2018 ekonomik krizi
-
@genclerbirlikli şu açıklamayı götür tercüme et yatırımcıya okut yeter zaten
-
@aliveli oyun mu ne oyunu oyun ne arar la bazarda derler eminim
-
Bazı şeyleri kabullenme alışkanlığımız yok :
24 haziran sonrası olurda hükümet devam eder kur artarsa dış güçlerin oyunu, kur azalırsa başarılı politikalar izleyerek hükümet düşürdü
muhalefet kazanır kur artmaya devam ederse bunlar iki koyunu güdemez, kur azalırsa dış güçlerle hareket ediyolar derler.
Bu kafayla ülke yönetilmez.Öncelikle ekonominin kötüye gittiğini kabul edip radikal kararlar almak lazım.İlk yapılacak işte OHAL'i kaldırmak olmalı. -
Hala ekonomi bakanı para politikası konuşuyor.Benim iktisat bilgim mi kıt bir tek bana mı para politikası saçma geliyor.Yabancı tasarruf sahipleri buraya sadece faiz almak için gelse ne değişecek ki.Üretmezseniz, ihracat yapmaz sürekli ithal ederseniz piyasaya dolar sürseniz ne faiz arttırsanız ne.Sağ cepten alıp sol cebe koymak bu.
-
@enki valla keşke sol cepten sağ cebe koysalar.....
-
@enki hocam dolar bozdurun diye çağrı yapılmışlığı var bir ilerki seviyesi "herkes kapıyı pencereyi açıp klimaları en soğuğa getirsin küresel ısınmayı durduralım''dır.
-
Hiçbişey olmaz bunlardan bir sayıştay sınavını bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Bir yabancı türkiyeye neden yatırım yapsın.Hukuk, hak diye bişey kalmamış memlekette bugün sevap olan yarın günah, bugün suç olmayan yarın suç.Türkiyenin en köklü kurumu bile bu haldeyse biz bitmişiz.1 aydır sayıştay olmanın hayalini kuruyorum.Olmaz ya ümit işte.Hayalimin bile içine sı...tılar.
-
walla hocam 10 bin tl vardı babamın ben bile 1 günde 400 lira kazandım. zenginleri hiç düşünemiyorum
-
çok güzel anlatmış, tebrikler ruhi çenet
https://www.tercihiniyap.net/video/ruhi-cenet-tarafindan-krizi-oldukca-basit-sekilde-anlatan-video -
İleti düzenlenmiştir..
-
@rterdogan hocam daha nereye kadar artacak bu vergiler? Bir de kamu alımı daha ne kadar azalacak, yazık yemin ediyorum.
-
@burcuburcu haklsn hocam bir sey diyemem
-
Mahfi Eğilmez;
“Faiz artırımı, acil servise gelen kanamalı bir hastaya yapılan ilk işlem gibi düşünülmeli. Kanama devam ederken hastalığın ya da sorunun ne olduğu ikinci plandadır. Önce kanamayı durdurmak gerekir. Ardından hastanın kan analizi vb yapılarak sorunun nereden kaynaklandığı teşhis edilmeli ve ona göre tedavi uygulanmalıdır. Faiz artırımı, kanamayı durdurmaya benzer. Kanama durdurulduktan sonra teşhis ve tedavi aşamasına geçilmesi gerekir. Aksi takdirde bir süre sonra kanama yeniden başlar. O zaman bir kez daha kanamayı durdurmaya uğraşmak gerekir.
Türkiye’nin yapısal sorunları var. Faiz artırımıyla kanamayı durdurduktan sonra bu sorunları çözmeye girişmek gerekir. Bunlara girişilmezse sürekli faizi artırarak fazlaca yol alınamaz.”
Yazının tamamı
http://www.mahfiegilmez.com/2018/05/faiz-artrm-nicin-yeterince-etkili-olamad.html?m=1 -
@luthor iki noktaya odaklanmak gerekir bence biri hukuka saygı ikincisi bilime dayalı eğitim.
-
@burcuburcu kesinlikle hocam gerisi boş laf
-
Merkez Bankası ilişkili kuruluş olmuş batışı hızlandırmaya mı çalışıyoruz?
-
@hgrotius Hocam o genelgede bir gariplik var açıkçası. Halkbank ve ziraat bankası varlık fonuna aktarıldı.Varlık fonu Cumhurbaşkanlığıyla ilgilendirildi.Aynı zamanda halkbank ve ziraat bankası hazine ve maliye bakanlığıyla ilgilendirildi.
-
İlgili, ilişkili ve bağlı kuruluşlar meselesi hep kafa karıştırıyordu, şimdi iyice çorba oldu. Şimdi içinden domatesi bul bulabilirsen.
-
işsizlik oranı tek haneye inmiş
-
@burcuburcu Şaka sandım görünce gogıl amcaya sordum hemen