24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
-
Dostlar herkese merhaba.
Her şeyden evvel seçim kararının ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sonuç her ne olursa olsun kazanan ülkemiz olsun inşallah. Şöyle bir gerçek var, dünya üzerinde gündemi en hızlı ve keskin biçimde değişen ülkelerin başında geliyoruz. Bir anda farklı bir gündemimiz oldu ve bunun alımlara ne tip etkisi olacağını kestirmek çok mümkün değil açıkçası. Ben iki ihtimal görüyorum. Her ikisini de sizlerle istişare ve müzakere etmek istiyorum.
-İlk ihtimalimiz alımların seçim sonrasına sarkma ihtimali. Bu ihtimali düşünme sebeplerim temelde iki tane. Bunlardan ilki tüm kamunun o veya bu şekilde seçimlere konsantre olacağı gerçeği. Seçim sathı mahalinde iken kamuda işler ister istemez yavaşlamaya uğruyor. Bunu kamuda görev yapan dostlarım bilirler. Bu yönden seçim konsantrasyonu bir gerekçe olabilir. İkinci sebebim ise; ülkenin Cumhuriyet tarihinin en köklü değişimlerin eşiğinde olduğu bir seçim olması hasebiyle diğer seçimlerden farklı bir doğaya sahip olması. Gerçekten çok köklü bir değişim sürecine gireceğiz. Bu değişimin en ciddi hissedileceği alanların başında Kamu bürokrasisi geliyor. Değişecek kamu personel rejimi, kurumlar bazında yapılacak değişiklikler, başbakanlığı ilgası ve sonrasında planlanan tek çatılı denetim süreci. Bunlar plan dahilinde iken alımları olumsuz etkileyebilir.
-İkinci ihtimal ki bugüne kadar alışagildiğimiz durum bu, seçim öncesi hızlı alımlar, ilanlar. Özellikle seçim süreçleri alımlara olumlu etki etmiştir her zaman. Bundan kastımız tabi ki alımların abartılı rakamlara çıkması değil ancak bu sene memur alımına dair bir çok kurmayın yaptığı negatif açıklamaların etkisini bertaraf etmek adına alım yapılması muhtemeldir. Bu durumda tabi bunu fırsata çevirmek biraz da adayların elinde diye düşünüyorum. Etkinlik, ses verip aksi sada beklemek için en doğru iklime giriyoruz.
Tüm bunları bir arada düşününce ben iki ihtimale de yakınım ancak ilk ihtimal bende daha ağır basıyor dostlar. Maksadım burada mod düşürmek, umutsuzluğa yol açmak değil kesinlikle yanlış anlamayın. Biliyorsunuz ki umutsuzluğun her zaman karşısında pozisyon almış bir dostunuzum. Aslen işaret ettiğim şey, ilk ihtimali bertaraf etmenin yolu ikinci paragrafta yazdıklarım biraz da.
Sizlerin bu konudaki görüşleri nelerdir?
-
Madem öyle alım yoksa oy da yok hadi bakalım.
-
@paretowilfredo hocam sence b alımlarında mı a da mı daha etkili olur artış ?
-
@brzezinski Artış olursa her iki alana da hitap eder bence dostum. Yani zaman dar alım yapılamasa bile, bizim için ilanlara çıkılabilir, B içinde alınacak rakamlar dile getirilir.
-
@paretowilfredo inşallah bi nebze de olsa herkes için güzel fırsatlar çıkar hocam
-
@paretowilfredo Ülkemizde seçim olduğu zaman istekler daha çok dinlenir bu her zaman böyle olmuştur kamu çalışanların için değişim köklü değişim vs gibi durumlar seçimin önüne geçemeyeceğini ve 1.önceliğin milletin memnuniyeti olarak görüleceğini düşünüyorum.
Bence olumlu etki olur gönlümden geçende budur isteğimde inşallah haklı çıkarım bununla birlikte kesinlikle ses duyurulmalı bekleyerekte bişey olmaz diye düşünüyorum
-
@maxmin Kesinlikle dostum. İlk fikir mantığıma daha çok yatsa da ikinci söylediklerim gönlümden geçenlerdir ve evet etkin olup talepkâr olmanın tam zamanı.
-
Ben sus payı ilanlar geleceğini düşünüyorum şimdi .. güzel ilanları ise seçim sonrasina vaad ederek oy çekmeye çalışılır
-
bu ülke de herşey biter fırsatçılık bitmez, garibanın durumuna bakmadan filler tepişir çimenler ezilir seçimmiş be siyasiler 1000 yıl yaşacaklarını zannediyorlar herhalde ayrım yapmadan 4 partide kendi derdine düşmüş
-
@paretowilfredo bana gore ulke tarihi icin en onemli secim gecen seneki referamdumdu ve 2000 guy 300 vmy ardi ardina cikti. Haziran gibi ilanlar gelir ve ondan sonra 2019 un ortalarina dogru işbaşı yapilmis olur. Eyyorlamam bu kadar haydi hayirli gunler.
-
Yazıyı okuyana kadar ben daha çok ikinci ihtimale yakındım açıkçası ama şimdi bir düştü modum açıkçası. Murphy kanunları umarım bu sefer işlemez. Geriye dönüp bakınca diyorum ki "ulan her olumsuz şey bizi buldu bu zamana kadar" bu seferde öyle mi olacak yoksa. Paretonun gerekçeleri mantıklı şöyle bakacak olursak;
-Olumsuz yönler;
*Değişecek kamu rejimine yeni personeli yeni sistemle katmak
*Değişecek bürokrasi ve kurum yapılarına uyum için yeni alımlarla dikkat dağıtmamak
*Mevcut durumdaki ekonomiye yeni alım ve yeni kamu harcamalarıyla daha da köstek olmamak-Olumlu yönler;
*Bugüne kadar her seçimde kamu alımlarının seçim yatırımı olarak kullanılması
*Referandum öncesi 2000 GUY verildi, şimdi neden olmasın?
