2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Burda sayistaydan duyum getiren, bi sekilde sayistay burokratlariyla iliskisi olanlar lutfen anlatsin bu durumu onlara. Osymnin bu yaptigini sayistay kabul etmemeli bi kere en basta
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@kilici bimer cimer icin bence uygun metin dostum ancak sosyal medyada dahasi dile getirilmeli tum sorunlar anlatilmali ve e sinavin tekrarinin onune gecilmeli
Kesinlikle ama kesinlikle.
Sosyal medya üzerinden organize bir şekilde vekillere twit ile düzgün bir şekilde derdimizi anlatırsak ve bunun bir ‘’rezalet’’ olduğunu kanıtlarsak anacınıza ulaşırız.
Bimer, cimer sistemlerinin direkt içerisindeyim. Arkadaşlar bazen gelen şikayetleri gülerek gösteriyorlar, ÖSYM’ de de olacağı bu. Maalesef durum bu. -
Tamam eklemeler yaparak daha iyi hale getirelim metni
-
@möözun, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@kilici, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Arkadaşlar metni paylaşıyorum lütfen duyarlı olalım hepimiz gönderelim bimer ve cimere.
26.05.2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de ÖSYM tarafından Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı elekronik ortam yapılması planlanmış, söz konusu sınav merkezlerinden biri olan Ankara'daki Esenboğa e-sınav merkezinde sistem arızası sebebiyle sınav ertelenmiştir. İstanbul ve İzmir'deki adayların sınavlarının geçerli olup Ankara'da Esenboğa e-sınav merkezinde giren adayların farklı sorularla bir başka tarihte tekrar sınava tabi tutulması, sınavın genel anlamda hakkaniyet ölçülerine aykırı hale getirecektir. Söz konusu bu hakkaniyetsiz durumun oluşmaması için gereğinin yapılmasını arz ederim.
Sınav ücretleri de iade edilip masraflarımız karşılanmalı. Özel araçla gelenleri hariç tutuyorum ben de özel araçla geldim ancak pareto'nun da belirttiği gibi bunu da ekleyerek genişletelim metnimizi arkadaşlar.
"bunu" derken ulaşım sorunu
-
Bimer osym ye soracak o da adaylar erteleme talep etti diyecek bu kadar basit.
Farklı kanallardan dile getirmek lazım. -
@paretowilfredo Acilen bir tag oluşturup yoğunlaşmamız lazım
-
@alexdesouza, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Trend topic olmasa bile ‘’Sayın vekilim’’ şeklinde başlayan twitler atmalıyız. İktidar, muhalefet vekili fark etmez. Sadece durumun önemini kavrasınlar yeter.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@alexdesouza, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Trend topic olmasa bile ‘’Sayın vekilim’’ şeklinde başlayan twitler atmalıyız. İktidar, muhalefet vekili fark etmez. Sadece durumun önemini kavrasınlar yeter.
Vekil, bakan, gazeteci, muhabir hatta sayıştay yetkililerine kadar herkesi etiketleyerek yazmamız gerekiyor
-
İzmir'de zamanında tamamlanmış diye bi açıklama yapmak açıkça yalan söyleniyor demek. Sınav 10 dakika geç başladı süre eklenecek dendi. Barkod stresi o bu derken sınav son derece rahatsız edici ortamda geçti. Okuduğumu anlayamadım sınav öncesi karmaşadan. Yazıklar olsun bunlara.
-
Okudukça sinirleniyorum valla daha takip edemeyeceğim ben.
-
Ösym görevlisi ankara dışından gelenlerin maddi mağduriyetlerinin telafi edileceğini söyledi.
-
Watsap ihbar hatlarına yazalım.
-
@zeta esenboğa sınavzedelerinden biriyim. daha yaşadıklarımızın etkisinden tam çıkamamışken burda yazılanlara bakıyorum. soruları görme şansı olan adaylar sorular çok kolaydı falan yazmış. ben de totalde 10 soru kadar görebildim. yarısında dumur olup kaldım. geçen sene sayıştay eleme ve yazılı sınavı kazanmış daha önce bir eleme sınavı daha kazanmış biri olarak söylenenlere hayret ediyorum. kolaylık zorluk göreceli bir kavramdır elbette ama kesinlikle size katılıyorum bu konuda. daha önceki sınavlarla kıyaslama yapıldığında oldukça ağır sorular içeriyordu. kolay olduğunu iddia edenler daha önceki sınav sorularına pek hakim değiller belliki. sayıştay için gayet ağır bir sınava benziyordu.
