2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@tysbyno-hi 4721 medeni kanun madde 109 yönetim organı yazar hocam acın bakın isterseniz. B kitapçığı d şıkkı yönetim organıydı. 3 kere okudum .
-
@can-mavi neyse ben sizden özür diliyorum. Heyecan dolayısıyla fevri çıkış yaptım galiba. İyi forumlar
-
@zubizaretta_12 Saol hocam
-
Arkadaşlar niye bu kadar gerginiz bir soruyu savunmak niye bu kadar ters geliyor bize. Biz burda cevap belirleyici değiliz ki herkes kendi çapında yaptıgı soruyu açıklamaya çalışıyor .Açıklamasına katilmiyorum dersin olur biter. Belki yanyana mülakatlara girecegiz birbirimizi kırmayalım.
-
@uvb007, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@can-mavi neyse ben sizden özür diliyorum. Heyecan dolayısıyla fevri çıkış yaptım galiba. İyi forumlar
Ne güzel ya şu hassasiyet keşke tüm ülkemizde olsa
-
Dogru cevap ne yonetim organi degil mi yani
-
Cevap yonetim organi.ben genel kurul demistim direk yanlis zaten o. Ama cevaplarda yonetim kurulu varmiydi bilmiyorum. Varsa bir tuzak daha
-
@fatihmavcu yonetim organıydı hocam b kitapciginda d şıkkıydı. bu soruda sıkıntı yok medeni kanun açık tartışmak anlamsız.
Medeni Kanun
Madde 109- Vakfın bir yönetim organının bulunması zorunludur. Vakfeden, vakıf senedinde
gerekli gördüğü başka organları da gösterebilir. -
Bu soruyu netliğe kavuşturmak lazım guyda da cikabilir.
Vakıflarda, diğer tüzelkişiliklerden farklı olarak zorunlu organ tektir ve o da yönetim organıdır. Yönetim organı dışında vakıf senedinde başkaca organlara yer verilmesine engel yoktur (TMK madde 109)[1]. Vakıflarda yönetim organı tek kişiden oluşabileceği gibi bir kuruldan da oluşabilir. Yönetim organı tek kişiden oluşursa bu kişiye yönetici veya mütevelli; kuruldan oluşursa yönetim kurulu veya mütevelli heyeti denir[2]. Vakfın yönetim organının tek kişiden mi yoksa kuruldan mı oluşacağını ise vakfeden vakıf senedinde serbestçe belirleyebileceği gibi vakıf senedinde yöneticinin sadece kendisi olacağına dair bir hüküm de koyabilir[3
-
Siklarda yonetim organi yaziyordu kurul degildi
-
@walrass06 Çok boşa bekletti bizi alim konusunda aciklanma konusunda.Birde kurum icileri savununca baya düştü gozumden
-
@biriibfli yönetim organı hocam. 4721 sayılı kanun madde 109 da yazar.
-
Gib bana yarım saat ceza vermiş aciklansa sonucuma bakamayacagim
-
Vay anasını be vakfın zorunlu organı sorusu da yanlış çıkartıldı ya şu forumda vallahi tebrikler. 4721 sayılı MK 109. Md çok açık ama siz mütevelli heyeti diyorsunuz kanuna bakmaya gerek yok çiziyorum ve bir yanlış daha ekliyorum. Kanundan daha iyi bilecek süper arkadaşlar var burada çünkü
-
Simi şu da var ben bu foruma bakmadan önce hızlı hızlı facebook a baktım orda doğru yanlış yok ya .e belirgin olanları yanlış kabul ettim .Sonra bi buraya baktım en emin olduğum bile yanliş .Yani çoğu üstün koru bakıyor
-
@otuzyılsavaşı Çok sag olun çok incesiniz
-
@tysbyno-hi o soruyu ben mütevelli heyeti yapmıstm cevabı ne ki acaba?
-
@ayse_furkan yönetim organı
-
Arkadaslar , Saban Sarikanat hocam ile simdi gorustum vakif sorusunun cevabi yonetim organi dedi
-
@alika28 az kaldi az birazdan yazılacak yazıyı yazıyorum size " arkadaslar ya vergi mahremiyeti demissiniz ama o soruda mükellefyle ilgili islemleri özel isleri yapmayı yasaklayan ilke nedir diyordu. Bu mükellefin özel işlerini yapma yasağı değil mi? Nasıl mahremiyet oluyor? " 2 dk sonra biride cevap verir "valla bende öyle biliyordum ama herkes mahremiyet diyor iste böyle uzar gider