2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@esrarengiz sinavda basarilar. guy basamak meslektir. once guya girin ama nihai hedefiniz guy olmasin.iyi gunler
-
Ermiş gibi konuşan arkadaşlar görüyorum, her şeyi onlar biliyorlar ve her cefayı onlar çekti. Kendileri dışında fikir belirtenlere hemen sefa düşkünü, tuz kuruluğundan dem vuruyorlar. Herif diyor ki 8 kez mülakattan elendim, diyor ki ola ola GUY olmuşsun. Bu nasıl bir hadsizlik? Bu forum kullanıcılarının, bilgi ve birikimlerini, yorumlarını "kendi hesaplarıyla" aktardıkları bir mecra. Sınanılmamış imtihan belirtisi tüm bunlar. Umarım 8 mülakattan elenmezsin arkadaşım. Fikir alışverişinde bulunmak hoşunuza gitmiyorsa, aynaya karşı konuşun kardeşim! Adam memnun değilse memnunum mu desin? Kendi hayatı hakkında konuşma özgürlüğü de vardır sanıyorum.
-
@haniyaki söylediklerine kesinlikle katılıyorum , 5 senedir iyi puanlar al , hakimlik kaymakamlık gibi mülakatlarda elen sonra her şeyden habersiz amirleri altında ezil ... işi olmayan arkadaşlar yazdiklarimizdan dolayi kusura bakmasın , evet maaşımız var ve ise girmeden önce tek gerçek bu oluyor ama işe girince öncelikler değişiyor , her iki tarafın da empati kurarak birine saygılı olması lazım
-
@tahkikat herkesin fikirlerini sunma özgürlüğü oldugu gibi benimde var once buna karismamayi öğren . kurumu meslegi yerden yere vurup kötüleyin sonra da sen daha bu meslekte degilsin seni de girince görürüz diyip bizleri kucumsesin sonra da sen benim onu elestirmemi elestir. Neden çünkü isinize gelmiyor ... Evet olabilseydi de 90 puanla istediği meslege sahip olsaydi ama yok gib sizin gibi memnuniyetsiz insanlari aliyor sonra da giseye veriyor.. Sansli arkadaslarda mukelleflerle ugrassin.. Herseyi bu kadar cok biliyorsaniz da durmayin en kisa zamanda istediginiz meslegi kazanmaya bakin ahkam kesmeye orda devam edersiniz
-
@esrarengiz sana cevap alarak yazan arkadaşlar istediği mesleğin sınavını emin ol birçok kez kazanmıştır , mülakatı gecemedim leri için haala taşra uzmanı olarak bekliyorlar emin olabilirsin , amacım tartışmak değil sadece bi açıklama getirmek istedim
-
En zor zanaat işsizliktir bunu bilen bilir ama A grubu statik bir yapı değildir daha iyi özlük hakkına daha fazla iş tatminine ulaşmak hedef olmalıdır.Bu şükürsüzlük veya kıymet bilmezlik değildir.
-
Şunu da ayrıca belirtmeliyim ki tabiki kişinin maaşı olmasi güzel bir şey , daha bir işe yerlesememis arkadaşların durumunu da en iyi şekilde anlıyoruz emin olabilirsiniz , buradaki konu maaş değil , o kadar çalışmanın sonucunda gelinen yerden hoşnutsuzluk
-
@HaniYaKi üstad sen dışardan bakıp konuşan, olay ve durumlardan habersizlerin laflarına çok takma. onlara kalsa 100 de alsan bir işin var maaşın yatıyor neden memnun değilsin boşver guy kal, ama kendileri daha düşük puanlarla çok daha iyi yerleri hak ettiklerine eminlerdir, düşünmezler ki ya bu guy neden her sene o kadar adam alıyor neden ihtiyacı bitmiyor. hak ettiğin yerlere bi an önce gelmen dileğiyle
-
@esrarengiz Seninkiler fikir değil, tahkir. Mesela bunu ispat etmek için ben de seni tahkir edeceğim şuan, örnek olsun.
