2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@ilanmılano ben başta olmak üzere hepimiz biraz fazla abarttık galiba daha sorular hakkında bir yorum yapmayacağım
-
@shanks o zaman soru hatalı:))bilemiyorum ya kafam karıştı saçma ama seçenekler kalitesiz bi soru
-
@safitürk69 sanırım tam olarak forum böyle oldu ondan konular uzadı (http://hunikarikaturleri.blogspot.com/2012/10/messi-benim-babam-mi.html)
-
@ilanmılano, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@safitürk69 sanırım tam olarak forum böyle oldu ondan konular uzadı (http://hunikarikaturleri.blogspot.com/2012/10/messi-benim-babam-mi.html)
arkadaşlar nasıl fotoğraf yüklüyoruz hala bir hayırsever anlatmadı.
-
@aroma hocam benim kuzenim ertelenmese bize söylemezlerdi dedi yani kesin olduğunu düşünüyor. bayramdan sonraya kalıt dedi.
-
Ya bu kar dağıtımı sorusu, geçmiş yıllar karı borçlu ortaklara borç alacaklı değil miydi ? Tam hatırlayan biri yazabilir mi
-
@futureguy evet öyle
-
@toranj kar tahakkuku ne ya gözümün önünde not duruyo borçlu hesap geçmiş yıllar karı alacaklı hesap ortaklara borçlar başlık ise kar dağıtım muhasebeleştirilmesi cidden artk uydurmaya da basladiniz
-
Kar dağıtım sorusu, kar dağıtımı arkadaşlar. Kar dağıtımı yapıldığında ortaklara borç artar alacaklandırılır. Geçmiş yıllar karı borçlandırılır. Yani kar ortakların hesabına devredilir. Kar payı ödendiğinde ise, ortaklara borç azalır (borç) kasa ya da banka alacaklandırılır. Şurda daha önümüzde sınavlar var, kafa karıştırmayalım lütfen.
-
@eliff sakin hocam
-
@eliff sınavda ki soru geçmiş yıl değildi yalnız dükkanı çekerim dönem net kârıydı
-
@can-mavi zaten kar dağıtımında kasadan falan para çıkması gerekmez mi
-
@shanks neyse ya sizinle tartışmycam en iyisi sonucları beklemek
-
@shanks valla işte tartışmaya açıp ogrenmeye vs çalışıyoruz ama millet istemiyor
-
Kazai rüşt sorusunun cevabı çok açık 15 yaş doldurulmak zorunda ama küçüğün rızası cümlesi de hatalı. Rıza ve istek farklı şeyler arkadaşlar. Rıza icazet anlamında onu veren de velidir.
Toparlamak gerekirse 15 yaşın doldurulması, küçüğün isteği, velinin rızası ve mahkemenin çocuğun menfaatine yönelik olur kararı ile kişi ergin kılınır.
Ben sınav esnasında 15 yaşla alakalı şıkkı işaretleyip geçtim direk doğru olarak kabul ediyorum o soruyu bariz yanlış çünkü ama küçüğün rızası da bence doğru bir ifade değil. İptal edileceğini sanmıyorum ama edilse ciddi bir itirazım olmaz. İnşallah edilmez ama
-
@can-mavi hocam benim notlarımda sizin attığınız resimdeki 1. Hesabı yani sizin kar payı tahakkuku dediğiniz hesabı kar payı dağıtımı olarak almış. Kar payı tahakkuku diye bir şık var mıydı ?
-
Asla cevaplarından emin olamayacağınız sorular üzerinden 8263637 sayfa tartışma sağlayarak harika bir rasyonellik örneği gösteriyorsunuz. Tebrik ediyorum çiçek için adres paylaşırsanız üşenmem yollarım.
İşte bunlar hep sınav bugün açıklanmadı diye di mi. Anlıyorum çocuklar, ama geçecek inanın bana geçecek. Hem zaten neler neler geçmedi ki........ Hüzünlendim. Neyse. -
@can-mavi ŞTAK 280000 kapatıyoruz madem 280000 tahsil ettik diye o zaman ŞTA alacağın hepsini niye kapatıyoruz onunda 70000 hala şüpheli kafam iyice karıştı
-
@futureguy oyle bir şik yoktu hocam
-
@can-mavi gecmis yil birikmis kar payi yoksa ya da mahsup edecegi gecmis yil zarari olmayabilir.veya isletmenin ilk senesidir.direk donem net karından ayrilabiliyo.