2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@mucize2301 evet hocam yinelemek gerekirse, sorular zor değildi (genel çoğunluk bazlı). Buradaki çoğu kişinin cari oran, üretilen mamül maliyeti, şüpheli ticari alacaklar vb... Çoğu soruyu yapabileceğine eminim bu sınava belirli bir puan almış emek vermiş 3000 kişilik bir elit tabaka girdi kpss süzgecinden geçmiş bir elit tabaka, sakin ve rahat bir kafayla yapılabilirdi düşülen sorular. Fakat sınav anı bu belli olmaz o psikoloji işte. Birde insanlar minimum 5 soru İngilizce, bu senenin olmasa da geçen seninin ayarında falan bir kpss kıvamında sorular bekleyerek gitti sınava o yüzden beklentiler yüksek değildi. Kitapçık bir geldi sen buna dguy demişin ama Bi %70 guy, %30 nah yaparsın emin olarak sorusuydu. Haliyle beklentiler düşük olup emin olarak 70, emin olduğunu zannedip düşülecek 15 çeldirici soru, 15 de zor soru görünce insanlar ilk 70 i rahatca 45 dkda yaptılar, sonraki çeldirici 15 sorudan da eminim sandılar, son 15 sorudan da ulan 5 i doğru gelse 90 işte Allah bereket versin dedi fakat realite öyle olmadı gibi gözüküyor ne yazık ki
-
@noyanna katılıyorum hocam
-
@frustration ya offf
-
dostlar kooperatiflere kv muafiyeti uygunlanmadı mı yav ?
-
@can-mavi @istatistikçik arkadaşlar Türkiye İktisat Kongresiyle ilgili sorunun cevabı yabancı sermayenin sınırlandırılması olacak. kesin. çünkü aynı soru Kamu İhale Kurumu 2006 çıkmış sorusu ve cevap bu.
Aşağıdakilerden hangisi, 1923 yılında toplanan
Türkiye İktisat Kongresinde benimsenen ulusal
yaklaşımlardan biri değildir?
A) Yabancı sermayeye sınırlamalar getirilmesi
B) Bilimsel ve teknik gelişmelerin yaygınlaştırılması
C) Aracı ve tekellere karşı durulması
D) Nüfus artışının sağlanması
E) Doğal kaynakların bütünüyle ülke yararına kullanılması
cevap:A -
Yanlış olan birşeyi körü kökötü savunmak kesin bu demek nedir?
Ben burda doğrumu savunmam kitapta yazanı söylüyorum! burda kesin budur kesin şudur demek yerine açın kitaba bakın demem size yaptığım iyiliktir. Herşey ortada formül belli soru belli neyi savunuyosun daha? Ayrıca yanlış birşeyi doğruymus gibi savunup milletin aklını bulandırma çok bilmiş kardeşim burdakiler iki hafta sonra guya girecek! -
Arkadaslar 7b de olmayan hesap faiz gideri yazilmis hizmet uretim yaptim bn o 7a da degilmiydi?
-
-
@thorstein-veblen yok hocam hatta kooperatiflere uygulanan muafiyet kaldırıldı diye biliyorum. Ben o soruda düşündüm hocam, dernekleri düşündüm garaambar kamyoncular derneğini, kanarya sevenler derneğini, kuru pilav yiyiciler derneğini düşündüm.Amaçları iktisadi olamaz kısmını düşündüm mal değil kişi topluluğudur kısmını düşündüm iktisadi bir faaliyette bulunmayan bir yapıdan da kurumlar vergisi alınamaz diye düşündüm, herhalde doğru düşünmüşüm :))
-
@biriibfli hizmet üretim mi yazıyordu şıklarda yoksa üretim maliyeti mi ben emin değilim hatırlamıyorum
-
Ekonomik kalkınma sorusunu ben emisyon yaptım. Bilmiyorum çok mu geniş düşündüm ama kalkınma sonuçta altyapı, beşeri sermayeye yatırım birçok şeyi kapsıyor. Kamulaştımanın amacı da kamu hizmeti. Emisyon bana pek sağlıklı gelmedi, enflasyonu körüklemek açısından. Ama tabi gereksiz çok ayrıntı düsünmüş de olabilirim
-
@nopainnogain ben e tam hatrlamiyorum da faiz giderini finansman gideri olarak dsndum o da her iki hesapta var zaten
-
@biriibfli faiz giderinin olmadığı kesin olduğuna göre tartışmak yersiz bence
-
@casanova hocam yeni getirildi ya o muafiyet 2017 yılı kasım ayında hatta gibin sitesinde muafiyetlerde var hala kooperatifler
-
@biriibfli hizmet uretim yoktu cevaplarda uretim maliyeti vardi. Hizmet uretim maliyeti 7/A seceneginde. Uretim maliyeti ise 7/B de.
-
Bu sınava hala 80 altına düşmez diyen varsa kendini köprüden aşağı atsın , inşallah ismimi soyismimi doğru yazmışımdır
-
Ya ne olur artik herkes kapatma tahmini yapsın.Tartismalilarada yanlis kabul edin.Kötuye alisin cunku cevaplari biz hicbir zman göremeyecgiz
-
@kaimoğlan anladimm gitti bi soru daha
-
@zenginmemur aynen öyle sorulardan gına geldi
-
@kaimoğlan seçenekte direkt ilk madde malzeme mi vardı yoksa sadece ilk madde malzeme mi ?