2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@elinor-ostrom aynen bende yanlışı sorduğunu çok iyi hatırlıyorum. A ve B yanlıştı soru iptal olur gibi
-
@toranj hocam stak borclu 350 ya da sta 350 alacakli ikisinden biri varsa siklarda cevap bunlardan biriydi
-
@zenginmemur arkadaşın dediğine göre esit olan secenekte doğru o zaman hocam. Sosyal maliyetin ozel maliyetten büyük olduğunu söyleyen sık yanlıştı öyleyse
-
@fatihmavcu eşit olunca nasıl dışsallık olsun ki
-
@gmsmustafa şüpheli tic. alacak katş 350 borçlu vardı. ben onu işaretledim.
-
@toranj çünkü ilk değil ikinci kaydı soruyordu
-
@elinor-ostrom hocam ozel yararla sosyal yaranın toplamının sosyal fayda olduğunu söylemis.
-
@toranj doğru hocam
-
@toranj günaydın arkadaşlar. en çok tartışılan sorulardan biri oldu bu soru. iddia etmiyorum tabiki ama yüksek ihtimal doğrı olduğunu düşündüğüm kaydı yazıyorum. ilk kayıt şüpheli hale gelme kaydı. şüpheli tic. alacak 35000 borçlu ticari alacak (alıcılar mı senet mi hatırlamıyorum) 35000 alacaklı. 2. kayıt karşılık ayırma. şüp.tic.alac.karş. 35000 alacaklı karşılık gideri 35.000 borçlu.3. kayıt bir kısmının tahsili. örneğin 100 kasa 28000 borçlu şüp.tic.ala.karş. 35000 borçlu ticari alacak (alıcılar,senet vs.) 35000 alacaklı 644 kkk 28.000 alacaklı. şıklarda da buna uygun olan 3.aşamada yapılan bir kısmının tahsili işlemindeki şüp.tic. alac.karş. 35000 i kapatmaktı yani borçlandırmaktı. fikrim bu yönde. defterimdeki örneklere de baktım bu fikrimi doğruluyor. ama tabi her eleştiri de kabuldür
-
Arkadaşlar muhasebedesin soru SATILAN mamul maliyetini mi soruyordu yoksa ÜRETİLEN mamul maliyetini mi soruyordu??
ÇünküÜretilen mamülü soruyorsa cevap : 66000
Satılan mamülü soruyorsa cevap : 63000Kesin ve kesin hatırlayan var mı
-
@moonlight üretileni soruyordu kesin
-
@zenginmemur sakinim offff offff
-
-
@moonlight hocam bnn o soruyu ilk satilani soruyor diye cozdum sonra degistirdik ancak hatirlamiyorum insallah dogrubyapmisimdir ama hesaplarimda yanlis aldim simdiden uzuleyim diye
-
Buralar yine en az 85cilerle doldu
-
@sdf cool bro :))) ama bazi arkadaslar karşılık ayrılmaz diyor o da doğru olabilir
-
Arkadaşlar engel sorusunu tam hatırlayan var mi. Iktisat hocam var yanımda ona sorucam
-
@elinor-ostrom o soru hatalıydı 2 cevabı vardı biri Marj.özel maliyet= Marj. Sosyal maliyet diğeride Marj. Sosyal maliyet büyüktür marjinal özel maliyet 2 side yanlış zaten soruda da yanlışı soruyordu
-
Bizler hicbir sekilde neyi dogru yaptik neyi yanlis yaptik diye bilemeyecgiz guydada öyle oluyo.Sadece dogru sayımiz bu nedenle sorulari tartismaktan ziyade tahmini kaca duseri tartisalim
-
@merve06 hocam maliyet demiyordu marj sos yarar= marj özel yarar diyordu