2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@baumol, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Çok geçmiş olsun arkadaşlar. İlla beni Sayıştay denetçisi yaptırtacaklar
Beddua mi ettin dostum doğru söyle
-
@shady1 Shadycim
-
Sınava ankara esenboğada girdim ilk başta şu müsvette kağıtlarının barkodunun okunmaması ile problemler başladı aha dedim dakka bir sıkıntı bir,sonra herkesin böyle arkadaşlar sıkıntı yapmayın dediler biraz bekledik dili değiştirdik fln direk foto aşamasına geçtik,ondan sonra başla diyince bazılarımızın soruları açıldı bazılarımızınki açılmadı benim de ilk soru geldi sonraki soruya tıklayınca benimde gitti gözetmeni çağrdm bakın çözmüyorm ben bir soru bir sorudur ayıptır hakkına girmek istemem kimsenin dedim,kimi hocam 6 kimi 10 soru gördüm bakın açık açık söylüyorum diyordu,soruları görenler var böyle saçma iş mi olur derken ortalık iyice kızıştı zaten alkışlar ıslıklar masalara vurmalar tutanak tutturmaya çalışmalar gözetmenlerin baya baya üstüne gittiler bizim sınıfta da,bir sonraki aşamada ise iş iyice laşkalaştı zaten soru tartışmalar beraber soru çözmeler sohbet muhabbet sözün özü ösym eline yüzüne bulaştırdı bir de anonsla mağdur etmeyeceğiz diyorlsr nasıl mağdur etmeyeceksin adam erzurumdan vandan geldim diyor inanın ben ösym bu gün bu sınavı yaptırır bize bu moralle diyordum Allah'tan iptal etmeyi akıl ettiler, esenboğada ortam çok tuhaftı yani arkadaşlar...
-
@rorschach159 Dönün hocam en az bir iki hafta sonraya ertelenir bence sınav.
-
Öncelikle dostlar hepinize geçmiş olsun. Malesef ÖSYM skandalları bitmek bilmiyor ve pişkince korkarım bu sınavı tekrar edip size tekrar masraf ettireceklerdir.O kurumu da yönetmeye devam edeceklerdir halen. Ülkemizde bir istifa kültürü yok, o nedenle böyle bir şey beklemeyeli baya bir yıl oldu sanırım.
ÖSYM'nin sınavı iptal değil erteleme yoluna gitmesindeki amaç skandalı örtbas etmek isteğidir. Burada skandal sadece sistemin kilitlenmesi değildir, yazıda belirttim dostlar ulaşımdan, sınavın organizasyonuna kadar çok sayıda problem var ve ÖSYM bunların hiçbiri yok gibi davranmak niyetinde. Keza masraf yapıp gelen adaylarımız dostlarımız var onların da bu masraflarını heba etmenin en önemlisi de 200 TL'leri GERİ VERMEMENIN derdinde. Haklı olarak talep edeceğiniz diğer masraflarınız da var tabi. ÖSYM'nin aman canını alın, parasını almayın. Anonim Şirket nihayetinde, kamu kurumu değil.
Bu konuda iptal için baskı oluşturulması lazım. 5000 adayın bir araya gelip sosyal medyada sesini İPTAL yönünde çıkarması lazım yoksa bu mesele hiç olmamış gibi sınavı tekrar yapacak ÖSYM. Emin olun sistem yani elektronik düzen dışında hiçbir sorun da çözülmüş olmayacak siz yine yollarda heba olacaksınız, yine lavabo kuyruklarında bunalacaksınız, girerken çıkarken her yerde bu başarısızlığı, beceriksizliği yaşayacaksınız.
Bundan dolayı bu e-sınav sisteminden dönüşü ve bu sınavın iptali için Sosyal Medya dostlar, sizin hakkınızı kimse sizden iyi savunamaz. Bir araya gelip sesinizi çıkarmanız lazım bu konuda aksi halde böyle bir haksızlık ve beceriksizlik asla olmamış olacak.
Ayrıaca hepiniz dostlar BİMER ve CİMER'e bu durumu güzelce anlatan bir şikayet oluşturun. Bu da etkili olacaktır sınavın KÜLLİ olarak iptalinde.
Takdir sizin. Tekrar geçmiş olsun dostlarım.
-
Nasi sadece ankara iptal olur? Bu sinav cok kolaydi. Yeni yapilcak sinavda oyle kolay mi olcak peki? Agir olursa nerde kaldi esit sart?
Nasi dengelencek? Boyle bisi olablr mi ya? Saka gibi ulkeyiz -
Sayıştay gözümden o kadar düştü ki anlatamam tüm o cazibesi salonda ağlayan insanların gözyaşları kadar değerli değil. Hiç birinin koltuğu benim eziyetim kadar kutsal değil. Mübarek Ramazan gününde tüm bunlara sebep olanların çocuklarından çıksın
-
Terör=İnsanları dehşete düşürüp yıldıracak eylemlerde bulunmak,tedhiş etmek..Bu kurumun yıllar yılı yaptıklarının bundan farklı olduğunu kimse iddia edemez..
