2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@murky Aksine ben faydalı olduğunu düşünüyorum.Nitekim ptt sinav ilanını revize etti.
-
@zeta, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ben bu sınav için hakkaniyetli tek bir çözüm olduğu kanaatindeyim.O da şu:İstanbul,İzmir ve Çetin Emeç'teki sınavlar geçerli olur.Bunlar ayrı değerlendirilir , Esenboğa'da daha sonra yapılacak sınav ayrı.Bu 3 sınav yerinde girenlerin yüzdesi Esenboğa'ya orantılanır ve yazılı sınava ona göre aday çağırılır.Bu iki grubun yolu bundan sonra ayrılır yani farklı yazılı sınav ve mülakat olarak.
kesinlikle bu en mantiklisi olacaktir ama herkes cok gergin oldugu icin linc edilmekten korkup bunu dile getirmeye utandim umarim boyle bir sey dusunurler
-
@ilerlemeyedevam PTT'de sadece Bimer, Cimer ile değil çok geniş bir kamuoyu baskısı oluştu. Her neyse, ben yazılmasın demiyorum. Yazılsın lakin BİMER, CİMER 'e genel olarak çok fazla bel bağlamanın doğru olmadığını sistemi yakınen tanıyan biri olarak ifade ediyorum.
-
https:// odatv. com /ankarada-skandal-olay-26051837_m.html
-
@djeoly, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@zeta, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ben bu sınav için hakkaniyetli tek bir çözüm olduğu kanaatindeyim.O da şu:İstanbul,İzmir ve Çetin Emeç'teki sınavlar geçerli olur.Bunlar ayrı değerlendirilir , Esenboğa'da daha sonra yapılacak sınav ayrı.Bu 3 sınav yerinde girenlerin yüzdesi Esenboğa'ya orantılanır ve yazılı sınava ona göre aday çağırılır.Bu iki grubun yolu bundan sonra ayrılır yani farklı yazılı sınav ve mülakat olarak.
kesinlikle bu en mantiklisi olacaktir ama herkes cok gergin oldugu icin linc edilmekten korkup bunu dile getirmeye utandim umarim boyle bir sey dusunurler
Örnek vermek gerekirse İstanbul,İzmir,Emeç'ten 75 kişi çağırılır Esenboğa'dan 150.Tabii rakamlar farazi.
-
https:// www. sozcu. com. tr /2018/gundem/osym-sayistay-eleme-sinavini-erteledi-2431602/
-
Yahu arkadaşlar 6500 kişinin girdiği sınavda 5000 kişinin ki iptal oldu , ayrıca sıralama nin olduğu bir sınavda çifte standart olmaz , nereden belli izmirde giren adayların sınavı kazanacağı , belki hiçbiri kazanamayaçaktı , ama dediğiniz gibi oran şeklinde olursa kazanmış olacaklar
-
@can-mavi hocam sizce ne olacak ?
-
@can-mavi o denli güveniniz var yani?
-
En mantikli cozum herkesi iptal et magduriyetleri gider masraflari ode yeni snav yap bu cozum yolundan baska olacak tum cozum yontemlerinde birilerinin hakki yenecektir net.
-
Farklı sorularla aynı değerlendirmeye tutulması hiçbir şekilde kabul edilemez arkadaşlar. Bunun bir yolu mantığı yoktur, bu yapılırsa da dediğim gibi kesinlikle dava açacağım. Davayı da kazanacağıma eminim eninde sonunda bu sınav iptal edilecek.
-
Burada aktif olarak konuşmasam da çok uzun zamandır bütün etkinliklere katılıyorum. Yazdığınız metni yine yollayacağım inşallah bir gün birileri sesimizi duyar.Bugün bende Esenboğa'daydım.Alkışlarla eşlik ettik yalnız şimdi buradan ne yüksek sesle bağıranlara kızabiliriz ne de şaşkınlık içinde öylece kalanlara.Sadece yanımdaki iki arkadaşın sınava geliş şeklini duymak bile o siniri de o şoka girmiş kesimide anlamama yetti.Psikolojik olarak herkes zaten çok yıprandı bu yıl .Sonuç olarak yapılan o rezalet açıklama karşısında öfkemizi burada birbirimizden çıkaracağımıza toplu olarak adam akıllı şikayetleri yollayıp iyi bir etkinlik yapmak durumundayız.Bizde ki bu mülakat sistemi var oldukça bir yerlere yürüyüş yapmak gibi şeylere cesaret edilemiyor malesef...Ayrıca sınavın lerner koşulu ve maliye klasik fonk. sorusu gibi çok basit soruları da vardı sümerbank ın beş yıllık sanayi planı içinde yaptığı üretim alanları gibi belirleyici sorularda vardı ilk çağ soruları detaylıydı hukuk biraz zor gibi geldi bütün halinde kolay bir sınav değildi bence..Ayrıca gözetmenlerinde bizim kadar çaresiz ve gülerek cevap vermeye başlamaları herkes bakıyo bari sorulara bak demeleri ve bir araya toplanıp soruları cevaplamaya çalışanlar o fotoğraf çeken polisin asıl çekmesi gereken trajik anlardı...İftar saatindeyiz ve elden sadece dua geliyor şuan anca atlattım o hali Allah hepimizin yardımcısı olsun
-
Benim arkamda da Malatya'dan gelen bir arkadaş vardı. Gerçekten her şeyi geçtim ona empati yaptım, ben çok sinirlendim daha çok güldüm bu olaylar esnasında nitekim sınav tamamen iptal olacak diye düşündüm ve ben Ankara'dayım bir otobüslük yolum var ne zaman derlerse gider çözerim. Ama Malatya ya Malatya o kadar emek, uçak, konaklama, yorgunluk.. Yazık yani, bu kadar insanın vebali çekilmez.
