Şekerbank Müfettiş Yardımcısı Sınavı
-
İk ile görüşen veya bi dönüş alan var mi arkadaşlar.
-
bu günü de boş geçirdik ses seda haber yok
-
@yineburalardayiz rabbim ne eylerse güzel eyler . Geçen sene 2 hafta sonra anca açıklanmış.Bazı arkadaşlar kuruldaki müfettişlerin 1 hafta içinde açıklanır dediğini söyledi. Ama bence en erken cumayı bekleyelim derim ben.Benim mülakatımda okuduğum bölüm den bayağı bir alan sorusu ve güncel ekonomik cari açıkta enerji payı vb sorular soruldu. Tabiki hepsini bilemedim fakat hiç iii eee diyecek kadar boş zamanım olmadi.Oyle cv üzerinden sadece bana 1 2 soru sordular.onlarda 20 saniye felan sordu.Genelde alan ve güncel ekonomiden ko)nuştuk. Enerji tasarrufu neden önemli vesaire. İşin özü, hakkımızda ne hayırlı ise o olsun.Ama şunu belirtmek istiyorum, insan kaynakları gerçekten her aşamada bizlerle ilgilendi.Benim için güzel bir tecrübeydi
-
@sinavparambitti evet tüm süreç boyunca insan kaynakları oldukça ilgiliydi, hatta ilk sınav davetinde en az 5 defa aradılar beni önce çağrıları müsait anıma denk gelmedi tanıyamadım açmadım, sonra baktım şekerbank numarası bunlara da mı borcum var benim kartım yok hesabım yok şekerde niye arıyorlar ki dedim açmadım. Israrla aramaya devam ettiler ulaşınca sınava katılacak mısınız diye sordular sınava girerken geç kaldım görevli personel oldukça yardımcı oldu elinden geleni yaptı. müfettişlik olmadı ama uzman yardımcılığı için mülakata çağırdılar ve mülakat süreci de gayet olumluydu. mülakatta sürecin hızlı olacağını ve haftaya dönüş yapacaklarını belirttiler bir çok defa.
Sonuç olumlu da olumsuz da olsa güzel bir tecrübe oldu -
@yineburalardayiz sebebini bilmiyorum, ama mülakata giren arkadaşların neredeyse hepsi cv üzerinden konuştuklarını alan sorulmadigini söylediler bende ona nazaran rahat gittim.Ve alan sorularının ardı arkası kesilmedi. Kimine yanlış cvp verdim,kimine profesyonel kimini ise karıştırdım. Ama en önemlisi şunu tecrübe ettim.mülakattayken bilgi sorulduğunda bildiğiniz en basit şey bile o heyecanla uçuyor,asıl amacın doğru yada yanlıştan ziyade baskıyı ölçmek olduğunu düşünüyorum.Bakalim inş olur ,kurum olarak sevdim ben
-
İk henüz mülakat sonuçlarına ilişkin herhangi bir dönüş yapılmadığını sürecin devam ettiğini söylüyor. Ne zaman döneceklerine dair herhangi bir zaman belirtemeyeceklerini söylediler
-
@sinavparambitti mülakatta bizde alana dair hiçbir soru yöneltilmedi hep cv üzerinden gittiler, umarım bizim içinde kurum içinde hayırlı olan olur
-
Bana da alan sorusu yönetilmedi hiç, bu iyiye mi kötüye mi işaret acaba
-
@yineburalardayiz hocam geçen seneki konularda alan sorulan ve uzun süre içeride kalanlara dönüş olmuş inşallah sizin için de aynısı olur. bu arada benim bir sorum var acaba hangi üniversite mezunusunuz bir de cv'nizde öne çıkan bir staj,spk belgesi felan var mıdır ?
-
@hazirlanan sanırım bana yazacaktın. Alan bana sordular. Sanırım alandan çok sorma sebepleri üniversite 3 yıl içinde bölüm 3.culugu ile bitirmem olabilir.Bunu dedikten sonra hiç durmadan alan soruları ile karşılaştım. Ama çok izin sürmedi gibi geldi bana 10 15 dk arasi
-
Aslında alan sorulması veya sorulması pek ölçü değil bence cv sinde stajı iş tecrübesi olan lisansı olan birine alan sorusu sorulmayabilir zaten mulakatlara çok hazırlanma zamani olmadığından da çok derin alan bilgisi sorulmamistir genelde güncele yakındır burada amaç adayı konuşturup işe bakış açısını çözmek alan sorularina verilen cevaplar pek de önemli degil bence mesale benim dil puanım yoktu bana ing sınavını nasıl buldugumu ve ing yi nerede öğrendiğim soruldu ama bence asıl sorular bunlar değil asıl sorular evlenmeyi düşünüyormusun,müfettişlik mesleğini ıcra eden birinde olması gereken özellikler neler gibi sorular ve buna benzer sorulara verilen cevaplardı.
