2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@başmüfettiş hocam 4.denemede dayanamadım çöpe attım kitabı.
-
Emanet dolabı varmış ama oradada kuyruk oluyormuş kardeş haberiniz olsun sonra zaman kaybetmeyin orada ona göre erken bırakın emanetleri
-
Galiba sırf bunları yazmak için üye oldum foruma. Hala daha öfkeli ve sinirliyim. İstanbul e sınav binasına 25 dakikalık yolum varken şimdi ramazan gününde 1 günümü Ankarada sınava girmek için yollarda geçireceğim. Üstüne 250 lira yol masrafı da cabası, kazanamazsak 450 liranın üstüne soğuk bir su… Bu kadar insanın geleceğine yön veren bir kurumsunuz o aldığınız 200 tl’ye biraz kıyın ve bu sınavı İstanbul, Ankara ve İzmirde hatta başvurunun fazla olduğu farklı illerde de belirlenen birkaç okulda yine basılı kitapçık üzerinden aynı gün ve saatte yapın da bu kadar insan mağdur olmasın. Kağıt masrafı, gözetmen masrafı vs. yok neredeyse sıfıra yakın maliyet ve maximum kar. Bu nasıl bir kamu işletmeciliği mantığıdır. Hani “Emeğimiz Emanetizdi”. Yok madem böyle bir planlama yaptınız 3 gün önce değil 1 hafta 10 gün önce giriş belgelerini açıklayın insanlar ona göre vaziyetini alsın. Şu 3 gün tekrar yaparım diyordum bu sinirle kitap açası gelmiyor insanın, sınavda bu ruhi haliyetle yine hüsran bekliyor bizi sanırım…
-
@kilici emanet dolabının anahtarını alabiliyor muyuz hocam? yoksa onu da ayrı emanete bırakıp üstüne para mı veriyoruz?..
Şaka bi yana bu konuda bi mağduriyet yaşatmazlar umarım
-
@ceronimo hocam kuzenime sordum da simdi, vardi ama ben birakmadim dedi. O biriyle gittigi icin onlara birakmis.
-
@möözun Evet bak ben bunu hiç düşünmemiştim o anahtarları ösym ücretiyle emanet alıp bi şaka da orda yapmasın bize
-
@möözun
Telefon, cüzdan koyacak posta kutusu boyutunda emanet dolapları var, onların anahtarlarını alabiliyorsun. Büyük çanta, valiz emanet ettiğiniz yerden numara veriyorlardı galiba. -
ösym sınava hazırlananların ders çalışma anlamımdada bir gününü yedi kimse ders çalışamadı
-
Memleket zıvanadan çıktı hayat çok zorlaştı vasıfsızların göklerde gezip üniversite mezunlarının deve kuşu gibi kafasını gömecek yer aradığı bir duruma gelindi zehir zıkkım olsun ah Bi vatandaşlıktan atsalar da kurtulsam der oldum. İnsan içine çıkamıyorum 2 yıllık mezunum yaşadığım yerde üni okuyan yok herkes işinde gücünde kimi belediyede kimi güvenlik kimi torpille bilmem nerede. Çarşıya iniyorum hani ne zaman vali olacan lan sen diyorlar derdini de anlatamıyorsun hastır lan Bi baltaya sap olamadın boşuna okudun bakışı alıyorsun ne dersen de. Üniversite sınavında bitmiş bizim hayatımız istersen Boğaziçi iktisat oku iibf mezunusun iş yok bu kadar basit. Aklıma da kendime de sövüyorum az akıllı olup hukuk falan okusaydım da beleşten avukat olurdum en azından ne halt yemeye yazdıysam şu okulu lanet olsun şunları görünce deliriyorum böyle Bi saçmalık mı olur adam vandan kalkıp ankara ya gelecek onu geçtim İstanbul yazmış hazırlamış kendini tutup gene Ankaraya gelecek yazıklar olsun sonra vatan hainsin memlekete laf edince ulan ne sundun da ben milliyetçi olayım böyle ortamda be....
