2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@economist34 ben son guy sinavindan yazili da birinci girdim ve mulakatta elendim. Inancimi kaybetmemem icin bana bisey soyle?
-
sınav yönergesinde ucu açık bırakılan durumları ösym kendi kafasına göre uygulayamaz. hakkaniyet gözetmek zorunda. şimdi sınavı 26-27 hatta 28 inde yapabilirm demiş, sonra kalkmış tek günde yapmak için herkesi ankaraya toplamış, sınava 4 gün kala adaylara bildirmiş. açıkca hak ihlalidir. makul ve mantıklı davranmak zorunda.
-
@sinek Ösym test sınavından torpil yaptıracak kadar güçlü adam varsa önünde eğilirim o nasıl güç birader öyle diye? He eğer mülakat aşamasında konuşuyorsanız torpil bulsaydınız bulandan farkınız olmayacağı için sırf tanıdığınız yok diye ağlamak gülünç oluyor. He siz başarısızlığınızı örtmek için bahane arıyorsanız onu bilemem
-
@sinek ben bu surecleri 2009-2010 yillarinda yasadim. sonra nasil olduysa banka denetmenligi kazandim.sonra dedim birkac sebebten sonra 5 bucuk yil sonra istifa ettim.istifa etmeden bir yil oncesini hesaplarsam 2015 yilindan beri bircok kurum sinavina ve mulakatina girdim bazen inancim kayboluyor gibi oluyor ama sonra her nasilsa tekrar inanc geliyor bana.bu arada surekli erteledigim yuksek lisansi yapiyor olmak belki benim kafami dagitiyor.ayrica az bucuk birikimim var bu birikimime guvenerek tamamen yitirdigimde ceker giderim yurtdisina . bu surecte kimse kimseye derman olamaz. ancak eger tamamen inancim kayboluyorsa baska ugrasilari dene. yksek lisansin disinda birde aof adalet okuyorum.neden her zaman bunu yapmadim diyorum.eger yapmis olsaydim zamaninda belki hukuk fakultesine gecmis hatta orada da mezun olmus olurdum.en azindan baska bir meslek elde etmis olurdum. yada degisik bolumlerde yuksek lisans yapsaydim baska vasfim olurdu.
-
@elone44 bilemiyorum idare olunca karsimizdaki suya yazi yazmak gibi.ucu acik konular olmasa biraz daha net birsey olur.eger basvurupta sonuc lehe olursa emsal teskil eder.yada bu tip durum olup daha oncelerde dava konusu edilip sonuc varsa ona gore de hareket edilir.
burada osym ye yukleniyoruz. ama burada asil suc sayistayin tamamen osym ye birakmasi.emanetiniz emanetimizdir dedigi halde en cok emaneti insafsizca harcayanin oldugu,kuruldugu zamandan beri aapacik olan kurum.
boylece bu basliktaki son yorumumdur.
sinava girenlere tekrar basarilar. istediginiz sonuclari elde etmeniz temennisiyle saglicakla kalin. -
Herkese başarılar arkadaşlar umarım sınavda bilgisayarla ilgili saçma sapan sorunlar yaşayıp moral motivasyon kaybetmeyiz. Son olarak herkesin aynı şartlarda olacağını bilerek soğukkanlı olmanız dileğiyle kolay gelsin
-
@ofa dur başkan hemen sinavi getirme
-
@başmüfettiş hocam sınava kadar inzivaya çekilmeyi düşündüm biran onun etkisi
-
Arkadaşlar e_yds sınavınada hemen hemen aynı sayıda kişi giriyor, sonuçlar aynı gün hemen açıklanıyor,ha diyeceksiniz bunda farklı bölümler var ,standart sapma var ,böyle düşünen arkadaşlara tek cevabim he he , 5000 kişinin gireceği sınavın belgeleri son günlerde açıklanıyor ve sinav sonuçlarının pc tarafından otomatik hesaplandığı bir sınavda sonuçların 15 gün sonra açıklanması bana mantıklı gelmiyor.Kimseye güvenemiyorum artık,birde şu kalemlerin üstüne emanet felan yazmaları yok mu .Saçımın telini emanet etmem valla
-
@economist34
öncelikle çok geçmiş olsun hocam ...
evet hocam kimse bakmazdı :)ne gelir uzmanlığına ne vergi denetmenliğine hatta araştırma görevlileri bile bunlar kadar almazdı ya da en fazla bunlar kadar alırdı...
şimdi ise her şey değişti.
inancını yitirmemen dileğiyle..başarılar.. -
-
öncelikle bnm gibi İSTANBUL ikametgahlı olup ANKARA da sınava girecek mağdurlara geçmiş olsun .Durumu yeni öğrendim gidiş dönüş uçak biletleri baktım ateş pahası ,bütçemizi düşünecek olursak 4 -5 kişi gidip gelmek otobüsten bile uygun olabilir durumla ilgilenen olursa ona göre hareket edebiliriz.
-
Konuya tam hakim olamadığım için bir şeyi merak ettim arkadaşlar herkesi Ankara’ya mı toplamışlar nasıl olmuş bu durum bazı arkadaşlar İstanbul’da yaşıyorum ama Ankara’da sınava gireceğim vesaire demiş nasıl bir durum oluştu
-
Arkadaşlar kuvvet komutanı denilince jandarma genel komutanlığı girmiyor değil mi? Yani sadece hava, kara, deniz kuvvetleri anlıyoruz?
-
@attila-the-hun evet girmiyor jandarma ve sahilgüzwnlik içişlerinde bide bunlara sınıf açıldı hizmet sınıfı onuda diyim dedim
-
Arkadaşlar sırf bunu sormak için üye oldum. Ben her yeni anayasa değişikliklerini de biliyorum. Öncekileri de ancak bazı arkadaşlar Sayıştay sınavında yenisinden sorumluyuz diyorlar? Şimdi diyelim ki, milletvekili sayısını sordu diyelim 600 mü diyeceğim 550 mi? Ben seçim bittikten sonra başlıyor biliyordum. Lütfen bu değişiklikler ne zaman yürürlüğe giriyor söyler misiniz?
-
@kadrolu-öğrenci kardeş hoşgeldin şuande meçliste seçime kadar 550 var ben öyle bir soru gelirse 550 diyeceğim ayrıca ben yeni düzenlemelerle ilgilide soru geleceğine inanmıyorum
-
@kadrolu-öğrenci
600mv 2018 seçim kararı ile yürürlüğe girmiştir.
Kutluay kararli nin anayasa değişiklikleri pdf si vardi gecmis sayfalarda paylasti arkadaslar ordan bakin hocam -
@başmüfettiş hocam seçim takvimine girildiğinde yürürlüğe girecek deniyordu. ben sayıştay'ın ilk sınavında eski sistem sonraki yazılı sınavında yeni sistemin olacağını biliyordum. yani cumhurbaşkanlığı sistemine geçince otomatikman bakanlar kurulu vs falan da kalkıyor. Benim kafam çok karıştı :S
-
@kadrolu-öğrenci hocam SORMAYACAK ÖSYM SORMAYACAK HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK SORMAYACAK. Çünkü konu riskli mahkeme iptal edebilir değişiklik sorularını. Kpssde sormadı adam SORMAYACAK vekil isterse 2500 olsun sormayacak