-
Ya adam oranlama yapılsın diyor toplamda 1000 kişinin girdiği yere 75 kişilik oran olsun diyor geriye 150 kişiye de 6000 kişi oranlansın ya ne zeki insanlarsınız sizler
-
@vasily, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Ya adam oranlama yapılsın diyor toplamda 1000 kişinin girdiği yere 75 kişilik oran olsun diyor geriye 150 kişiye de 6000 kişi oranlansın ya ne zeki insanlarsınız sizler
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5b0994aaaf4af8.94681425
-
İftardan sonra gördüğüm soruları yazacam arkadaşlar sizde görebildiklerinizi yazın paylaşım olsun
-
Gerçekten YAZIK,,, Emeklerimize, paramıza, aklımıza yazık. Şimdi kimi kime şikayet edeceğizsalonda olan bitene ses çıkarabilen insan sayısı tek tük. Herkes kameralardan çekindi. Yetmedi dışarı çıkmışız herkes Candan bezmiş insanların aklında bin soru: napsak dönsek mi emeklerimiz boşa gitti gibi düşünceler. Çıkartmışlar tepeye bir polis zaten her yer kamera neyi çekiyorsun acaba?
-
Evet dostlar herkes iftarını ettikten sonra, -sınav dolayısıyla ya da başka sebepten tutmayan dostlarımız da şimdi bi baksınlar buraya lütfen.
Elimizde iki tane metin var bu metinlerden birisine karar verelim evvela;
ilk metin @kilici dostumuzun metni
26.05.2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de ÖSYM tarafından Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı elekronik ortam yapılması planlanmış, söz konusu sınav merkezlerinden biri olan Ankara'daki Esenboğa e-sınav merkezinde sistem arızası sebebiyle sınav ertelenmiştir. İstanbul ve İzmir'deki adayların sınavlarının geçerli olup Ankara'da Esenboğa e-sınav merkezinde giren adayların farklı sorularla bir başka tarihte tekrar sınava tabi tutulması, sınavın genel anlamda hakkaniyet ölçülerine aykırı hale getirecektir. Söz konusu bu hakkaniyetsiz durumun oluşmaması için gereğinin yapılmasını arz ederim.
ikinci metin @fiscaldrag dostumuzun metni;
*26 Mayıs 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde gerçekleştirilmesi planlanan Sayıştay-Eleme Sınavı'nın Ankara-Esenboğa E-sınav Merkezi'ndeki bölümü, teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanamamış ve bunun akabinde ÖSYM Başkanlığı, Ankara'daki sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştur.
İstanbul ve İzmir illerinde sınava giren adayların, sınavı tamamladıkları göz önünde bulundurularak, bu illerde sınavın iptali veya ertelenmesi yoluna gidilmemiştir. Lâkin bu durum, daha sonra Ankara'da sınava girecek adaylarla İstanbul ve İzmir illerinde sınava girmiş olan adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Adaylara sorulacak soruların eşdeğer olması mümkün olmadığından, değerlendirmede adaletsizlik yaşanacaktır.
İkinci bir husus olarak; ilgili sınava Ankara dışından pek çok aday katılım göstermiş olup; yol, yemek, barınma gibi masraflara girmişlerdir. Adayların bu konudaki mağduriyetlerinin de acilen giderilmesi gereklidir.
Sınavın adil olarak yapılabilmesi adına tüm adaylar için iptalini, yeni yapılacak sınavda e-sınav usulünden vazgeçilmesini, adayların maddi olarak uğradığı zararın tazmin edilmesini ve bir daha böyle mağduriyetler yaşanmaması adına yetkililerce gereğinin yapılmasını arz ediyorum.*
Bu metinlerden hangisini yollayalım derseniz o metni BİMER ve CİMER'e yollayalım.
Ek olarak kurum seçme imkanı olmalı sistemde, şayet SAYIŞTAY Başkanlığı'nı seçebiliyorsak onu seçerek yollayalım.
Ayrıca Kamu Denetçiliği yolu da kullanılabilir sonrasında.
Bunun akabinde de bir tag belirleyerek @OSYMBaskanligi adresini de etiketleyerek twitter dan sıkıntmızı dile getirelim.
Benim tag önerim İptale yönelik olması yönünde. Keza şu an en elzem durum sınavın tekrar edilmesini ertelenme şeklinde uygulama yapılmasını önlemek. Sınavın topyekûn iptalini sağlamalıyız diye düşünüyorum.
SayıştaySınavıİptalEdilsin veya ÖSYM SınavıİptalEt gibi bir şey olabilir. ÖSYM iptalini dile getirirsek başka katılımlar da bulabiliriz belki.
-
@zeta Siz bu iddaa da bulunurken mevcut sınava girenlerin sınavlarının geçerli olması zorunluluğu varsayimini kabul etmişsiniz,görüldüğü gibi sadece bir varsayım bu ,diğer tarafta mevcut girenlerin sınavının geçerli olması zorunlu olmayan bir varsayım var .
Kısacası pek hakkaniyetli değil , kişi bir grubun sınavı geçebilecek seviyedeken ,diğer grubun sınavını geçebilecek kpasistede olmayabilir -
3 salon görevlisinin ikisine yüksek sesle tepki gösterdim, tabi ki yapacağım benim muhatabım orada başka kim ösym yi temsilen? Bazı PC'ler açıldı, soruları görenler oldu, geliyorlar yeni bir paket devreye girecek diye ben nerden bileceğim açılan sorulardan farklı olduğunu? Bu saatten sonra bizi kim ikna edecek - öyle bir dertleri olmasa da - bu sınavların adaletli yapıldığına!! Bu sınav İPTAL edilmelidir.