2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@baybatur sorular pegem de yayınlanacak mı acaba
-
@toranj *pergen
-
@futureguy aynen. Bana sorarsanız gib çocuğun rızası ni doğru şık kabul eder. Çünkü ikisi bambaşka şeyler
-
@shanks
Kar payı tahakkuku
Geçmiş yıl karları borçlu
Ortaklara borçlar alacaklıAynen bunu diyor .
Ayrıca kar dağıtımında ise
Ortaklara borçlar borçlu
Bankalar alacaklı oluyorSınavda ki soruda verilen hesap
Geçmiş yıl karı borçlu
Ortaklara borçlar alacaklıYani kar dağıtımı değil , kar payı tahakkuku
-
@baybatur 15 yaşında olmakla- 15 yaşını doldurmayı da düşürmek için sormuş olabilirler.
-
@baybatur hocam o soruyla alakalı kanun diyor ki küçüğün ergin kılınması için küçüğün talebi Veli'nin rızası küçüğün 15 yaşını doldurması hakimin küçüğün ergin kilinmasindaki faydasına bakması lazım bizim sorumuzda yanlısı sordu siklar ise küçüğün rızası Veli'nin rızası küçüğün 15 yaşında olması hakimin küçüğün faydası gözetmesi idi ben küçüğün rızasına yanlış dedim ama küçüğün 15 yasinida doldurmuş olması gerekir bu soru muallak kurum ne kabul eder bilemem ben bu soruyu yanlış yaptim kabul ediyorum 16. Yanlışım da bu olsun
-
@baybatur yani çol irdeleyerek hazırlmamışlar sa çocuğun rızası daha mantıklı belki 15 yaş işte diye dolduruğ doldurmadığını umursamadan soruyu hazırlamışlardır. ama bence şaibeyi kaldırmıyor tabi
-
@can-mavi İyi bari o yanlış değil
-
@ilanmılano, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@can-mavi dostum arkadasin biri hepsini kapatmanin dogru oldugunu soyluyor ben onu anlatmaya calisiyorum soru hakkinda net bir fikrim yok cevabı bu sekildeydı. 350 kapatiyorsan sebebini soyle. cok garibiz yani
cevap
Dava ve icra konusu olan alacaklar sta hesabına borç kaydedilir. Yani 350 bin tl sta kaydı zaten yapıyor işletme alacak dava aşamasında olduğu için. Ayrıca işletme ihtiyatlilik kavramı gereği de karşılık ayırır zaten. Bu sorunun nesi tartışılıyor ki. Kayıt ise
100 kasa 280 bin
129 stak 350 bin
128 sta 350 bin
644 kkk 280 binSoru bundan sonrasını soruyordu çünkü dostum o tartışılıyor , soruda diyordu ki 350 000 tl lik borç için dava açılıyor , dava devam ederken borçlu dan 280 000 tahsil ediliyor , yani paylaştığım resimdeki gibi şta yı 350 000 olarak değil 280 000 olarak kapatacaktır ve geriye kalan 70 000 alacak dava sonuçlanıncaya kadar ihtiyatlilik kavramı gereği haala şüpheli durumda kalacakti
-
@futureguy aslında rüşt sorularında herşeyden önemlisi bu yaşı doldurup doldurmama meselesidir. belki de bunun üzerinden hazırlandı soru ama bence çift cevaplı
-
Nasil yani kar payi tahakkuku diye secenek varmiydi.
-
Neyse millet yine rahatsız olmadan , yanlışlarını doğruya çevirmeye çalışıyorsun demeden ben kacayım , umarım açıklamalar tereddutleri giderici olmuştur
-
@can-mavi geçmiş yıl karı değil hocam dönem net karı idi borçlu
-
@ulrich tamam olsun soruda ortaklara borçlar borçlu olduğu için kar payı tahakkuku , dağıtımı değil yani
-
@toranj büyük ihtimal o da diğer tarafa neden küçüğün isteği yazmak varken rızası yazıyorsun ? Bu soruları hazırlarken hiç mi kitaplara bakmıyorlar. Ben gerçekten anlamıyorum. Koskoca kurum böyle 2 cevaplı soru nasıl sorabiliyor. Ben hazırlasam daha kaliteli soru hazırlarım.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
Neyse millet yine rahatsız olmadan , yanlışlarını doğruya çevirmeye çalışıyorsun demeden ben kacayım , umarım açıklamalar tereddutleri giderici olmuştur
.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@ulrich tamam olsun soruda ortaklara borçlar borçlu olduğu için kar payı tahakkuku , dağıtımı değil yani
Pardon soruda ortaklara borçlar alacaklı olduğu için kar payı tahakkuku
-
Arkadaşlar soru tartışmaktan vazgeçtim 1000 dolar borcum vardı anlık artıyor. Emprevizyon teklif edicem. Ne dersiniz. Fikirleri alalım şartlarım ağırlaştı iyileştirmeye ihtiyacım var
-
Yargıtay kararı
Dava, ergin kılınmaya ilişkindir. On beş yaşını dolduran küçük, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınabilir. Adli Tıp Kurumu raporunda, küçüğün halen 15 yaşını bitirmiş 16 yaşı içerisinde bulunan, bedensel, ruhsal bir hastalık bulgu veya belirtisi görülmediği, zeka geriliği belirtisine rastlanmadığı, psikolojik gelişiminin yaşı ile uyumlu olduğunun bildirildiği, velisi anne ve babanın duruşmada alınan imzalı beyanları ile kazai rüşt kararı verilmesine izin verdiklerini bildirmeleri karşısında küçüğün bu konudaki isteği zapta geçirilmek suretiyle, isteğinin olumlu olması durumunda davanın kabulüne karar verilmesi gerekir. -
Istekle riza ayni seymi diye cok ikilemde kaldm bn o soruda kucugun rizasi isaretledm