi pozisyonlarda çalışanlar da var.Yanlış anlamayın benim de durumum benzer ama bugun biz kamu olsun,kamu bankası olsun diye uğraşıyorsak emin olun büyük çoğunluğumuz özel sektörün bu ücretler için aradığı vasıflara sahip olmamamızdandır.Ben işi kötülemedim iş muadillerine kıyasla fazlaca avaktajlara sahip ancak bu durum herkesin mutlu olmak zorunda olduğu anlamı taşımaz.Söylemek istediğim şu sadece işsiziz diye çok istemiyoruz burayı, sırf işsizlikten dem vurup insanları itham etmek doğru değil.
-
Evet, kimse pembe bir dünyada şekerden yapılmış evlerde yaşamıyor. Tabir edilen o "mükemmel iş" de ancak o dünyada vardır. Kimse mükemmeli aramıyor zaten. Sadece kurumsal, güvenilir, çalışanın hakları olan bi yer banka. Kim ne derse desin aldırmayın arkadaşlar. Yaşadığımız çağın şartları belli. Kendi adıma banka iyi bir seçim diye düşünüyorum.Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
@luthor şu durumda mutluluğu mu yoksa iş sahibi olmayı mı düşünüyorsunuz? En büyük mutsuzluk sebebimiz de içinde bulunduğumuz durum. Mutlu belki bende olmayacağım ama insanların heyecanı umudu yükseldiği şu anda kötülemek de hiç etik gelmiyor bana onca yıl çok iyi üniversitede oku iyi kpss puanı al elen psikoloji yerlerde. Kaç yasındayız sizce hak ettiğimiz yerde miyiz ? Ha 65 puanla sağlıkçı atanırken 67 puanla öğretmen atanırken 84 puan alan kişi burda birşeyler için uğraşırken bize adil davranıyorlar mı ? Ha herşeyin kendine göre zorluğu var. Mutsuz yönleri ama şu an ne yeri ne zamanı. Gerildik bana kim ne dediyse çıkmadı. Açıklanmadı. Ki kredi ödemesi olan arkadaşlarım var . Babası hasta çalışamaya ,tek göz odada çalışan. Biraz empati şu halde sizce mutluluk kimin ilk sırasında. Benim değil.
-
@economicsx temettusuz mu hocam, ilk sene temettü olmayacagi için siz bir seneyi tam doldurdunuz mu acaba
Bir de bu işin olumsuz tarafları çok fazla var. Malesef elimde p48 84 puanım var ama bir kurum sınavına giremedim. Bekliyorum guy duy mhuy dguy ilanları... Gelir mi ki... Gelirse yazılı sınavı... Geçer miyim ki. Geçtim mulakatim olumlu olur mu... Çok belirsizlik var malesef o yüzden herkes bir yerden tutunmaya çalışıyor. Sizden ricam olumsuz taraflarını iliklerine kadar hisseden bir insan olarak varsa olumlu taraflarını da yazmanız... Yani en kötü kazanan kimileri sizin kadar pişman olacak ama iyi taraflarını da size göre yazarsaniz sevinirim
-
@falanfilan bankacı olma kardeşim ya issiz kal yine olma
-
@grimmjow insan profili heryerde aynı kardeşim.
-
@falanfilan temettü yok
-
@secret Hocam dediklerinizde haklısınız.Hepimiz benzer dertleri yaşıyoruz.Bakın kpss süreci sebebiyle birçok başlığı takip ederim ve her başlıkta yer alan ilanın iyi ve kötü yanları konuşulur.Amacı insanları yönlendirmek olanlar zaten kendini belli eder.Ancak bu başlıkta ne zaman banka hakkında bir eleştiri yapılsa eleştiri yapan kişi linç ediliyor.Şahsen ben başvurduğum ilanın iyi yanlarını da kötü yanlarını da bilmek isterim.Bunun etikle falan alakası yok.Bir daha söylüyorum işi kötülemiyorum ve hatta iş hakkında bilgim dahi yok.Sizinle benzer sebeplerden başvurdum zaten bu ilana.Bu tarz bilgiler iyidir bence insanın her duruma hazır olmasını sağlar.Ne zaman eleştiri yapılsa “işsizlik var ne yapalım” tarzında bir savunmaya geçilmesi bana inandırıcı gelmiyor sadece bunu söyledim.