2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@aslan1453 hocam simdi maliyede dguy olmanın guydan maas ve ozluk disinda ne fazlası var vmy daha iyi diyende var ancak bu yeterlilikten dolayıysa vmy en iyisi degil mi kafam bir milyon Ankara dguy Ankara guy o zaman Ankaradan vazgecip baska bir ilde guy olmak daha iyi degil mi başkentte tasra uzmani ne artisi var sınavlara hazirlanmak Ankara disinda daha guzel olmaz mi tabi hedef büyükse
-
Arkadaşlar başvuru gönderildi dedikten sonra tekrar girip cıktım sorun olur mu? şuan basvurularım kısmında gönderildi yazıyor
-
@i̇lanbekleyenbiri gonderildi yazıyorsa sıkıntı yok hocam. basvuru numaranız kac acaba
-
@can-mavi hocam 400 kişilik ilan içinde mühendis ve istatistik de var ama ilan başvurusu daha 3200 lerde bunun içinde bir miktarda düzeltme yaptığı için yeni başvuru numarası verilenler de var bence komik bı puana düşebilir
-
@wroclaw 3 Gün önce basvurdum 2100
-
@zenginmemur dguy olursaniz merkezde guylarla birlikte calisacaksiniz yonca masalarda. Maasiniz guzel olucak merkez uzmani oldugunuz iciin ve siyasi referansiniz varsa mufetislerden sira gelirse daire baskani olabilirsiniz o kadar.
Guya göre yeterligi zordur vmy ye yakin. Bana tercih hakki sunsalar ben vmy yi tercih ederim ama kafam rahat olsun diyosan dguy da guzeldir en azindan merkezdesin.
Guy kisiye gore degisir. Guy da dguy da olsan memur isi yapicaksin. dguy guydan bi tik daha iyi olur cunku azsin ve merkez uzmanisin.
Guy a 3600 verseler hic bi guyun dguya başvuracağını dusunmuyorum ankaraya gitmek isteyenler haric. Cunku ikiside duz memur isi yapicak. ozluk hakki farki dguy a cazip kiliyor -
başvuru sayısı 3538 an itibari ile
-
@bcbc3434 acaba sıralama 10000 lere kadar gelir mi sizce?
-
@aslan1453 dguy vezneye de geçiyor dersen hocam bir rakip eksilteceksin neredeyse...
-
@ceks74 merkez teskilat binasinda vezne varda bizim mi habermiz yok
-
Atananlar; 800 Diğer, 1000 Guy, 200 İstatistikçiler desek...
Maksimum 6.000'e düşer. -
@aslan1453 DGUların yaptığı işin niteliği hakkında daha doğrusu GİB merkezde yapılan iş hakkında nekadar bilginiz var bilmiyorum ama bu "memur işi" ni bi açabilir misiniz rica etsem? çünkü burada çoğu arkadaş meslek hakkında pek bilgi sahini değil bana da sorular soranlar oldu elimden geldiğince açıklamaya çalıştım amacım arkadaşların kafalarında yanlış algı oluşmasını engellemek o nedenle yorumunuza takıldım biraz. GU DGU diye ayırmaktan ziyade Vergi Daireleri ve GİB de yapılan iş tanımlarını koysak ortaya daha mantıklı olur bence. Şayet GİB de çalışan insanlar vergi kanunlarının taslaklarını hazırlar, uygulama tebliğleri ve genelgeler hazırlar. Mükelleflerin izahat taleplerini kanunları yorumlayarak açıklar. Sirküler, Muktezalar yayınlar. Uluslararası Anlaşmaların vergi ile ilgili hükümlerini bu memur işi yapıyor dediğiniz uzmanlar hazırlar. Bir uluslararası anlaşmaya hüküm koymak ve bunu ülkede uygulatmak memur işi tanımını aşıyor bence. Memur işi tanımı size göre de niteliksiz iş anlamında kullanılıyor ise tabiki.
