2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@gkhn-gnr şta yu da 280 000 kapatıyoruz
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@gkhn-gnr şta yu da 280 000 kapatıyoruz
-
@can-mavi 28000 kasa ve 280000 ştak borçlu
280000 şta ve 280000 kkk alacaklı kayıt bumu -
@ultras06 bende öyle hatırlıyorum. Hocam sağolun. Bir an önce açıklansa da kurtulsak
-
@gkhn-gnr aynen kardeşim
-
Sınavdan çıkana kadar bır ay sonra falan açıklanır sanıyordum o kadar rahatım ki ders programım her şeyim hazırdı guy için , ta ki burda 3 güne açıklanıyor hele gece 3 gibi aciklamislar tarzı yazıları okuyana kadar , tüm dengem sasti yemin ederim
-
Dguy şahsen ilk kurum sınavım fakat yılda yapacakları bir sınav onda da soruları muallak sormayı nasıl başarıyorlar acaba şüpheli alacak sorusu olsun ergin kılınma olsun dışsallık sorusu olsun net bir sınav hazırlamak bu kadar zor olmamalı bu sorular yüzünden belkide meslektaş olacak kişiler birbirine düşüyor belkide bu sorular yüzünden bir çok kişi baraj dışı kalacak ve hiçbir şey yapamayacak buna karşı oturup ders çalışmaya devam edecek umarım hepimiz en hayırlı sonuçları alırız herkese iyi geceler dilerim
-
Emin olmadıklarımı da yazınca 84 oldu inş düşmez
-
Sinava girmeyen 200 kisi var midir?
-
https://www.strawpoll.me/16215920/r
ANKETE KATILIM BEKLİYORUM ARKADAŞLAR.
-
@gökyeleli Sanmıyorum sınıfta sadece 1 yer boştu
-
@can-mavi hocam bakin burda soruda karşılık ayırmadan bahsetmiş bizim sınavda ne karşılık ayırmadan nede ay sonu kahrindan bahsetmemisti
-
2 kez açıkladım, @can-mavi arkadaşım da defalarca açıkladı ama akıllarda hâlâ soru işareti var gibi ya da birileri bilinçli olarak ortalığı karıştırma derdinde. Tekrar detaylı açıklayalım, sonuçta sınavlara girmeye devam ediyoruz, forumu kullanan arkadaşların aklında yanlış bilgi kalmasın, belki guy sınavında da çıkar benzer soru.
SORU: İşletme 350.000 tutarındaki ticari alacağı için dava işlemleri başlatmıştır. Dava devam ederken alacağın 280.000 tl'lik kısmı tahsil edilmiştir. Bu durumda yapılması gereken kayıt aşağıdakilerden hangisidir?
Soruda şu kadar karşılık ayırmıştır, şu kadar teminatlıdır vs. ibare kesinlikle yok. Bu durumda dava konusu olduğu için daha önceden tamamına karşılık ayırmış olduğunu kabul ediyoruz. Davadan önce yapması gereken kayıtlar:
128 Şüpheli Tic. Alac..............350.000
................120 Alıcılar.................................350.000 (Alacağın şüpheli hâle gelmesi)654 Karşılık Giderleri..............350.000
.............. 129 Şüpheli. Tic. Alac. Karş. ..350.000 (Şüpheli alacağa karşılık ayırma işlemi, soruda herhangi bir tutar verilmediği için tamamına ayırdık.)100 Kasa...................................280.000
129 Şüpheli Tic. Alac. Karş. ..280.000
............. 128 Şüpheli Tic. Alac. .............280.000
...............644 Konusu Kal. Karş. ............280.000 (Dava devam ederken tahsil edilen 280.000 tl'nin kaydı. Dava devam ettiği ve kalan 70.000 tl için net bir ifade olmadığı için 280.000 kapatılır.)B kitapçığında cevap A şıkkı Şüpheli Ticari Alacaklar 280.000 alacaklı şeklindeydi. Soruda herhangi bir yanlışlık ya da tartışma gerektirecek bir şey yok aslında. Çıkmış sorularda veya örnek monografilerde de bunu görebilirsiniz. Kendi yaptığınızın doğru olduğunu iddia edebilirsiniz ama mantıklı açıklamasını da yapın diğer arkadaşlar görsün. Aksi takdirde milletin kafasında soru işareti kalmaya devam edecek ve belki diğer kurum sınavlarında da benzer sorularla karşılaştığında yanlış yapacak.
Soruda kalan kısmın tahsil olanağı kalmamıştır gibi bir ifade kullanmış olsaydı :
100 Kasa ..................................280.000
129 Şüp. Tic. Alac. Karş..........350.000
..................128 Şüp. Tic. Alac. ......................350.000
..................644 Konusu Kal. Karş. ...............350.000işlem bu şekilde olurdu. Ancak kalan kısımla ilgili hiçbir ifade yok ve dava devam ediyor. Bu durumda kalan 70.000 tl'lik kısmı kapatamayız, belki dava sonucunda tahsil edeceğiz, belki yarısını ilerleyen süreçte tahsil edeceğiz, belki hiç tahsil edemeyeceğiz. Kalan kısım durum netleştikçe kaydedilir. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur ve yarın da bu soruyu tartışmaya devam etmeyiz. Kendi cevabımı kabul ettirme derdinde değilim, doğru olduğundan eminim çünkü. Ortadaki karışıklığın giderilmesi ve ilerleyen sınavlarda arkadaşların yanılmaması için açıkladım. Tekrar söylüyorum:
Cevap 128 Şüpheli Ticari Alacaklar 280.000 alacaklı (B kitapçığı a şıkkı) -
@gencburokrat Son işlemde 644 hesabı 280.000 olacak, yanlışlık olmuş.
-
@ultras06 galiba kurumlar vergiside ödememesi,muaf olması gerekir.işin vergisel boyutunu çok bilmiyorum.kitaplarda hep vergiden sonra dağıtım yapmış.
-
@alika28 aslında türk dil kurumu sözlüğüne göre rıza ve istek farklı şeyler değil gibi
a. (rıza:) esk. Razı olma, isteme, istek.
Güncel Türkçe Sözlük
————————————————————-
rızâ- istek. 2) onam. ~ fesâdı: bk. irâde fesâdı.
BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü 1966
-
@toranj
Gecmis yillar kari yazmiyordu soruda dnm net kari yaziyordu . Eminim. -
@ilanmılano uyudum sadece arada göz atarim hep bulunmam burada . Ayrıca niyetim hakaret değildi. Yanlış anlasildiysa affola. InsaAllah açıklanır da rahatlarız hepimiz kolay gelsin
-
Ya her zamanki gibi yine türemiş yanlış yaptıkları soruları doğru gibi pazarlayanlar şüpheli alacak sorusunda alacağın tamamı şüpheli olur, ergenlikte de 15 yaşını doldurmayı bilmiyorsan girme bu sınavlara bir zahmet
-
@kubrabaris şıkları hatirliyormusun?