2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@fernando-reges
benim kanaatimce de her yerde iptal edilmesi gerekir eşit şartlarda yarışmak adına. sorular farklı olursa ayrı skandal olur çünkü. zaman ve para kaybını ayrı tutuyorum.
Ancak osym nin yaptığı açıklamaya da bakarsak sadece Esenboğadaki yenilenecek gibi görünüyor.
hakkaniyet ne arar la ösym'de demeden edemiyorum. -
ÖSYM tarafından bugün Ankara Çetin Emeç, Ankara Esenboğa, İstanbul ve İzmir e- Sınav merkezlerinde Sayıştay Eleme Sınavı yapılması öngörülmüştü. Ankara Çetin Emeç, İstanbul ve İzmir e-Sınav merkezlerinde yapılan Sayıştay Eleme Sınavı, problemsiz bir şekilde zamanında tamamlanmıştır. Ancak Esenboğa e-Sınav merkezinde, sınav başlamadan önce teknik bir sistem arızası meydana gelmiştir.
Oluşan teknik arızanın çözümünün uzaması nedeniyle acilen toplanan ÖSYM Yönetim Kurulunca Esenboğa e-Sınav merkezindeki Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavının ertelenerek ilerideki bir tarihte gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.
Kamuoyuna önemle duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
-
Yav bi yerde iptal edilip bir yerde edilmemesini nasıl tartışıyorsunuz. Tövbe..
-
Haberturk haberine bakılırsa Ankara’da girenler sınavı erteleyin demiş, iptal edin dememiş. Böyle anlayış olur mu ya
-
@fernando-reges, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@kilici Ertelendi diye haberler bile yapılmış.Sadece Ankra'da girenler için tekrar sınav yapılırsa hiç şaşırmayın
Al buyur işte 5.dk geçti daha bu saatten sonra şaşırmayın hiçbirşeye
-
@nopainnogain ankara disindaki yerlerin sinavlari nasil gecerli olsun. esitlik diye birsey yok mu?yoksa esitlik anayasanin 10. maddesinde mi kaldi?
-
Arkadaşlar durumu haberleştirdik; İptali yönünde ve mağduriyetin giderilmesi yönünde bizim de görüşümüz.
-
@mbguy
Arızanın giderilmesi için çalışmaların uzaması üzerine Esenboğa e-Sınav merkezindeki adaylar, Sayıştay Eleme Sınavı'nın ertelenmesi talebinde bulundu. -
@şampiyon sacmalik bu kesinlikle. osymyi ayakta alkisliyorum bu saatten sonra.
ins. bir daha osym nin yapmis oldugu herhangi bir sinava girmem. -
@mbguy cogunlugun kararina mi bakilmis yoksa orada birkac kisinin soyleminden mi yola cikilmis. sasilacak birsey.
-
En adil karar sınavın bütünüyle iptal edilmesi.ÖSYM yine yanlış adım atıyor.
-
@odtüsbky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ankarada sınav yerine ulaşım ayrı bir çileydi. Çubuk'a giden yolcular bizim sınava girenler yüzünden 487-3 no'lu otobüse zor biniyordu. 10 dakika kala girdim sınava. Benim gibi emanete eşya bırakıp sınava koşanlar vardı. Karekod okumayınca dili TR'den EN'ye getirdik. Öyle sistem çalıştı. Kimisinin açıldı kimisinin açılmadı. Ben çözmeye başlayalı 2 dakika olmuştu ki herkesle beraber sistem açılıp kapandı ancak birkaç kişide halen sorular açıktı. Alkış protestoları her yerde yankılandı. Sonra sorular yenilensin herkes baştan başlasın dedik ama olmadı. Oradaki bir görevli benim 15. gözetmenlik yaptığım e-sınav ve ilk kez böyle bir şey oluyor dedi. Bağıran çağıran kendini kaybeden milleti gaza getirenler vardı. Normal sınav süresi başladıktan 30 dakika sonra çoğunluğun bilgisayarı çalışıyordu ve süre alıyordu ama herkes ayakta sohbet halindeydi. Tüm sınav disiplini ve kontrolü kaybolmuştu. Bence