2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@pyle hocam şıklarda yönetim kurulu var mıydı şüphe ettim şimdi
-
Simdi sira vakıf sorusuna gelmiş. O da mi gol değil ha ? Yav gidin soru çözüm Allah aşkına.
-
@fatihmavcu tabi ki yönetim kurulu yaptım. tabi ki ve tabi ki sınavda aklımın ucundan başka bir şık dahi geçmedi ama şimdi sizinle bir şey paylaşacağım. "a kadro medeni hukuk kitabı" (baskısı farklı olabilir ama yine de elinde olanlar kontrol edebilsin diye sayfa numarası yazıyorum. sayfa 33 "Vakfın örgütlenmesi" başlığı altında yazan ifade "Vakıf, zorunlu organlara sahip olmakla fiil ehliyeti kazanır. Vakıfta tek zorunlu organ "yönetim organıdır" yönetim organı denmesi bilinçlidir. zira vakfın yöneticisi tek kişi dahi olabilir. bu nedenle kanun koyucu, yönetim kurulu değil, yönetim organı ifadesi kullanmıştır." şeklinde. bir de internetten mütevelli heyeti tanımına baktım üstüne. tanım şu şekilde "Mütevelli heyeti: Bir vakfın yada kuruluşun yönetimini yüklenmiş kurul. Vakıfların organları, vakıf başkanı ile mütevelli heyetinden oluşmaktadır. Vakfın başkanı aynı zamanda mütevelli heyetininde başkanıdır. Mütevelli heyetlerinin görevi vakıfları yönetmek ve temsil etmektir. ( kaynak:https:// www. lafsozluk. com/2016/03/mutevelli-ne-demektir-mutevelli-heyeti.html )
ve şuanda aklıma kurt düştü. sizlerle paylaşmak istedim. acaba bildiğimiz yönetim kurulu bizi yanıltmış olabilir mi?
-
@tysbyno-hi o soruyu yanlıs yaptım diye degerlendirmistim zaten tesekkurler.
-
@pyle Kılavuzumuz Türk Medeni Kanunudur:) tartışılacak bir soru değildi.
** D. Vakfın örgütü
I. Genel olarak
Madde 109- Vakfın bir yönetim organının bulunması zorunludur. Vakfeden, vakıf senedinde gerekli gördüğü başka organları da gösterebilir. ** -
@sdf hocam ben de sizin gibi yaptım zaten. Ama soruda organ mı kurul muydu animsayamiyorum.
-
@sdf eğer çeldirici olsun diye sordularsa bravo hakimlikte gelmez böyle soru ki zapatayı çok kere hatmetmiş bi insan olarak kulak aşinalığım bile yok. gib in o kadar derine inmeyeceğine inanmak istiyorum
-
Cevabın yönetim organı olduğunu herkes kabul ediyor zaten. Soru, "Seçeneklerde yönetim kurulu da var mıydı? "
-
@lindahl hayır yoktu.
-
Ya su tedirgin olanlar hangi grup bn anlamıyorum.80 altı buralardaysa tartismak dogrularin dusecegini gosterir.Ancak 84 83 adam sorulari tartisiyosa bu sinav 80nin aktini zor görür
-
@lindahl şıklar: denetim kurulu, mütevelli heyeti, yönetim organı, genel kurul, cevap yönetim organı. bu soruyu netleştirdiğimize göre tarh tebliğ sorusuna geçebiliriz.
-
@lindahl yönetimle ilgili tek seçenek vardı
-
Hoca bitir hocaaaaaaaaaaaaaaaa
-
Son 15 dk:)
-
Arkadaşlar 4+2 sorusu vardı . Acaba o artı olan işlem eksi miydi ? Yada o 4 değil de 2 miydi ? Ya da hic öyle bir soru yokmuydu ??
-
@obra ben gerçekten düşündüm onu sınavda ama tabiki tartışmayacağım
-
@zenginmemur, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
Ya su tedirgin olanlar hangi grup bn anlamıyorum.80 altı buralardaysa tartismak dogrularin dusecegini gosterir.Ancak 84 83 adam sorulari tartisiyosa bu sinav 80nin aktini zor görür
Cevap yok mu?
-
@fişek-morgen hocam @maverick kardeşime bunu hemen senin aracılığın ile iletiyorum.
-
@biriibfli gibin böyle küçük oyunlar yapmasına şaşırdım bilgi ölçmekten ziyade saçmalama derim ben buna basit kelime oyunları ile güzel saçmalamışlar. keşke bunun yerine oturup biraz kafa yorup kaliteli sorular üretip takdir alsaydı kurum.
-
@zenginmemur hocam 80 altını görmeyecek büyük ihtimal zaten. benim 83-84 doğru var çok tedirginim.