GUY olan bir arkadaşımız ( hangi şartlarda oldu, neler yaşadı bilemiyoruz ) DGUY hakkında fikir alışverişinde bulunmak istiyor. Yine GUY olan bir arkadaşımız ( hangi şartlarda oldu, neler yaşadı bilemiyoruz ) kendisine daha geniş bir alan ve imkan sağlayabileceğini düşündüğünü tahmin ettiğimiz fikirlerini birinci arkadaşa aktarıyor.
Buraya kadar hem fikir alan, hem fikir veren memnun. Sizlik bir durum yok.
Sonradan siz ( hangi şartlarda yaşıyorsunuz bilemiyoruz ) gayet amacına uygun olarak forumda fikir belirten birisine, hayatı hakkında hiçbir fikriniz olmaması yani elinizde bir bilgi olmamasına rağmen, hemencecik tuzu kuruluk, kanaatsizlik, şükürsüzlükle ithamda bulunuyorsunuz. Üstelik sizin GUY ile ilgili fikirlerinizden şükretme konusunda belki aynı fikirde olup olmadığını bilmeden bu suçlamayı yapıyorsunuz.
Bense bu duruma dikkat çekmek amacıyla, yaptığınızın hadsizlik olduğunu ve bu ikinci yazdığınızın da yarı cehalet durumuna bir done olduğunu ifade ediyorum. Yine size had bildirmeye devam etmem gerekirse;
DMK'nın kariyer ilkesini idrak edebilmenizi ümit ederim. Bir kişi Cumhurbaşkanı bile olsa, memnun olmayabilir bu da ihtimal dahilinde. Hayat böyle zor geçer, kendi işinize bakmanızı tavsiye ederim. İnsanları bari kendileriyle ilgili kararlarında serbest bırakın.
Diğer arkadaşlardan özür dilerim.
-
@genclerbirlikli 6 ay once ise baslamis birisi bizden daha cok sey biliyor bizde bos bos konuşuyorz.. Benim 6 ay once ise girmiş isinden memnun arkadaslarimda kesin bos insanlardir.. Bu kucumseyisiniz bile irreti etti beni forumdan! Tabi bu insanlarin isi zor her sabah istemedikleri bir ise gitmek mecburiyetindeler çünkü zorla o ise alindilar hic istemediler hic yalvarmadilar
-
@tahkikat sonsuz ve ölçülemez haklılığınızla basarilar
-
@esrarengiz boş konuşuyorsunuz demedim. kimse işin içine girmedikçe ne olduğunu tam bilemez; davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelir.bir basit örnek daha; halkbank mart sonunda sınavı açıkladı, nisanda başlattı geçen bir kaç ayda bir çok insan işi bıraktı... bu insanlar da çaba gösterdi emek verdi, tazminat ödemeyi göze aldı istifa etti. çalışma şartları zorsa, yorulup sevmedilerse ömür boyu orda çalışmaları mı lazım ? insanlar tapusunu gibe veya halkbanka mı veriyor ? bu kurumlar her seferinde yüksek alım yapıyor çünkü çalışma şartları matah değil; kurumu eleştireceğiniz yere doğruları söyleyenleri eleştiriyorsunuz. zorla alınmadılar ama mecbur kaldılar; sınavları başardılar girdiler, kimsenin kimseye yalvardığını da düşünmüyorum; siz yalvaracaksanız o ayrı mesele. ha ayrıca, sizin yea işiniz var şükredin niye şikayet ediyorsunuz dediğiniz insanlar sizin gibi düşünüp yerlerinde kalsalar 1000 kişilik ilanlar da gelmez, bu da meselenin başka yönü.