-
@bestof92 Hocam bana alan sorulmaması, 8-10 dakika sürmesi, dil puanımın irdelemesi ve cv üzerinden gidilmesi, neden bu zamana kadar çalışmadın tarzı sorular sorulması olumsuz anlamına gelir mi sizce?
-
@deschain hocam alan sorulmamasinin ve 10 dk civarı sürmesinin olumsuz old düşünmüyorum yaşınızı bilmiyorum ama 26-27 civarı bir yaştaysanız ve daha önce calismadiysaniz bu olumsuz durabilir ama bu surede yuksek veya askerlik yaptıysanız(erkek old varsayıyorum ) bu durum mazur görülebilir sonuçta burası özel banka erkeklerde mutlaka askerliği de bakacaklardır dil puanınızın olması oldukça artı bir durum müfettişlik mesleğini ıcra ederken pek gerekli olmasada(yurtdışı şube ve istiraklerin denetimi hariç) üst yonetimdeki kişiler genelde müfettişlerden seçildiğinden dil puanin olması ilerisi için önemli
-
@sinavparambitti hocam aynen yanlış yazmışım size soracaktım alan sorulmuş ama içeride az kalmışsınız hocam çok kalanların şansı daha yüksek buna eminim. bu arada @bestof92 hocam ben 6 tane banka mülakatına girdim 4ü müfettişlikti, emin olun neden müf. yardımcılığı istiyorsunuz, bu işe yeterli misiniz soruları tamamen eften püften sorular. bu soruların sorulma amacı buraya kadar gelmişsin bari sana soru soralım da bana soru sormadılar deme diye onun haricinde işe girecek olanlar genelde içeride uzun tutuluyor ve daha mesleğe yönelik konuşuluyor. diğer türlü az kalıp neden müfettişlik sorusuna maruz kalan adaylar da neden ben değil diye düşünüyor( ben dahil) benim kendi tezim kaliteli bir üniversite mezunu olmayışım elenecek olmamdaki en önemli sebep. kaliteli üni mezunu olanlara sorular farklı geliyor ve içeride daha uzun duruyorlar.
-
@hazirlanan hayırlısı bakalım askerlik tecili 2019 da bitiyor fakat bu sene yüksek lisansa başlayacağımı bile dile getiremedim takdir komisyonun beni alırlar yada almazlar kararlarına saygı duyarım. Bölüm olarakta İKTİSAT VE İŞLETME BÖLÜMLERİ %80 DAHA AVANTAJLI BUNDAN EMİNİM.
-
@hazirlanan hocam sizin kadar olmasada ben de birkaç banka mulakatindan elendim ben iyi bir okuldan mezun olanlara,işi olanlara veya dil puanı olanlara alan sorulmamasini doğal karsiliyorum çünkü adayı degerlendiricek oldukça etken mevcut ama sonuçta heyettekiler bizler degiliz o anda tam olarak ne düşündüklerini bilemeyiz umarım bu hafta sonuna kadar aciklanirda biz de önümüze bakarız
-
@sinavparambitti birde söyle bir durum var içerde 10 dk kaldım diyorum ama , stres ve baskı altında zamanın nasıl geçtiğini tam olarak bilmiyorum. Belkide 20 dkyı bile geçmiştir.Ama önemli olan zaman vs yada alan sorulup sorulmadığı değil.Şekerbank müfettişlerine baktığımızda hepsinin eli yüzü düzgün karizmatik tipler olduğunuda yadsınamaz bir gerçek .Linkedindende bakabilirsiniz gerçekten.
-
@sinavparambitti tabi sadece el-yüz düzgünlüğü değil , aynı zamanda konuşma diksiyon hitabet, girişkenlik ve okuduğumuz üniversitenin ankarada yada istanbulda olmasıda büyük etken olduğunu düşünüyorum. Kısacası kurul yapması gerekeni yaptı, mülakat olması gerektiği gibiydi .İnşallah içimizden hakedenler kazanır
-
hepinize katılıyorum arkadaşlar, ben 21inde girdim 7-10 gün içinde açıklanacak dendi artık beklemedeyiz hakkımızda hayırlısı
-
@bestof92 Erkeğim de yaş tahmininiz doğru hocam. Çalışmayıp boş durmadım zaten, bunu irdelediler ve bende kendimi geliştirdiğimi vs anlattım işte yüksek falan. İnşallah elemezler bakalım