-
@tahkikat Minumum
-
Başvuru linki açılmıyor arkadaşlar siz nasıl başvuruyorsunuz
-
An itibari ile başvuruyu yaptım. ADAY NO: 3576
Eğer hepsi dahilse ve bu hızla giderse başvuru sayısı 5.000'i anca bulur ve hepimiz şok yaşayabiliriz -
@sdf gib deki en buyuk sikinti da bu. Burokratlar uzman memur ayrimi yapmiyorlar. Ozelge yazilan birim diyosunuz orda da vhki calisabiliyor sonra vezneye yoklamaya bakiyorum yine orda da uzmani gorebiliyorum. Merkezde bi fark olmayacaktir. Orda da guy dguy farkı pek olmayacaktir. Bi bakicaksiniz personelde dguy calisiyor sonra bi bakicaksiniz kurulacak risk analizde gelir uzmani göreceksiniz. Ayri odamiz olsun 2 3 kisi orda calisiriz kanun taslagi falan hazirlariz diye dusunuyosaniz hayal kırıklığına hazir olun. Gib uzmanin girev tanimi yoktur bu devlet gelir icinde gecerlidir. Suan cok az olduklari icin farkedilmiyolar ama bu 400 kisi pesine yine 400 kisi aldiklarinda memurdan farksiz is yapılamayacağını gorecegiz hep birlikte. Illaki iyii yerlerde calisan dguy olucaktir tasra da iyi yerlerde calisan guylar gibi.
-
Şunu da belirtiyim bazi arkadaslar yazmis adam eliyo falan diye de ben gercegi soyledim Allah nasip ederde işe baslarsaniz @aslan1453 yalan demisti veya dogru demis diye yazarsaniz sevinirim
Ayricada ben dguyu kesinlikle kotulemiyorum bir cok merkez uzmanlari memur isi yapar bunu bilmeyende yoktur iyi yerde calisanda vardir destek hizmetleri personel strateji vs yerde calisanda -
@tahkikat sıralama kaça kadar düşer sence?
-
@bcbc3434
@tahkikat, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)Atananlar; 800 Diğer, 1000 Guy, 200 İstatistikçiler desek...
Maksimum 6.000'e düşer. -
@aslan1453 hayal kırıklığına hazır olamam çünkü hali hazırda Avrupa Birliği Daire Başkanlığında çalışıp Dışişleri yetkilileriyle birlikte uluslararası anlaşma taslağı hazırlıyorum. Kanun diyemeyeceğim çünkü birimim teknik birim değil kanun taslaklarını da KDV ÖTV gibi mevzuat şubeleri hazırlıyor ama hepimizin bildiği üzere usulüne uygun olarak yürürlüğe girmiş uluslararası anlaşmalar kanun hükmündedir. o nedenle kanun taslağı hazırlıyorum demek pek de yanlış olmaz GİB de Müdür ve üstü hariç hiç kimse odam olsun 2-3 kişi çalışayım hayali kuramaz haklısınız daha önceki yazımda da belirttim tüm uzmanlar ve memurlar açık ofis ortalama 7-8 kişilik ortamlarda çalışır. sizin de belirttiğiniz gibi GİB karma bir yapıya sahip. burda VHKİ, GU,DGU aynı ortamda çalışıp aynı işi yapabiliyor. ki ben yaptığım işi söyledim ama bir Gelir Uzmanıyım. oradan yola çıkabiliriz. o nedenle bir önceki yazımda GU DGU diye ayırmaktansa Vergi Dairesi ve GİB de yapılan işlerden yola çıkmak daha doğru olur demiştim. ben Vergi Dairesinde ve GİB de yapılan görevlerin farkına dikkat çekme istedim. Bir DGU da vergi dairesinde çalışamayacağı için her halükarda nitelikli sayacağımız işleri yapacaktır. Elbetteki angarya diyebileceğimiz bir sürü iş de prosedürler gereği GİB de icra ediliyor. Ancak bu her kurum için böyledir. Ez cümle olarak şunu söyleyeyim ben; GİB ve orada yapılan işler niteliksiz işler değildir. sadece yanlış yönlendirme olmasın diye bu kadar uzun açıklama yaptım. Okumak zorunda olan arkadaşlar kusura bakmasın lütfen