2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@zenginmemur hakkımızda hayırlısı kardesim
-
@sdf eğer ki tahsil edilen 280 000 dava sonucunda tahsil edilseydi tamam ama dava devam ederken borçlu dan 280 000 tahsil ediyor , kalan 70 000 için karşılık devam ediyor çünkü dava sonuçlanmamış tahsil edip edemeyeceği belli değil
-
@fatihmavcu özellikle karşılık ayırın demesine gerek yoktu bence. icra dava safhasında olması şüpheli hale geldiğini belli ediyordu ve karşılık ayırmak gerekiyordu ki karşılık ayırmayınca neye göre yapacaktık o soruyu bilmiyorum ben.
-
@sdf haklısın hocam orda geniş perspektiften bakmamak lazım.
-
@sdf evet karşılık ayiracaktik tabiki ama 280 000 tahsil edildiğinde karşılığını hepsini kapatmaya çaktı çünkü tahsil dava sonucunda gerçekleşmemis 70 000 için dava hala devam ediyor yani haala 70 000 için karşılık olmalı tahsil edip edemeyeceği belli degil
-
@can-mavi evet o da bir bakış açısı. sizin söylediğiniz de mantıklı. ama biraz derinlemesine bir bakış açısı bence. şu vergi yükü sorusunda olduğu gibi. sizin dediğinizde doğru bir kayıt. Ancak ben sorunun o detayı yakaladığını sanmıyorum sadece o. genel mantıkla bir alacak şüpheli hale gelmiş sonra bir kısmı tahsil edilmiş bence yüzeysel olarak bunu anlatmak istiyordu. hayırlısı olsun tabi. iki mantık da doğru bence.
-
@sdf Karşılık ayirmasi zorunlu degil ki ihtiyari yani işletme dilerse kesin tahsil edilemeyeceği ortaya çıkarsa zarar yazabilir o yüzden karşılık ayırdı ifadesi olmalıydı ayırmak için
-
diğer şıklarda şüpheli tic al. karş 280 borçlu varmıydı ben hatırlamıyorum şu an
-
@sdf valla hakkımızda hayırlısı , ama Guy hazırlık kitaplarını çözmek büyük eksiklik kendi açımdan
-
@fatihmavcu dogrudur hocam tam hatırlamıyorum ama öyle bile olsa dışsallıgın çıkmaması gerekirdi diye düşünüyorum o soruda ya 2 şıkkı yapanlarda dogru kabul edilir ya da soru iptal edilir herhalde
-
@can-mavi çözmemek dediniz sanırım
-
@sdf, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@can-mavi çözmemek dediniz sanırım
Aynen çözmemek :)))
-
@g-uzmanı karşılık ayırmadan nasıl çözecektik bu soruyu peki? yani soruda bizden beklenen ne olacaktı hangi kayıt yapılacaktı rica etsem anlatabilir misiniz?
-
@can-mavi hocam simdi ferhat yıldız numerus sayfa 225 de baktım. Dava sonuçlanmadan bir kısmını tahsil etmiş sonra ayırdığı tüm şüpheli ticari alacagı kapatmış. Isterseniz bakabilirsiniz
-
@toranj, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
diğer şıklarda şüpheli tic al. karş 280 borçlu varmıydı ben hatırlamıyorum şu an
Yoktu şta yı 280 000 olarak kapatmış , zaten tahsil edildiğinde 2 kayıt yapılacaktı, hem 280 000 lik alacak artık şüpheli değil hem de 280 000 için karşılığı gerek kalmadı , bu sebeple şta 280 000 borçlu olan hesap kullanılacaktı, dediğim gibi dava haala devam ediyor ve 70 000 haala şüpheli
-
@merve06 aynen hocam
-
Bir de karşılığı 350 000 kapatınca şıkta alacaklı taraftaki hesap ne verilmişti
-
@sdf ilk kayıt
127-Şüpheli Ticari Alacak. 350.000
120-Alıcılar 350.0000tahsil kaydı
102-Bankalar 280.0000
127-Şüpheli Ticari alacak 280.000Kalan 127 de durmaya devam eder tahsil edilmesi imkansizlasirsa
689-Diğer ol.dışı gider zarar 70.000
127-Şüpheli ticari Alacak 70.000olur.
-
@g-uzmanı işte bundan bahsediyorum
-
ileti kaldırılmıştır.