-
@bytheodoras, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Evet arkadaşlar. Rezaleti daha doğrusu skandalı yaşanlardan biri de benim. Hepimize geçmiş olsun.
Ösym bu sınavı eline yüzüne bulaştırdı. Sorumluluların derhal istifa etmesi gerekir.
ÇÖZÜM ÖNERİM ŞUDUR Kİ:
Daha önce duyurulduğu gibi, bu sınavı iptal edip, kpss p48 puanı 70 ve üstü olanlar sınava alınmalı ve her ilde kağıtlı kalemli sınav yapılmalıdır. P48 puanı bu eleme sınavı yerine geçmelidir.Puanı 70 altında olanların ücretleri iade edilmelidir. Konaklama ve yol masrafları için bir çözümüm yok maalesef.
Yolunuz açık olsun.
Bugin duyduğum en saçma öneri hocam kusura bakma. P48 olmadan sinav hakki verilmiş adaylardan bunu geri alamazsiniz.
-
@mbguy esenboğa sınav merkezinde hepimiz sınav iptal olsun şu an. Istanbul ve İzmir sınava girdi biz giremedik dedik ama erteleyin diyen duymadım.
-
@ismlcinn, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Sınavı tamamlayanlar için iptal durumu söz konusu olmaz. Diğerleri için yeni bir sınav açılır bir iki hafta içinde. ÖSYM bu saatten sonra nasıl bir yol izlerse izlesin adaletin epey uzağında kalır ki alışık olduğumuz bir durum. Çok da şey yapmamak lazım
Kusura bakmayin ama ankara da 4700 kisi sadece esenboga da girdi . Tamamlayan ve tamamlamayan herkesin iptal edilir. Az mantikli düşünün lütfen
-
Osym baskani cikip Feto'nun parmagi var derse sasirmam. Istifa mi o da ne?mumkum mu turkiyede birinin istofa etmesi
-
@özer hocam ben de bağırdım. Hakkımızı arayalım dedim ama abartan birkaç kişi de vardı hani hatta %20'lik bir kesim sessizce oturuyorlardı onları onlar da ayağa kalksınlar diye ikna etmeye çalıştım. Nasılsa sınav iptal olacak diye sessizce oturmaya devam ettiler
-
@economist34 Ben de aykırı buluyorum fakat kurumumuz bizim gibi düşünmüyor belli ki
-
@paretowilfredo yok tagdir falan bişeyler olsun ortaklaşa bazı videoya alan arkadaşlar vardı. Videoları paylaşırlarsa haber bültenlerinin whatsapp hattına atalım. Özellikle ösym değil sayıştay olduğunu belirtirsek belki bu güzide kurumumuz bişeyler yapar
-
@odtüsbky işte basına nasıl lanse edildiğini görüyoruz Hocam maalesef.
Bu arada ekşi sözlükte iki adet başlık açılmış. Hiç yoktan üyelik açıp 10 entry girip çaylak bile olsanız attığınız favlarla bile gündeme gelebilirsiniz.
https:// eksisozluk. com /26-mayis-2018-sayistay-sinavinda-pclerin-cokmesi--5665770?p=1
Diğer başlık başka bir arkadaş tarafından yazılmış.
-
Dostlar sınav kolaydı muhabbetini neye göre yapıyosunuz. Burda tartışılması gereken sınavın kolaylığı veya zorluğu değil. Belki diğer sınav bu sınava göre daha kolay olcak belki daha zor. Burda en önemli sorun iki sınavın da zorluk derecesinin birbirine denk gelecek şekilde adaletli olup olmayacağıdır ki muhtemelen olmayacaktır.
-
Sadece esenbogayi iptal etmek cok mantikisz ya bu sinav temiz 3 ay sonraya ertelenmeli herkes girmeli kimin ne masrafi varsa sorumlular odemeli . Suan esenbogada giren herkes dagilms durumda ciddi bir travma yasadik ya nasil bir ortamdi oyle
-
Bugun sinavda sunu gordum, yapi olarak sakin olanlari bi kenara koyuyorum ama hakli oldugumuz yerde bile tepkisini gostermekten cekinenler vardi.
Bi alkis bile yapamayanlar. Simdi onlara diyecegim ki bu durumu fox habere filan yazalim whatsaptan, ama kimse yazcamayacak.
Nasil bi tarafin iptal olur da digerinin olmaz? Ee kolay sinavdi adam yapsa 70 net diger sinav zor olsa yapsa en iyi bile 60 nt? Ee nerde adalet?
Sayistaay zerre umrumda degil de, bu yapilan adaletsizligi ve insanlarin bunu kabul edebilmesini kendime yediremiyorum. Sinavdan cikinca bile kimse tepkisini gostermedi oyle fazla. Bu yasananlardan dolayi gercekten ne kadar uzuldum anlatamam. Kalemlerdeki “emeginiz emanetimizdir” yazisini da kaldirmislar zaten. Tebrik ediyorum o konuda , osymnin yaptigi tek dogru is bu olmus -
Önümüz bayram seçim derken bu iş uzar iyice