2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@kussesi sonuna kadar katılıyorum . Herkes kaderine razı gelip ilk otobüsün gelmesini bekledi .
-
@1umut hocam nasıl tepki göstersinler ki sınav çıkışında görmedin mi elinde kamerayla kayıt yapan polisi? Olay ne biliyor musunuz ortada kabak gibi patlayan bir sistem var ve bu sisteme mecbur edilen bizler. İnsanların sesini yükseltmelerini korkutarak sağlıyorlar. Yahu sorarlar adama silgiyi bile malezyadan ithal eden bir kurumun elektronik sınav neyine? Benim emeğim bunlara emanet filan değil.
-
Yazıklar olsun hepsine.Şu sınavı düzenleyen insan(!)lar bizim verdiğimiz emeğin yüzde birini kendi işlerini yaparken verseler bunlar olmaz.Ama yok hepsi paraları cebe nasıl indiririm derdinde olduğu için biz boşa debeleniyoruz.Sömürülüyor emeklerimiz çabalarımız bize bunları yaşatan herkesin yüzüne tüküresim geliyor YAZIKLAR OLSUN!!!
-
Dostlar iftar vaktinden sonda metinlerden birinde karar kilalim akabinde de tag belirleyelim ve baslayalim. Takriben 8 bucuk somrasi herkes musait hale gelecektir o vakitte baslayalim.
-
@paretowilfredo telefondan elimden geleni yapacağım zira 1.30da samsuna geri dönüyorum telefonumun çektiği kadar
-
@paretowilfredo bu metin cimer bimere yapışrıtalım tüm noktalara değinilmiştir ösym resmen bizlerle dalga geçiyor
26 Mayıs 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde gerçekleştirilmesi planlanan Sayıştay-Eleme Sınavı'nın Ankara-Esenboğa E-sınav Merkezi'ndeki bölümü, teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanamamış ve bunun akabinde ÖSYM Başkanlığı, Ankara'daki sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştur.
İstanbul ve İzmir illerinde sınava giren adayların, sınavı tamamladıkları göz önünde bulundurularak, bu illerde sınavın iptali veya ertelenmesi yoluna gidilmemiştir. Lâkin bu durum, daha sonra Ankara'da sınava girecek adaylarla İstanbul ve İzmir illerinde sınava girmiş olan adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Adaylara sorulacak soruların eşdeğer olması mümkün olmadığından, değerlendirmede adaletsizlik yaşanacaktır.
İkinci bir husus olarak; ilgili sınava Ankara dışından pek çok aday katılım göstermiş olup; yol, yemek, barınma gibi masraflara girmişlerdir. Adayların bu konudaki mağduriyetlerinin de acilen giderilmesi gereklidir.
Sınavın adil olarak yapılabilmesi adına tüm adaylar için iptalini, yeni yapılacak sınavda e-sınav usulünden vazgeçilmesini, adayların maddi olarak uğradığı zararın tazmin edilmesini ve bir daha böyle mağduriyetler yaşanmaması adına yetkililerce gereğinin yapılmasını arz ediyorum. -
@fiscaldrag ellerinize sağlık hocam
-
@paretowilfredo hocam sen 22 nolu salonda mıydın? Orada bizim Nogaylılara benzeyen atarlı bir arkadaş vardı
O değil de Ösym tarihindeki en saçma sınavı yaşadık bence. Ancak bu kadar olabilirdi.
-
@rorschach159 var ol dostum. Herkesten ayni alakayi bekliyoruz. Sizin hakkınız dostlar. Elinizden böyle kolay çekilip alinamamalı böyle basit çiğnenememeli
-
Şu tweetin lütfen tepkimizi koyalım. Artık yeter!
https://twitter.com/osymbaskanligi/status/1000380187438174208?s=21
-
@timuçin hocam bu fakültede iptal edilen bir final sınavı değil insanlar nasıl gülerek çıkabilir buradan aklım almıyor psikolojik olarak iyi olunmadığının göstergesi bence. Ben bu sürece yeni girdim girmekle iyi mi ettim bilmiyorum ilk girdiğim kurum sınavında başıma gelen beni epey üzdü şu an yola çıktım ağlamaktan gözlerim şişti. Ne söylenir bilmiyorum. Beni kim ikna edecek bu 45 kişinin zaten belli olunmadığına.
-
@attila-the-hun sen 22 demiydin kardeşim ?
-
@attila-the-hun Orada olsaydım dostum haber yapan değil, haber yapılan olurduk.
-
@paretowilfredo seni o sinavda dusunemiyorum:D hahah keske olsaymissin ya!:))
-
@timuçin yok hocam 24 no’daydım. Sen 22de miydin? O değil de tam karşıdaydık bizimkiler ses dahi çıkarmadı ya.
-
@1umut Yani kaçırdığıma üzülmedim desem yalan olur. Çünkü bunca yanlışlığın tek celsede dile getirilebileceği bir ortam oluşmuş. Ama hala geç değil, kimse susmamalı, sinmemeli.Yoksa ÖSYM afedersiniz ama sırtımıza daha çok biner böyle. Bunu bile yapip tepki almazsa artik kimse bu kurumu durduramaz.
-
@paretowilfredo Nogaylı olduğunu biliyodum. Benim de bir tarafım oradan tipten kesin odur dedim de yanlış adres
-
@attila-the-hun ben 22deydim . Aynen şaşkın şaşkın bakıyordu karsidakiler biz bağırırken . Bazıları korkarak alkış tuttular .
-
Bir ÖSYM Rezilliği daha. Gün geçmiyor ki rezillik katsayısını arttırmayasın ÖSYM. Bunca insanın hakkının gasp edilmesinin telafi olmaz. Bunu yapanların yanına kar kalıyorsa bir kez daha yazıklar olsun!
-
Arkadaşlar,
Ben de Esenboğada sinava girdim. Daha once kaymakamlik ve sayistay sinavlarini ilk 20-30larda derece ile kazanan ve mulakatlarda elenen biri olarak yaziyorum. Oncelikle musvette barkodunun okunamamasi sıkıntı oldu ve bazi arkadaslar geride kaldi. Barkod okunmasi sorunu sinav basladiktan 3-4 dakika sonra çözüldü ancak sorunu erken çözenler 3-4 dakika önde baslamis oldu ve adaletsizlik dogdu. Sonrasinda sistemler kapandi tekrar acildi vs surec iyice mahvoldu. Sinavin iptal olacagi artik ilk dakikalarda kesinlesmisti. Ama tum bu surecte daha 1inci saniyede olaylari provoke etmeye calisan (nacizane kanaatim bilgi seviyeleri kazanmaya yeterli olmayan) kisiler mevcuttu. Bu olaylar malzeme oldu ve gozetmenlere hukumete kurumlara hakaretler sovmeler sloganlar (1 mayis emekciler vs gibi) basladi. Bunlar insani hakliyken haksiz duruma düşürüyor. Ifadelerimizi nefret dili ile degil saygi cercevesinde yapmaliyiz. Bimer cimer basvurularinda ise isteklerimizi kisa net öz yapmaliyiz.
- Tum sinavlarin iptali
- Masraflarin ödenmesi
Seklinde.
Hepimize gecmis olsun