2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Evet dostlar o vakit şöyle yapalım
BİMER ve CİMER metnimiz @fiscaldrag dostumuzun kaleminden çıkan bu metin;
26 Mayıs 2018 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde gerçekleştirilmesi planlanan Sayıştay-Eleme Sınavı'nın Ankara-Esenboğa E-sınav Merkezi'ndeki bölümü, teknik aksaklıklar nedeniyle tamamlanamamış ve bunun akabinde ÖSYM Başkanlığı, Ankara'daki sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştur.
İstanbul ve İzmir illerinde sınava giren adayların, sınavı tamamladıkları göz önünde bulundurularak, bu illerde sınavın iptali veya ertelenmesi yoluna gidilmemiştir. Lâkin bu durum, daha sonra Ankara'da sınava girecek adaylarla İstanbul ve İzmir illerinde sınava girmiş olan adaylar arasında hakkaniyetsizliğe neden olacaktır. Adaylara sorulacak soruların eşdeğer olması mümkün olmadığından, değerlendirmede adaletsizlik yaşanacaktır.
İkinci bir husus olarak; ilgili sınava Ankara dışından pek çok aday katılım göstermiş olup; yol, yemek, barınma gibi masraflara girmişlerdir. Adayların bu konudaki mağduriyetlerinin de acilen giderilmesi gereklidir.
Sınavın adil olarak yapılabilmesi adına tüm adaylar için iptalini, yeni yapılacak sınavda e-sınav usulünden vazgeçilmesini, adayların maddi olarak uğradığı zararın tazmin edilmesini ve bir daha böyle mağduriyetler yaşanmaması adına yetkililerce gereğinin yapılmasını arz ediyorum.
TWITTER etkinlik tagımız ise;
#SayıştaySınavıİptalEdilsin
Hadi başlayalım artık dostlar twitter faslını ben açıyorum.
@OSYMBaskanligi bu hesabı etiketleyerek ve mümkün mertebe yetkilileri de katarak yapalım organizasyonu.
Sn. Cumhubaşkanı'nı, Bakanları ve bizle alakadar olan vekiller pas geçmeyelim. Özellikle Arzu Erdem hanım yine hassasiyet gösterecektir diye umuyorum. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızdan lütfen etkinliği duyurun. Ben de şimdi duyuruyu yapacağım.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@Kaymakam3838 ve @özer ikili tartışmanızı özelde sürdürün arkadaşlar.
İkili tartisma yok. Ben gayet yapici ileti yazdim. Adam bana koyun demiş adamin iletisini kaldirmiyorsun. Benim iletimi kaldiriyorsun. Yazdiklarimin hicbirinde hakaret yok ancak adminsen hakkaniyeti sagla bi zahmet. Saglamiyorsaniz benden bir ileti daha gelmez rahat olabilirsiniz.
-
@kaymakam3838 Dostum işte bu yüzden özelden sürdürün diyorum çünkü şu an kimsenin bunu takip etmeye ayıracak vakti yok. Orayı da kaldıracağım gözümden kaçmış olabilir. Sürdürmeyin tekrar rica ediyorum ikinizden de.
-
@paretowilfredo tag çıkmamış
-
@paretowilfredo başlayalım bir an önce
-
Kendimi şuan internet cafe ye 200 lira vermiş gibi hissettim
-
@kaymakam3838, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@Kaymakam3838 ve @özer ikili tartışmanızı özelde sürdürün arkadaşlar.
İkili tartisma yok. Ben gayet yapici ileti yazdim. Adam bana koyun demiş adamin iletisini kaldirmiyorsun. Benim iletimi kaldiriyorsun. Yazdiklarimin hicbirinde hakaret yok ancak adminsen hakkaniyeti sagla bi zahmet. Saglamiyorsaniz benden bir ileti daha gelmez rahat olabilirsiniz.
sevgili admin ve sinav adayi arkadas farkinda degiller sanirim. ortada alkislanmasi gereken bir sey varken ve ben kendimi de koyun diye yaftalamama ragmen neden ozele gidecekmisiz ki? cesaretle hep bir agizdan dur dememiz icin belki de osym tarafindan ceza verilmesini goze alip aslinda hepimiz icin ses cikarmis bir iki kisi hakkinda ileri geri konusulmasi cok canimi sikti. dedigim gibi sinavi terketmeme ayibini kendime halen yakistiramiyorum ben hepsi bu.
-
@kussesi Aslında bürokrasi ile alakalı değil hocam, tamamen Sayıştay Başkanı ile alakalı. Başkan istemeden kimse bunu yapamaz, yani böyle bir şey olursa da direkt olarak Başkan istemiştir. Mümkün mü, maalesef değil.
-
" Sayın vekilim bugün yapılan Sayıştay sınavı iptal edilmezse büyük bir hakkaniyetsizliğe yol açacaktır, bu konuda sizin de yardımlarınızı bekliyoruz. #SayıştaySınavıİptalEdilsin "
-
@özer Dostum tartışmayı önlemekteki amacım şu an artık ortak bir amaç için bir şeyler yapılmasını istiyor olmam. Yoksa tabi ki tartışılsın bir şeyler ama şu an başka önceliklerimiz olmalı bana göre. Bu nedenle durduruyorum. Şu an etklinlikler ile alakadar olmak daha doğru bence.