ösym bu rezaletten sonra ankaradakilere kağıt ortamında sınav yapar. Istanbul ve İzmir sınavları da şu koşullarda iptal edilmeliydi. Istanbuldan gelen arkadaşlarım için çok yazık oldu. Asıl rezalet ise binlerce kişinin yola çıkıp gelmeyen ego'lara ve yolcu kapasitesini aştığı için yolcu alamayan belko'lara binmeye çalışmasıydı. Bence ösym kızılay'a servis ayarlamalı. Ben hayırsever birinin arabasına atlayıp döndüm ama kim bilir oradakilerin kızılaya dönmesi saatler sürecek. Millet eve gelsin, bu başlığa çokça yazacaklar. Oruç tutmadım bugün. Yediğim oruç boşa gitti, çok üzgünüm. Allah bu sınavda mağdur olan herkesin yardımcısı olsun. Ayrıca tüm sorulara baktım. İktisat çok kolaydı. Muhasebeden TMS-1 diye bir soru sormuşlardı. Muhasebemin çok zayıf olduğunu gördüm. Iktisata harcadığım ı emekler de boşaymış. Esnekliği 0 1 arası olan mala ne mal denir diye komik soru mu dersin Qd = Qs yapıp çözeceğin soru mu dersin... hukuklar da çok uzun tuğla gibiydi. Okumadım. Şimdi İstanbul ve Izmir'de girenler ne yapacak, iptal olmazsa bizle eşit şartta olmayacaklar çünkü iktisat hiç seçici değildi. Eğer iptal etseler emekleri boşa gidecek. Bakalım ösym ne yapacak, takviminde boş yer var mi ki?
"Bağıran çağıran kendini kaybeden milleti gaza getirenler vardı. Normal sınav süresi başladıktan 30 dakika sonra çoğunluğun bilgisayarı çalışıyordu ve süre alıyordu ama herkes ayakta sohbet halindeydi."
tüh kardes ya. sessis sedasiz oturup bekleseydik her sey düzelecekti ha.
vallahi sırf bu yazidan dolayi uye oldum. su cumlelerdeki seviyesiz ve terbiyesizlige bakar misiniz? bagirip cagiran milleti gaza getiren ne demektir yahu? yaziklar olsun.o -
Sınavın güvenirliğine gölge düşmüştür. Hele ki açıklamadaki gibi sadece Ankara iptal olursa vay halimize. Bu saatten sonra ÖSYM bu açıklamalarıyla da ağzıyla kuş tutsa zaten olmayan güvensizliğe yeni bir kiremit koydu. Sayıştay Başkanlığının bu olaya müdahil olması gerekli.
-
@paretowilfredo hocam sence osym yapmis oldugu duyuru degistirip sinavi iptal eder mi?
-
@paretowilfredo tartışmaya bile açık değİl artık. Malesef sınav sadece Esenboğa için ERTELENDİ
-
Böyle saçmalık mu olur sadece bize nasıl ertelenir bu edir ya soru adaletini nasıl sağlatacaklar
-
Şerefli, ahlaklı insanlarsanız istifa edeceksiniz.! Yönetemediğiniz kurumun koltuklarından kalkacaksınız!
Ne kadar kolay insanların hakkını yemek. Yüzlerce kişiyi mağdur edip, hiçbir bedel ödememek. Ne olacak bu kadar insanın katlandığı masraflar, verdiği emekler. Sınav giriş belgesini iki gün önceden açıklarsın, mağduriyet. Emek vermişsin çıkar gelirsin yine de, konaklama yol parası, ikinci yol parası, sınav parası(!), şimdi de dönüş parası, bir sürü mağduriyet. Sınava bile giremiyorsun.
Defolun gidin yahu! Bu ballı maaşlar bu kadar mı lezzetli. Biz oruç ağız o kadar haksızlığa uğruyoruz bak, siz nasıl yiyorsunuz akşam eve götürdüğünüz ekmekleri ? Allahın belası kurum ve yöneticileri...
Mağdur olanlar haklarını talep etsinler arkadaşlar. Sesinizi çıkarın..
-
@ailedanışmanı kesinlikle sayistay bu konuya el atmali.Bu durumda karar sadece osym ye birakilmamali.
-
Arkadaşlar dönelim mi? Samsuna dönmem lazım pazartesi iş başı yapıcam başkan zor izin verdi zaten. Ankarada arkadaşın evinde bekliyorum
-
Çinde adamlar harakiri yapıyor. Bizimkiler bizi dövecek utanmasa.