-
@kilici ciddiye aldım şuan keşke şaka demeseydim
-
@casanova kardeşim ben 14 mezunuyum git gide içine ettiler sistemin 8 mülakattan elendim 3 tane beklyrm ama nafile olmaz şükür Rabbim e bana inanan sevgilim ailem var diğerleri konuşsun bilmezler halimizi ösym ye gelince kimin hakkını yedilerse hem burda hem öteki tarafta çıkar hepsinden haram zikkim olsun 200 lira al 3 gün önceden açıkla istanbul daki adamı ankaraya yolla ne denir ki
-
@xxxkara Bu memleket açık bir tımarhane kardeşim benim de ailem ses etmiyor 6 yıldan beridir kız arkadaşım var artık Bi işe girip adını koymak niyetim üçe beşe bakmadan Bi işe girmek ilan bu vardı başvurdum ne denk gelirse ama çevremde görüyorum adam güvenlik askerliğini yapmış evlendi çoluğu çocuğu oldu evini barkını kurdu arabasını aldı tayin yok sınav yok iş desen oh yatış bu adam bana caka satıyor kanıma dokunuyor adam Sivas'ı afrikada sanıyor ama 3000 maaşı var ve hiçbir zahmete girmedi ya ne zihnini ne bedenini yordu gitti birinin Bi yerini yaladı cuk girdi işe. Valla karektersizler için kariyer rehberi diye bir şey var o yolu deniyecem kanser olmak istemiyorsan bu memleket te karaktersiz olacan bu düzen de Bi 300 yıl falan değişmez daha ya da İsveç'e çöpcü olmaya gitcem alırlarsa en azından refah içinde yaşarım.
-
Parti kurup iktidara gelirsem Ösym kurumunu lagvedecegim vaadinde bulunsam bütün iibf lerin oyunu alırım heralde ::))
-
@kilici hocam bu osym emeğiniz emanetimizdir deyince ne yaptığını gördük. Sence telefonu, anahtarı da onların emanetine bıraksak mı? Çekinmiyor da değilim.
-
Bu sınava basvurasım yoktu. çünkü bu sadece eleme sınavı bunun dışında bir de yazılı sınavı olacak diye ve her ne hikmetse yazılı sınavlardan sonra soruların cevaplarına baktığımda sınavda yazdıklarım örtüştüğü halde abuk sabuk puanlar alıyorum. O yüzden dedim yazılı olanlarla uğraşma .bir de gidiyorsun ankaraya her sınav ve mülakatta olduğu gibi yol+kalma durumları varsa konaklama+yeme içme derken ekstra maliyet oluyor zaten bir de yazılı sinavlardaki başarısızlığım!!?!?? yüzünden çıkan maliyet bana katlanıyor gibi geliyor.Ama bu ilanda İstanbulu görünce ne güzelmiş ankaraya gitmeden girerim sınava dedim .İstanbuldaki E Sınav binasının kapasitesini hatırlamıyorum .E yds için birkaç kere başvuru yapmak istediğimde her seferinden kontenjan dolduğu için başvuramamıştım ve her seferinde kontenjana bakıyordum.Uzun zamandır da bakmamistim kontenjana.Madem kontejan diye birşey var e yds gibi uyar ALLAHIN BELASI ÖSYM(ramazanda bela okutuyorsun).ama 200 tlyi almayı biliyorsun.Klavuzu okuyoruz allaha şükür kimse gerizekalı degiliz.Ama uyar işte.
Sınav yerinin Ankara olduğunu görünce bir de kuş uçmaz kervan geçmez misali Esenboga sinav yerin.Bunu da birak sinava kalmis 3 gun sen yeni acikliyorsun giriş yerlerini. Herhalde keyifin ancak ozaman gelmis.Madem e sinav binalarin kontenjani az o kadar da zor olmasa gerek yerlerin belirlenmesi.İlk basvuru yapan bilmem kac kisi İstanbul'a,bilmem kac kisi İzmir'e, bundan sonrakiler zaten Ankara'ya. Devir teknoloji devri bunu 1 saatte yaparsin kesinlikle.tabi senin sistem cok rahat cokebilen site olunca ne kadar bilisim uzmani da alsan sisteminiz halen kanı gibi herhalde Giris yerlerini bu kadar zor acikliyorsun.bana ver bilisim uzmanlarina verecegin parayi ben yapayim bilisim uzmanligini.Emin ol simdikilerden daha hizli yaparim isleri.
Allahtan bu sene kpss ye ne alese ne de yds basvurdum.Artik sana bir tl bile vermek istemiyorum.Mis gibi yds yerine yokdil var. alese ihtiyacim yok. allahtan 2017 kpss puanlari 2 yil gecerli( hos 1 yil gecerli olsa da basvurmayacaktim) kpss de basvurmadim. Ama su sayistay icin 200 tl verdim ya sana enayi gibi.ne yapacaksin iste sistem kurbani olunca bir umit diyorsun.Ancak 200 tl helal etmiyorum ve istanbulda yasayan biri olarak senin belirledigin sinav yeriyi olan ankaraya gitmiyorum.Kurum belirlese gercekten cok umursamazdim.Ama bunu belirleyen sen olunca cok koyuyor insana.