*Bunun bir siyasi süreç olduğunu ve bu noktada iktidar olmak isteyen her parti için üstte saydığım olumsuz nedenlerin gözardı edilebileceği
*İlk defa %50 gibi elde edilmesi zor bir seçim oranının yakalanması için kamu harcamalarını artırmaktan çekinilmeyeceği ve seçimler sonrası daralmaya gitme planı
*Bugüne kadar verilmeyen ilanların bunun için bekletilmiş olmasıSonuç olarak;
Bıçak sırtı bir durum açıkçası tüm bunlar. Olayı lehimize çevirmek için etkinlik, başvuru ne gerekiyorsa yapılmalı. Şuan için Bakanlar ve MV'lerin kulağı bizi daha çok duyacaktır. O yüzden sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapıp hakkımız olanı almak en doğru yol olacaktır.
Rabbim yardımcımız olsun bu sefer kursağımızda bırakmasın inşAllah.
-
@duryy Benzer düşüncedeyim dostum ben de yukarda da ifade ettiğim gibi. Bıçak sırtı tanımlamasına katılıyorum. Her iki ihtimal de birbirine senin de eklediğin gerekçelerle birlikte çok yakınlaşıyor. Kesinlikle ses çıkarılmalı bu dönem en verim alınacak dönem.
-
Geçen seneyi baz alalım.. 16 Nisan 2017 de referandum oldu,nisan ayında GUY ilanı geldi.. Hem de ansızın geldi. Bu seçim referandumdan çok çok daha önemli , o yüzden bizleri ikna etmek için en azından guy ilanı yakın zamanda gelecektir diye düşünüyorum , ayrıca illa erken seçim şart değil 2017 mayısta oldu guy sınavı , 2018 de geldik mayısa , yani zaten gelmesi gereken bir ilan.. yoksa 2018 kpss ye giren ve puanını alan nicelerinin hakkı zayi olur , erken seçim inşallah memleketimize ve bize hayırlı olur.
-
@moonlight, içinde söyledi: 24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
Geçen seneyi baz alalım.. 16 Nisan 2017 de referandum oldu,nisan ayında GUY ilanı geldi.. Hem de ansızın geldi. Bu seçim referandumdan çok çok daha önemli , o yüzden bizleri ikna etmek için en azından guy ilanı yakın zamanda gelecektir diye düşünüyorum , ayrıca illa erken seçim şart değil 2017 mayısta oldu guy sınavı , 2018 de geldik mayısa , yani zaten gelmesi gereken bir ilan.. yoksa 2018 kpss ye giren ve puanını alan nicelerinin hakkı zayi olur , erken seçim inşallah memleketimize ve bize hayırlı olur.
2017 KPSS
-
Şimdi yapılıcak etkinliklerle ben 2. İhtimalin gerçekleşeceğini düşünüyorum:)
-
Sağlam bir etkinlik yapılırsa ilanın gelmemesi için herhangi bir sebeb yok yeterki isteğimizi duyurabilelim ben secim öncesi ilanın geleceğini düşünüyorum o ilan gelecek inşallah umarım sayı 2000 ve üzeri olur hatta ilanın şimdiye kadar gelmemesinin sebebide bu olabilir erken seçim olacağı bizim için supriz oldu yetkililer için değil
-
@lamıcimiyok 2000 ve üzeri olmalı kesinlikle
-
Duygularıma tercüman olmuşsun üstad.Forum ciddi havaya girdi,herkese özgüven geldi15 güne ilan gelir vs. diyenler oldu ama başka mecralarda tersini söyleyenler de var.Ben de sizin gibi aradayım.
Seçim öncesi dediğiniz gibi yatırımlar,harcamalar,kamuda işlerin yavaşlaması vs. olur.Şu kısa sürede seçim yoğunluğunda unutulmak istemeyiz açıkçası.O açıdan havaya girmek yerine bütün ihtimalleri değerlendirip eskisinden daha ciddi etkinlik yapmamız ve sesimizi duyurmamız gerekecek.Siz ve diğer yöneticiler Bimer-Cimer etkinliğinde öncü oldunuz ama bunu asıl şimdi yapmalıyız.Bu konuda adımlar atılmasını bekliyoruz -
@fernando-reges Dostum ben yine önümüzdeki süreçte haberlerle bir yol açmayı düşünüyorum. Sosyal medyadaki arkadaşlarımıza da bunları iletiriiz. Organizasyon yapan dostlarımızla da iletişime geçeriz. Haberlerin yayılmasını sağlamaya çalışırız. Ancak yine iş sizlerde bitiyor. Şu dönemde de daha artık elini taşına koymuyorsa adaylar gerçekten yapacak bir şey yok kanaatine varacağım.
-
Burda bizim yapmamız gereken talep etmek ilan gelir gelmez orasını bilemem ama ağlamamız lazım kurumiçi tayfası başlamış bile ağlamaya hatta şantaja 24 haziranı işaret ederek açık ve net başkanlık istiyorsanız bu iki ayda gençleri memnun edeceksiniz demek lazım