2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
IS-Lm nin tahvil piyasasıyla alakalı soru doğru cevap neydi ben IS LM reel değişkenleri göstermez sadece finansal değişkenleri gösterir diye salladım
-
@kaimoğlan sınavı kazanmak için yüzde 20 lik dilime girmek gerekiyor. 85 üstünün toplamı yüzde 12 yi görüyor. ankete göre 83 le kapatacak gibi görünüyor
-
Arkadaşlar aklıma takıldı yine grafikli soruyu cok net hatırlayan var mi? Azalarak artanlı soru?
-
@shanks tahvil fiyatı ile faiz oranının ters orantılı olması
-
@alika28 bende de durum aynı
-
100 kişi oylamis şu ana kadar % 63'ü 79-84 arası
anketin durumu -
@g-uzmanı eh 63 kişi 79 dan actiysa kapıyı geriye 500 kisi kalıyor , düşer yani 76 77 lere
-
@shanks tahvil fiyati ile faiz dogru orantilidir yanlisi soruyodu cevap buydu galiba.ama sadece finansal degiskenleri gosterir şıkki da kafa karistirici sonucta mal piyasasi dengesi de var.
-
ANKETİ GÜNCEL TUTALIM
https://www.strawpoll.me/16215920
ŞÖYLE BİR ANKET HAZIRLADIM SONUÇLARI MERAKLA BEKLİYORUM .
LÜTFEN KATILIN EN AZINDAN FİKİR OLUŞTURUR -
@ultras06 Aynen bende çok bilmiyorum ama o yüzden atladım
-
@emredurmaz ben sanırım ona ikame etkisi dedim çünkü gelir artmasına rağmen çalışma saatini azaltıyordu o arkadaş yani çalışmak yerine boş zamanı tercih ediyordu verilen ücret artınca çalışma saati artsa idi o zaman gelir etkisi olacaktı
-
@gökyeleli facebook gruplarına da paylasirsak daha çok katılım olur
-
Oligopol Edgevart , bertran .chamberleinde ortak olan neydi ben üretim maliyeti 0 yaptım
-
@ultras06 kardesim tuhaf olan ne biliyor musun faizle tahvil fiyati ters orantılı ama değişkenleri yer değiştir yani tahvil fiyatı faiz doğru orantı oluyor. Faiz düştü tahvil talebi arttı fiyati arttı faiz yükseldi.
-
@yasaklı yok dostum tersine donen emek arz eğrisine göre ücret artınca çalışma şaştı azalıyor gelir etkisi büyük olur , senin dediğin olay vergi artışında geçerli , hatta yazı ile tam aciklayamiyorum google tersine donen emek arz eğrisi yazıp görseller tıklarsanız daha rahat anlatmış olurum , hem ayrıca ilk girdiğim kpss olan 2013 kpss soruşu emek arz eğrisinin negatif eğimli olduğu bölgeyi soruyordu
-
Arkadaşlar ankete göre sanki düşecek gibi. Afaki konuşuyorum. Umarım spekülatif olmaz.
-
@fatihmavcu faiz düşünce tahvil talebi artmaz hocam. faiz düşünce tahvil arzı artar çünkü borçlanmanın maliyeti azalır.
-
Anketteki oranlar hoşuma gitmedi ya %20 ye orantılayınca 83 gibi duruyor şuan
-
@fatihmavcu faiz teorilerinden olan ödünç verilebilir fonlar teorisine göre ödünç verilebilir fon arzı (tahvil talebi ) pozitif eğimli , ödünç verilebilir fon talebi (tahvil arzi) negatif eğimli , faiz artar talep sağa kayar ve faiz düşer
-
Arkadaslar belki yarin aciklamacak sey icin ne kadar taktiniz anketler filanbence asil husus soru tartisip yanlislardan ders cikarmak olmaliydi belki ilerleyen zamanda ayni sinava girdigimizde fikir olmaliydi,onumuzdeki sinavlar icin yanlislarimiz tecrube olmaliydi ama soru tartisirken bile uslup bozuldu gerginlikler oldu,bakin yine uzuleceksiniz yol yorgunlugumuzu atlattik onumuzdeki sinavlara bakalim,basarilarha bu sadece tav si ye.