-
Arkadaşlar herkes yaşadığı trajediyi anlamaya çalışıyor. Türkiye'nin dört bir yanından günlerce verilen emek ve zahmetten sonra girilen sınavda yaşanan bu trajediyi. Her anlamda rezillik kokan, bizleri bir kez daha mağdur eden bu olayda söyleyecek söz maalesef bulamıyoruz. Birbirimize karşı en çok empati kurmamız gereken bir zamanda birbirimizi bir de üzmeyelim
-
@kaymakam3838 hocam dediklerine katılmıyorum. Hiçbi şekilde katılmıyorum. Yani ben girmedim ama yaşanan rezillikleri ağzım açık okudum. Bilgisi yetersiz kişiler provake etmiş bilmem ne. Ya bu sınava adam başı 200 lira ödediniz farkındasın değil mi ? Türkiye'nin 4 bir yanından insanlar geldi masraf yaptı ve karşılarında koskocaman bir fiyasko. Bu e sınavın fiyasko olacağını en başından beri hissediyordum hadi diyelim fiyasko olmasaydı yine e sınav çok çok gereksizdi. Koca ösym ankarada 20 tane okul bulamıyor mu ?
İnsanlara bilgi düzeyi yetersizdi o yüzden iptal ettirdiler bilmem naptilar protesto ettiler demek akla mantığa sığmaz. Bu arada sınavları geçtiğinizi, derecelerinizi belirtme sebebiniz nedir anlamadım. Ne yani kpss p48den 70 alan birinin protesto etme hakkı yok mu? -
Arkadaşlar Twitter hususunda şunları söylemek istiyorum: bunda çekinecek hiçbir şey yok. Gayet demokratik bir yol ile ve asla tepkiye mahal vermeyecek bir yol ile sınavın iptalini talep ediyoruz, yani kendi Twitter adresinizden hiç çekinmeden bunu yazabilirsiniz. Vekillere yazmaktan çekinebilirsiniz öyleyse @OSYMBaskanligi 'na "Farklı sorularla aynı değerlendirmeye tabi tutulmak adil değildir ve davaya konudur. #SayıştaySınavıİptalEdilsin" yazmanız bile kafidir.
-
"ankara çetin emeç, istanbul ve izmir e-sınav merkezlerinde yapılan sayıştay eleme sınavı, problemsiz bir şekilde zamanında tamamlanmıştır" at yalanı sev inananı!
buralarda da aynı problemler yaşanmış. sırf birileri korkup sorumluluk almadığı ve çevresinin onu koruduğu için yalanlarla dolu bir duyuru olmuş.
sistem çökmesine gelince.
sistem çökmedi.sistem hazır değildi. hazır hale getirmeleri de o kadar büyük bir sınav merkezi için 15 dk sürmeyecektir.hangi adımların izleneceğinin anlatılması uygulanması bile temiz 45 dakika sürecek bir ortam burası.(çok iyimserim)hazırlıklar yetersizdi.sistem yeniden başlatıldığında yeni sorular geleceğini söylediler.sınavı başlatabilenlere eski sorular geldi ve zamanları eksilmeye devam etmişti. bir ara kendisini ösym başkan yardımcısı olarak tanıtan biri sorunu çözüp devam edeceğiz dedi.bunu dediğinde saat 3.25'di.(ekranlar normal windows masaüstü olarak açıktı)sonraki anonsda da iptal olduğuyla ilgili açıklama yapıldı.(erteleme mi iptal mi dedi anonsda anlamadım)
erteleme konusunda da bu kadar cahil olamazlar. bu sıralama sınavı farklı sorularla aynı sınavda sıralama yapmak için ya aptal olmak lazım ya da kötü niyetli.
sınav için verilen 200 lira (bi kulağımız arkası kaldı),yol masrafları,kalacak yer masrafları hiç biri bunların umrunda değil.ödeyecek olsalarda nasılsa kendi ceplerinden çıkmıyor.bizim cebimizden çıkıyor.bugün zararları öderler ertesi gün başka bir sınavdan bunun acısını çıkartırlar.(o binayı hangi imkanla yaptılar?)
bu konuda işini doğru yapmayan,hataları kabul etmeyen, insanların hakkını gözetmeyen ve hala utanmadan sadece esenboğa'daki sınavı erteletip diğer sınavları geçerli saymayı düşünen sevgili ösym yöneticileri son sözüm size:
evinize usta girsin! -
Arkadaşlar ben bu sınava girmedim ama girmeyenlerin de destek olması gerekiyor.İleride yapılacak sınavlarda bu ve bunun gibi benzeri durumlarla karşılaşmamız olası muhtemel, söz konusu ÖSYM olunca...
-
@vasily https:// kpsshukuk. com/26-mayis-2018-sayistay-denetci-yardimciligi-sinav-sorulari-iktisat/
Şöyle bi sayfa gördüm twitterda. ama sadece iktisat var -
Twitter etkinliğine destek...
-
sırf bunu yazabilmek için üye oldum sayıştan kendi sınavını kendi yapsın ya , bu rezaletin üzerine ösymnin mağduriyetleri tamamen giderebilmesi olanaksız herkesi ayrı ayrı mağdur ettiler resmen sınavı komple iptal etse izmir istanbulda sınava giren insanların günahı ne, esenboğayı iptal etse ki ben de oradaydım bugün bizim günahımız ne? bence kendileri de şuan ne yapacaklarını bilmediklerinden öyle muğlak bi açıklama yapmışlar.
-
istanbul,izmir ve çetin emeç sınavları da iptal edilmelidir!!!
lanet olsun.. -
@paretowilfredo cimer kabul etmedi 1000 karakteri geçti diyo :((