Tercihleri kapsaminda sinava girenler arkadas cok sansli ve hizliymissiniz;))).ben sinava basvurudan birkac gun sonra basvurdum.Tabi Osym acaba basvuru zamanina gore mi belirledi o da mechul.yada bir yerlerde aciklamasi varsa onu bilmiyorum.
Neyse lafi cok uzattim.sinava girecekler icin simdiden basarilar. -
Osymnin sınava 4 gün kala tercihimiz dışında bir sınav merkezinde sınava gireceğimize dair işlemine karşı sınav ücretinin iadesi ve eğer sınava girersek yapacağımız tüm harcamaların tazmini ve ayrıca sınava girsekte girmesekte bu olaydan dolayı yaşadığımız üzüntü-sıkıntı vs sebebiyle idare mahkesinde maddi manevi tazzminat davası açabiliriz. ayrıca bu olayda dolayı birçok kişi sınava giremeyeceğinden ösym sınavda eşit yarışma koşullarını sağlayamadığından dolayı sınaavın iptalini de ayrıca talep edebiliriz. ayrıca doğrudan kamu denetçiliği kurumuna başvurulabilir. başvuru kılavuzunda ösymnin kontenjan sebebiyle sınav merkezini değiştirebileceği bildirilmiş isede; makul süre içerisinde bunu adaylara bildirmedği için sorumluluktan kurtulamaz. zannımca osym sınavı tek günde yapmaya karar verdiği için bu mağduriyeti yaşıyoruz. ösymnin görevi kötüye kullandığını düşünüyorum, savcılığa suç duyurusunda dahi bulunulabilir. iki aylık bebeğimi bırakıp ankaraya gidemeyeceğimden ben de üzgünüm. ama hukuki yollara başvuracağım. "emeğiniz emanetimizdir" diyen bir kurum emeğimizi zayii etti, sessiz kalmayı düşünmüyorum. sınava girecek adaylara başarılar.
-
@elone44 daha acmak mantikli degil cunku hersey aleyhimize. sinav giris belgesini sinav haftasinda aciklanir ibaresi ggibi ucu acik bir zaman verilmis dolayisiyla osym in keyfi cuma gunu de gelebilirdi en azindan biraz insafliymis!!!!. ayrica sinav gununu de tek gune dusurdgu icinde bak ne vicdanliyiz eger iki gun olsaydi zorunlu bir gece kalacaktiniz konaklama maliyetini dusurduk derler.burada sayistay gibi kurumu da suclamak gerekli.tum sinavla ilgili kurali osym gibi insanlarin kanini emen bir Yaratiğa(kurum diyesim gelmiyor) birakip ne halleri varsa gorsunler der gibi.
ama bu magduriyeti cimer yada bimer e bildirilebilir.kamu denetciliginden birsey olmaz cunku tam anlamiyla bu kurum islevini yapmiyor gibi. -
Yanlis anlamayin beni gecenin bu saatinde. Sayistay denetcileri hakim savci ozluk haklarina sahiptir. Torpili olmayan sinava girmesin. Nasip kader kismet hayirlisi gibi kelimeler yok torpil var bu sinavda.
-
@economist34 ha burada sunu unuttum.allahtan sinava basvuru sayisinda bilemem kac kisi basvurmamis olursa ek ucret odeyecektik en azindan bundan yirttik.hem 200 tl + ek ucret ode hem de sinava gitme. ama gulerdim kendime.alnimda kesinlikle enayi yazardi;))
-
@sinek zaten her unvan icinde gecerli degil mi bu.3 kez sgk denetmenliginden elendim.mufettislikleri saymiyorum.sorsan denetmenligin ozluk haklari kotu felan ama orada da referans donuyor.keza gelir uzman yardimciliga oyle.ben 2009 mezunuyum.ozamanlar kimse gelir uzmanligina bakmazdi.referansi olan hic donus bakmazdi bile hatta sen o sinava giriyorum dediginde eminim biryerleriyle guluyordi.ama simdiler orasi bile kiymetli.orada da referans dondu ve donuyor.
ama ben suna inaniyorum.eger kismetse bir yer referans hak getire.olucaksa olur inancindayim.eger bu inanci da yitirirsem ozaman a grubu benim icin tamamen bitmis olur.