-
Ağaçtaki meyve bile, azcık büyüyünce ben oldum artık demiyor. Olgunlaşmayı bekliyor. Onlarda bile bir kariyer var yani :)) Şimdi biz meyveye desek ki tamam düş artık yeter, tadı acı olur. Memnuniyetsiz olan bir GUY'a da tamam yeter otur oturduğun yerde diyemeyiz, hem kendisi için hem de işlerin verimi için
-
@tahkikat ben size oturun oturdugunuz yerde demiyorum yada memnun olmak zorundasiniz demiyorum ama bu kurumu askeriyeye benzetip kucumsemek duz memurluk bile daha iyi demek bence anlamsiz tum bu sureci cekip emek verip bu mesleklere girmek için sabah aksam dua edip cabalayanlarin bunu demesi ozellikle de.. yazdiklarimi alip baska yere götürmeyi bırakın artik ne istiyorsaniz onu olun beni ilgilendirmiyor
-
Guy a geçiş mesleği diyerek haklı olamazsınız... Daha iyi veya iyi makamlar için gerekirse asgari ücretli bir iş bulup diğer sınavlara hazırlanilabilir. Neden yapılmıyor bunlar Çünkü guy her ne kadar düz memurluksa maaşı oldukça iyi belki de bu yüzden iyi, adamı tutmak istiyorlar... Herkes iyi yerlere gelmeli hakkettiği yerde olmalı. Bunu gönülden isterim ama bazı işlerin hizmetlerin de yapılması gerekir. Copculuk bir meslek olarak sayılmaz belki ama yapılmadığı takdirde ne olacağını biliyoruz. Hep küçümseyici yorumlar olunca insan tutamıyor kendini. Ben buradaki diyalogta her iki tarafı da çok çok iyi anlıyorum. Tek tepkim daha iyi yerlerde olan veya olması gerekenlerin bazı meslekleri itinayla küçümsemesi...(belki de kucumsenmiyor ama böyle anlaşılıyor üzgünüm) Bana doğru gelmiyor. O hizmetlerin de yapılması lazım. Herkesin kapasitesi de aynı değil. Evet malesef bu işsizlikte öncelikle iş olmadığı için öfkesine hakim olamamak nedir sizler de bilirsiniz bence empatiyi kendi aramızda kaybetmeyelim. Her türlü ithamlar çok yanlış yere gidiyor...
-
@esrarengiz Tamam pes ettim, siz daha iyisini bilirsiniz. Neticede sizin gibi insanların zihinlerini okuma yeteneğim yok.
-
Sınav yaklaştı keşke sınav konuşsak burda hep aynı tartışmalar kim ne isterse yapsın ya kimene puanı olanın her sınava girmek hakkı boşverin
-
Forumun yine amacindan saptigi zamanlar yasiyoruz ya da bu basligin diyelim,insanlarin keyfinin kahyasi degiliz ne sartta calistilar is ortamlari nedir ustleri nasil isinde mutlu mu kariyer hedefi ne vs vs bilemeyiz ki,oncelikle calisip daha sonra ki ilanlara basvurabilen arkadaslari tebrik ediyorum,biz issiziz ve yeri geliyor onlarin aldigi puanlari alamiyoruz,"ayni statu de olup sehir degistirmek icin tekrar basvuru yapanlari tenzih ederim" ama insan guy iken dguy a da basvurur vmy ye de basvurur idari yargiya basvurur,yard doc a neden doc olmak istiyorsun diye kimse soramaz dimi,buda onun gibi bir sey,hemen kul hakkindan dinden vb seylerden dem vurmaya ne haziriz peki arkadasim o adam senden yuksek puan alirken bilmem senden kac saat fazla calisirken uykusuz kalirken dunya kadar kitaba masraf yaparken noluo,herkes kendi hayat mucadelesinde ne yasiyor bilemeyiz,artik su yuksek puanlilara da farkli kurum sinavlarina basvuranlara da bi kizip durmayin... Bu arada tuzum kuruda degil bir cok kurum sinavina girenlerdende degilim ama birkac mulakatta elendim alt ust oldum ya adam 8 mulakata hak kazanmis durmus ona ahkam kesiyoruz yapmayin lutfen..Allah herkesin gonlune gore versin
-
Bunlardan sonra sey sormak istiyorum,basvurular da siralama nedir arkadaslar birde dguy sinavi zor oluyor diyorlar ayrica bir calisma yapiyormusunuz,kpss den ayri yani
-
aslında forumu amacından saptırmıyoruz. burası dguy başlığı. ben kalkıp guy başlığına yazsaydım sözlerim yanlış anlaşılabilirdi. ancak dguy ve guya birlikte girecek olan birçok arkadaşımız var ve önceliği dguy sınavına verip dguy'u kendilerine hedef koyarak hazırlansınlar istedim. benim halimi anlayıp destek veren arkadaşlara teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. herkesin birgün hak ettiği işte çalışması dileklerimle..