2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Yemin ederim gib şu an yüz yılın fake ni atıyor bize.
-
@umut-1-m tşk hocam
-
@minsipo 50q-0.2q^2 türev al: 50-0.4q=0 -->>50=0.4q -->> q=125
-
Gib yine fake attı 10 ağustosla ilgili sitede 4 duyum çıktı ama hiçbiri sonuç değil
-
en son guy da beklemiştik 1 hafta. bütün rekorlar bizi buluyor.
-
@minsipo hocam soruda tam olarak neyi soruyordu ?
-
@johnash orada turev alıyorsun da niye turev alıyorsun aldın turev orda c dıe gösterdiği gelir Dı bu mal hangi gelir duzeyı de anlamwız olur diyordu ve 125 koyduğumuz da miktar hala artı 250 koyduğunda 0 ra esıt ve daha sonrasında tujetıcı zatwn bu malı tuketımek ıstemıycek ornegın 255 gibi bir deger de evet 0 da vardı sıklarda ama 0 bir gelir duzeyı degıl malesef bunu almak mantıksız
-
Şahsım adına beklemekten vazgeçtim, zaten 79 - 80 doğrum var mülakata kalmam da düşük ihtimal. Açıklanınca haber verir zaten birileri size kolay gelsin dostlar
-
@milton hangi gelir düzeyinden sonra anlamsız olur diyordu soruda. Ben o soruyu net hatırlıyorum ve cevabı 0 yaptım ama sanırım tek yapan benim yanlış diyip gectim
-
@ceks74 fakat soruda sanırım hangisinde önemsiz yani düşük mal olur gibi bir ifade vardı. Bunun icin degerin 0 dan kucuk olmasi gerekiyordu q ya deger verince.Ben denklemde 1 bile koysam negatif çıkıyordu 0 koyunca tam 0 oluyordu yani em=0 ama üstte paylaşılan denklemi göre 1 koyunca negatif olmuyor. Sınavda stres mi yaptım yanlış mı gördüm bilmiyorum ama soruyu ben bu mantıkla çözmeye çalıştım. Türev alınacak bir şey yoktu bence ama iddialı değilim daha onceden gören biri varsa bu soruyu aciklasin lutfen
-
@ceks74 yani bılemıyroum imece cozzerken gib in sınav da dogru kabul ettiği cogu sey yanls zaten ve iptal etmemıs soruları biz talep te evet turev alıyoruz ama toplam faydadan dolayı ve bireysel talep egrıısı ne ulasılabılırlıkten dolayı alıyoruz burada ezbere turev ztwwn aklımıza gelen ilk islem oldu ki bende 125 ı buldum ama dedıgım gibi mantıhıma uygun dusmedı vazgeçtim yanls gelse dahı hala mantıksız bence
-
@milton aynen direkt türev alıp sıfıra eşitlemek olsa olsa böyle olur cevap demek.
-
Yasal yesek-gecmis yil zararlari sorusu neydi su an hatirlayamiyorum?
-
O soruda turev alirsak bukum noktasi yani degersiz hale gelmeye basladigi yeri, direk 0 a esitlersek ekseni kestigi yani degersiz hale geldigi yeri buluruz.Muhim olan soru hangisini soruyordu.
-
burda daha 1 ay soru tartışması olur.
-
Soruları boşverin artık yok mu kimseden duyum yahu??
-
@enki bilemıyroum kardes soruyu aynen ıktısat hocama yazdım sizin gibi burda tek yapılacak sey turev ama nie cok sacma dedi ve turev almayı da sacma buldu buyuk ihtimal su imece yı cozmeye basladı tan sonra gib 125 dıe kabul eder ama halen mantıhıma uygun bir cevap gelmedi
-
sınavın acıklanması hakkında bilgisi olupta yazmayanın 2 sık arasında kaldığı sorular yanlıs cıkar insallah :D:D
-
@alperen-turkuaz hocam komisyona itiraz edersen 1 saate inceler düzeltir sonucu. Komşusu üstünden hali silkti diye cimere yazan memleketiz biz, şu soruları da cimere yazarsa daha çok bekleriz biz. Herneyse hayırlısı olsun ne diyelim.
-
yazacam bunu gazeteye