-
en kötüsü de maddi zararlar bir tarafa dursun bu geçen zamanların en güzel yaşlarımızda yaşadığımız bu işe girme sürecindeki sıkıntıların mağduriyeti ne olacak bunu kim giderecek ..
bırakmak vazgeçmek gibi bir lüksü olmayanlar direnmeye devam ediyor .. -
Çıkınca o acı ve üzüntüden (çok mantıklı gelmese de bir tepki olabileceği düşüncesiyle )yanımdan yöremden geçenlere topluca 5000 kişi burdan ösym ye yürüsek dedim insanlar o derece mağdur edilmişken halen espri yapıp gülüşenleri görmek apayrı bir acı verdi. Kendime değil ülke de işlerin bu denli laçkalaşmasına üzülüyorum. Bu kadar kolay olmamalı insan hakkına girmek.
-
Ben izmirde girdim 10 dakika gec basladik sistem ek sure tanimladi vs sinavi tamamlayanlar icin de hic kolay gecmedi acikcasi.Icerige gelince de muhtemelen arkadaslar 1-2 kolay soruya denk gelmis ama sinav butunuyle degerlendirildiginde asla kolay degildi,ozellikle genel kultur kismi ama artik sistemden duzenden umudunu kesmis biri olarak kol kanadi kirilmis bir sekilde bu rezilligi nasil orteceklerini izleyecegiz ki muhtemelen daha da kotu bir sonuca varacaklar biktik artik
-
@sdf, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@zeta esenboğa sınavzedelerinden biriyim. daha yaşadıklarımızın etkisinden tam çıkamamışken burda yazılanlara bakıyorum. soruları görme şansı olan adaylar sorular çok kolaydı falan yazmış. ben de totalde 10 soru kadar görebildim. yarısında dumur olup kaldım. geçen sene sayıştay eleme ve yazılı sınavı kazanmış daha önce bir eleme sınavı daha kazanmış biri olarak söylenenlere hayret ediyorum. kolaylık zorluk göreceli bir kavramdır elbette ama kesinlikle size katılıyorum bu konuda. daha önceki sınavlarla kıyaslama yapıldığında oldukça ağır sorular içeriyordu. kolay olduğunu iddia edenler daha önceki sınav sorularına pek hakim değiller belliki. sayıştay için gayet ağır bir sınava benziyordu.
Kardeşim maliyede emisyon prim istisnası sorusu vardı mesela sanmıyorum ki kitaplardan çalışan birisi bu soruya doğru cevap verebilsin.
-
Sınava kolay diyenlerdenim, ama belki biz gayri ciddi bi ortamda sorulari gorduk diye oyle gelmistir bilemem. Yani belki ciddi bi sekilde cozmus olsaydik ayni kanida olmayabilirdim.
Ama yinede sunu ekleyim,secici sorularin disinda gercekten cok ciddi kolay sorular da vardi. Esnekligin 0-1 oldugu mallarin sorulmasi gibi. Biraz da onlarin etkisiyle sanirim benim bulundugum salonda da hakim gorus kolay olduguydu.
Fakat en dogru yorumu sinavi hakkiyla cozenler yapar diyip kenara cekileyim:)
Cozemedigimiz sinavi yorumlamak sacmalik olcak cunku -
Şu şekilde yazabiliriz:
26 Mayıs 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde gerçekleştirilmesi planlanan Sayıştay-Eleme Sınavı'nın Ankara-Esenboğa E-sınav Merkezi'ndeki bölümü, teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanamamış ve bunun akabinde ÖSYM Başkanlığı, Ankara'daki sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştur.
İstanbul ve İzmir illerinde sınava giren adayların, sınavı tamamladıkları göz önünde bulundurularak, bu illerde sınavın iptali veya ertelenmesi yoluna gidilmemiştir. Lâkin bu durum, daha sonra Ankara'da sınava girecek adaylarla İstanbul ve İzmir illerinde sınava girmiş olan adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Adaylara sorulacak soruların eşdeğer olması mümkün olmadığından, değerlendirmede adaletsizlik yaşanacaktır.
İkinci bir husus olarak; ilgili sınava Ankara dışından pek çok aday katılım göstermiş olup; yol, yemek, barınma gibi masraflara girmişlerdir. Adayların bu konudaki mağduriyetlerinin de acilen giderilmesi gereklidir.
Sınavın adil olarak yapılabilmesi adına tüm adaylar için iptalini, yeni yapılacak sınavda e-sınav usulünden vazgeçilmesini, adayların maddi olarak uğradığı zararın tazmin edilmesini ve bir daha böyle mağduriyetler yaşanmaması adına yetkililerce gereğinin yapılmasını arz ediyorum.
-
Yahu siz kim elektronik sınav yapmak kim.
Koskoca Sayıştaysın senin güvenilirliğini, herkesin mensubu olma hayalini kurduğu o karizmanı bir sınavla yerle bir ettiler ses çıkarmayacak mısın?
Herkese geçmiş olsun.