2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
@Keymarsh gk yarı yarıya düşürülmüş ortalama bi iibf liye gk mi muhasebe mi desen muhasebeyi seçer.bence sayısalı güçlü adayların aleyhine oldu.
-
@diyar gk değil gy yarı yarıya düşürülmüş Eski sistemde huk 0.25 mal 0.25 ikt 0.2 gy 0.2 gk 0.1 idi. Şimdi yapılan sistem p48 puanına çevrilmiş.
Bir alancı her zmn alan derslerine öncelikli seçer. Sayısal ders derken ki kastım gy değil iktisat ve muh dersleri. Tmm ikt 0.2 kalmış ama sözel maliye ve huk derslerinin 0.05 düşürülmesi iktisatın önemini artırırken muh dersinin 0.2 gelmesi sayısal derslerin önemi artıyor.
Matematiksel konuşalım eski sistemde huk mal ve gk ile sözel derslerin önemi %60 idi sayısal dersler ikt ve gy %40.
Şimdi yeni sistemde sayısal dersler ikt muh ve gy ile önemi %50 oluyor. Huk mal gk ile sözel %50 oluyor. Sayısal dersler sözel derslerden daha önemli olmuş demedim sayısal derslerin önemi arttırılmış dedim. Bence güzel adil bir yöntem olmuş.
-
@Harun-Resid hocam senin netlerine baktım konuşmaya hakkın yok.birinci olacağın sınavda az kalsın eleniyormuşsun.(sıkmayıp boş bırakarak)
-
Kpss den farkı kalmadı böylece. Akıllarından ne geçiyor. Kpss de kaç katını çağırıp bu eleme sınavına sokacaklar sizce ?
-
Ben sözelcinin aleyhine sayisalcinin lehine oldugunu filan dusunmuyorum. O asamaya gelmis kisiler ticareti yapabilcekleri gibi muhasebeyi de yaparMuhasebe cokta zor bir ders degil.
Her yeni degisiklik hakkimizda hayir getirir insallah. Bekle bizi sayistay
-
@Türkşad bence sadece 80 barajı koyacaklar
-
@diyar eskiden 5000 kişi civarı katılıyordu sınava. Sayıştayın kağıt okumaktan şikayetçi olduğunu biliyoruz. Bence eleme sınavına maksimum 1000-1500 kişi sokacak şekilde çağıracaklar.
-
Ben yine kafa rahatlığı açısından kpss den 88-89 almamız gerekir diye düşünüyorum.
-
@Türkşad Sayıştay kağıt okumuyor ÖSYM okuyor.osym için 5 bin,10 bin hiçbisey değil.
-
@diyar inş hocam inş dediğin gibi olur
-
Var her şeyde bir hayır boş bırakarak kazandım derim mülakatta @diyar
-
@Harun-Resid öyle dersen elerler,yetiştiremedim de
-
Önceliğim Hakimlik ordan elerlerse beni bakarız artık bi şeyler bulurum @diyar
-
@Harun-Resid yazılarının cogunu okudum iyi izlenim bıraktı bende umarım iyi yerlere gelirsen
-
Beni sürekli eksiliyor bazı arkadaşlar hayrolsun. Çok sağol hocam emeğimizin karşılığını alacağız inşallah hepimiz @diyar
-
eleme sınavına çağrılacak aday sayısı ile alakalı hiç bir bilgi yok galiba yav daha, 2 ay kala telaşla çalışıyorum fakat aklımda da bu var hep
-
@kombassankoma eleme sınavı olacağı için muhtemelen 85+ p48 isterler ya da kota olur 1000 kişi falan diye düşünüyorum ben hocam
-
85 de çok hocam ya. Vmy gibi olur sanki 80 üzeri basvurur
-
@ff 85 se eleme sınavı sırf para için o zaman saçmalık yahu. Direk yazılı sınava al. Adam gerizekalı da mı 85 alıyor.
-
sayıstay olmazsa mit olsun arkadas 4 aşamalı hangi kurum alım yapıyor TC de.yazık vallahi hayır anlamadıgım nokta 3 aşamanın sınavınıda hazırlayan aynı kurum