2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
ankaraya gidecekler. istanbuldan hiç uğraşmayın uçakla falan (ctsi sabah hariç) alın haremden veya dudulludan bilet. AŞTİDEN heryere ulaşım var. esenlerden almayın. trafik oluyor. harem veta dudulludan 5 saatte varır sınız. uçak için sabihaya veya atatürke git önceden 2 saat bin falan in 1.5 saat esenboğadan bayıl belkoya 11 lıra var 1 saatte ankaraya .eeeee ne kıymeti kaldı uçağın???
-
Arkadaşlar yürürlükte olan tüm mevzuat Başbakanlığa bağlı bulunan Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü Mevzuat Bilgi Sisteminde yayınlanır. http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Kanunlar.aspx
Anayasa metninde şuan ne yazıyorsa sınavda da oradan sorumluyuz. Google'a yazılsa direkt ulaşabilirsiniz yürürlükte olan mevzuata ama niyeyse hemen hazır olsun istiyoruz araştırmıyoruz. Bu da anayasa metninin linki buyrun http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2709.pdf
-
@kilici Şimdi bunu yazdım ama kesin birileri metni kim okuyacak şimdi değişiklikleri yazsaydın ya demiştir içinden
-
Arkadaşlar anayasa hukuku bölümü için içiniz rahat olsun , değişikler ilgili ne eski ne de yeni maddeleri sormazlar, sorsalar bile sorunun başında belirtirler.. Ancak degisiklige uğrayan maddelerden bir soru gelmez , daha önceki hakimlik te , kaymakamlıkta , sayistayda bu böyle oldu , içiniz rahat olsun son gün kafanıza bunları takmayin ...
-
@kilici hocam benim canımı sıkan şey, cb sistemi geldi. tamam kabul. erken seçim olmadan önceki anayasa değişikliğinde 550 mv devam ediyordu. sonra erken seçim ile değişiklik geldi 600 oldu. şimdi zaten mevzuatta da 600 mv yazıyor. ancak o yayınlanan değişikliklerde mesela bakanlar kurulu, başbakanlık vs kaldırıldı. ancak kaldırılmasına rağmen hala daha bakanlar kurulu, başbakanlıkla ilgili bilgiler vs yazıyor. bu nasıl oluyo şimdi? resmen paradoks.
-
@kadrolu-öğrenci Anayasa değişiklik paketini 3 aşama olarak düşünün hocam. Bazı hükümler referandumdan hemen sonra yürürlüğe girdi(HSK, Partili Cumhurbaşkanı gibi). Bir kısmı seçim takvimine girdiğimiz için yürürlüğe girdi( mv sayısının 600 olması gibi). Bir kısmı da yeni seçilen cumhurbaşkanı göreve başladığında yürürlüğe girecek. Sizin bahsettiğiniz maddeler cumhurbaşkanı göreve başladığında yürürlüğe girecek.
-
@keynesinabv bn tercihimi istanbul yaptım lakin kontenjan olmadığından bni ankara ya vermiş
-
Hiçbir şey yolunda gitmezken şimdi de aşk acısı çekmeye başladım. İçim sızlıyor garip bir şekilde hiçbir şey yapamıyorum. Ölsem de kurtulsam artık ya. Bu nasıl iş arkadaş. Offff.
Sayıştay sınavı da koptu gitti zaten. -
@minsipo kardeş zaten herşey üst üste felir ama bizim kötü bildiklerimizdede hayır vardır buna şükür
-
@minsipo inan sayıştay benimde koptu gitti bu sınavı bir yıldır bekliyorum benim için elenor olacak dedim(60 saniye filminden hatırlarsınız) bekledim ilanı ilana kadar ufak ufak bakmaya çalıştım işe giderken gelirken işte akşam evde hanımdan ve çocuktan zaman kaldıkça baktım uykusuz kaldım 3,5 ay önce kayun babamı ani bir şekilde kaybettik psikolojimizi düşün ondan sonra tekrar çalışmaya başladım ilan gedi evde hastalıklar başladı ben bir kere eşim iki kere ve çoçuğum 4 kere hastalandı anlayacağın hastahaneden gelemedik bunlar yetmezöiş gibi işyerindeki iş yüküm anlamsız bir şekilde arttı işdede
Çalışamamaya başladım ama genede bırakmadım sınava iki gün var ama Allahtan ümit kesilmez diyorum belkide benimde sınavım bu ve bunada şükür kuzacaz sinirlenecez elbet ama şükretmeyide bileceğiz ölüm kolay iş önemli olan mücadele Allah hepimize kolaylık versin Güneş bizim içinde doğacak umudunu hiç kaybetme -
@victory-carleone abi yazın için çok teşekkür ederim. Sağolasın. İşte bir türlü hayata atılamıyorum çevremde herkes işe güce girdi gitti. Bir tek ben kaldım sınavlara çalışan. Üstüne bir de bu gibi duygusal durumlar olunca insanın artık ruh hali yerinde olmuyor. Özgüvenim gidiyor, kendimden utanıyorum. İnşallah abi senin için de her şey güzel olur.
-
@minsipo belliki buda senin sonavın benlarla karşılaştıkça hedefini dahada yükseltip daha çok çalışmalısın Allah kimsenin emeğini boşa çıkartmaz
-
@minsipo Sana cok net diyorum ki degmez. Gecmez denilen ne ask acilari gecip gidip zerresi kalmiyor. Hicbir sey senden ve senin hayatindan degerli degil.
Ustundeki o olu topragini atip derselerine skica saril.inanki o gun ozguvenin de geri gelcek, duygusal olrak da guzel gunler yasiyacaksin.
Sana dusen her seyi birakip ders calismak.emeklerinin karsiligini aldigun gun hayatindan tum gidenlere sukrediceksin,buna gercekten inan. Allah yardimcin olsun -
@minsipo
işin zor hocam
Allah yardımcın olsun lakin Allah aşk acısına müdahale etmiyor
bu konuda mutezile gibi düşünmen lazım
zamana bırak.. -
Yarın izin aldım Allah'ın izniyle bu gece ve yarın gece sabahlayıp sınavı kazanmayı düşünüyorum Şaka bir yana da ben bu sınav işlerinden cidden sıkılmışım şu sınav geçsin de kazanıp kazanmama umurumda değil. 2 aydır hiç ders çalışamadım ama yaptığım her şey zehir oldu. Niye çalışmıyorsun niye çalışmıyorsun niye çalışmıyorsun diyip durdu içimden bir ses. Sence niye çalışmadım ey iç ses? Bir git artık başımdan ya, biraz da artık katma değerli fikirlerle gel bana ömrümüz heder oldu
-
@murky aynı iç ses bendede var 3-4 gün çalışıp birgün çalışmayıp bişiyler yapıncada iç ses bırakmıyor beni o günümüde zehir ediyor
-
@murky
şeytanın vesvesesidir o dikkate alma felak-nas surelerini oku bol bol -
Az daha okuyup polis ya da hemşire olamadık ki 3600 ek gösterge alalım. Okumayınca işte böyle sınav sınav sınav çalışıp duruyoruz.
-
@murky kardeş ben polisliğin bile mülakatından elendim sen ne diyosun
-
@murky onun için bile torpil- kızkaçıran lazım