2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@nisan aynı şeyi düşünmüşüz evet ben de haksız fiil yaptım
-
Hak ehliyeti hepinizin bildiği üzere tam ve sağ doğumla ana karnına düştügumuz anda başlar , fiil ehliyeti ise ergin olmayla beraber kazanılan ehliyettir , icra hukukunda ise takip ehliyeti ve taraf ehliyeti vardır. Taraf ehliyeti hak ehliyeti gibi doğduğumuz anda başlar ancak takip ehliyeti aynı fiil ehliyeti gibi tam ehliyet ister . İcrada bir bebek bir mahkemenin tarafı olabilirken ya da herhangi bir mahkeme de , takip yapabilmesi için ehliyetini kazanmış olması gerekir
-
@i̇lanbekleyenbiri hocam net hatırlamıyorum ama sanki şıklardan biri haksız fiil ehliyeti, fiil ehliyeti, taraf ehliyeti bi de işlem ehliyeti vardı galiba ben böyle şıklar hatırlıyorum sanki
-
merhaba bende bu mesleğe hazırlanmak istiyorum hangi derslere çalışmak lazım birde yabancı dilim hiç yok sorun olur mu?
-
Duyumu olan yokmu ya.
-
@nisan haksız fiille ilgili olan şıkta sadece haksız fiil mi yaziyordu devami var mı
-
@nisan bende öyle düşündüm. Çoğunluk yanlış olduğunu söylüyor malesef.
-
Hak ehliyeti ile tam ehliyetsizliği karıştırmışız nasıl olmuşsa:)
-
@merve06 takip ehliyeti varmiydi şiklarda.soruyu hak ehliyetini saglamaz seklinde okuyup okumadigimi irdeliyorum da su an.
-
Hakimlik sinavina calisanlar bilir Hukuk Muhakemeleri kanununa göre yani medeni usul hukukuna gore ;medeni haklardan istifade (hak) ehliyeti bulunan her gerçek (MK m.8) ve tüzel (MK m.48) kişi, davada taraf olabilme ehliyetine sahiptir. Taraf olma ehliyeti, medeni haklardan yararlanma hakkının bir sonucu olup; usul hukuku anlamında suje olma, usul hukukundan yararlanma yeteneğidir....
-
@brccrc ucu çok açık bir soru sormussunuz , öncelikle devlet gelir uzman yardımcılığı mevzuatını okumanızı ardindan forumda bulunan meslek tanıtımı okumanizi öneririm. bunlar bittikten sonra eğer anlamadığıniz kısım olursa onları sorarsiniz buradaki bilgili kişilere
-
@aleph sanki haksız fiil ehliyetiydi o hatta soruyu çözerken çok şaşırmıştım öyle bi ehliyet mi var diye:)
-
@nisan bende öyle düşündüm önce hatta işaretledim sonra kontrollerde taraf ehliyetine baktım daha ağır bastı medeni usulden aklimda kalmış taraf ehliyeti dava ehliyeti ayrimi
-
@geliruzmani taraf ehliyeti olacak zaten. Bizim yanlış maalesef @Hamidiye
-
Yahu hadi gib.
-
@ultras06 hovam çok emin degilim acıkcası üzerinden bayagı zaman gecti ama sanki takip ehliyeti yok gibi hatırlıyorum
-
Icrada hak ehliyetinin karsiligi taraf ehliyetidir diye taraf yaptm ben de
-
@can-mavi ben de nette böyle bir şey gördum bir bilginiz var mı
Sebepsiz zenginleşme, kanundan doğduğu ve tarafların iradesinden bağımsız olduğu için
tarafların iradelerindeki sakatlıklardan etkilenmez. Bu yüzden sebepsiz zenginleşmeden bir
borç doğması için ne fakirleşenin ne de zenginleşenin fiil ehliyetine sahip olması gerekir. -
@can-mavi bende hakimlige hazırlanıyorum ordan o soruyu yaptım zaten yoksa direk hksiz fiil derdim bende
-
@i̇lanbekleyenbiri sanırsam işlem ehliyeti, taraf ehliyeti, haksız fiil ehliyeti vardı bir tane daha bir şey vardı