2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
http://www.sayistay.gov.tr/tr/?p=2&ContentID=2062
Denetçi Yardımcısı Adaylığı Giriş Sınavı
6085 sayılı Sayıştay Kanununun 17 nci maddesine göre Sayıştay Denetçi Yardımcılığına giriş sınavı; eleme sınavı, yazılı sınav ve mülakattan oluşmakta, eleme ve yazılı sınavları Başkanlığımız ile düzenlenecek protokol çerçevesinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmekte olup, gelecekte açılacak Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavına girecek adayların belirlenmesinde, “KPSSP48” puan türü dikkate alınarak müracaatlar kabul edilecektir.Bu itibarla; Sayıştay Denetçi Yardımcılığı giriş sınavına katılmak isteyen adayların “KPSSP48” puanının hesaplanmasında kullanılan soruları cevaplamaları gerekmektedir.
.
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı giriş sınavı takvimi ayrıca ilan edilecektir.İlgililere önemle duyurulur.
-
Arkadaslar sadece Sayıştay sınavı odaklı çalışan varmıydi. Planlar biraz suya düştü sanki. Benim açıkça ole
-
@ceronimo Neden?
-
@ceronimo neden suya düşsün planlar hocam. Sayıştayın test sınav konuları ile p48 puan türü için gereken konular nerdeyse aynı. Aynı çalışma sistemi ile çalışıp istediğiniz puanı alırsınız inşallah.
-
@Harun-Resid ben de sana katılmakla birlikte belki de hukukçu dışında daha fazla muhasebe bilen iisbf'li de istenmekte o sebeple de KPSS konması, ilk eleme olarak istenmiş gibi geliyor.
-
Önce kpss sonra sayıştay test sınavı arkasına klasik sınav sonra mülakat. 100 metre de engelli koşu olsun arkasına bi hayalimiz vardı onu da aldılar elimizden
-
Arkadaslar geçen sınava da girdim sadece Sayıştay için çalıştım. Kpss de olan bazı konular Sayıştay da yoktu malumunuz 2 ay kala böyle bir degisiklik beni biraz sarstı. Calismaya devam ediyorum ama bir yanım buruk
-
Sayıştayın test sınavı için önümüzde 6-7 ay vardı. Durmadan çalışmaya devam ederek girebilirdik. Şmdi kotaya girebilmek için önümüzde 2 ay var. Ve kaç katını çağıracağı belli değil. 85 puan alıpta girememek var. Bu değişiklik yüzünden şimdi kafamızın rahat olması için 90 almamız lazım gibime geliyor. 7-8 aydır sayıştay hayaliyle yatıp kalkan biri olarak sadece ders çalıştım. Kız arkadaşımla bile görüşmedim arkadaş. Şmdi gelip 4 katını çağırırlar 1-2 puanla kaçırır giremezsem kahrolurum.
-
@Türkşad kat olarak degil de puan limiti olur hocam bence.
-
@busus inşallah hocam.
-
Nasıl Sayıştay sınavına girilecegi kpss den sonra ancak belli olur sanırım. Bende kacirirsam çok üzülürüm...
-
O zaman 2017 de iki alım olacak haberi de yalan oldu
-
@Fişek-MORGEN aynen iki alım hayal. Bir alım olsun bizde orada olalım
-
Bugün sayistay denetcisi abimle konustum(öz abim degil) kpss nin dahil edilmesiyle birlikte 2alımın zor olacagini ama kesin sinav olacagini ve ekimde olacagini soyledi. Hatta 20 ekim sanirim dedi. Bildirmek istedim
-
@davetsiz Teşekkürler davetsiz bilgi için. Neler konuşuluyor acaba nasıl girecek insanlar eleme sınavına baraj mi yoksa kota mi uygulanacak bunlar ile ilgili bilgi yok sanırım...
-
@ceronimo ne demek..bir dahaki konuşmamızda sorayım bunları o zaman.
-
yeni yönetmelik yayınlanmış rg de . ikt 0.2-mal 0.2-huk 0.2-muh 0.2-gy 0.1-gk 0.1 (eleme sınavı)
-
-
Süper olmuş bence. Muhasebenin olmaması saçmaydı. Klasik sınavda soruyorsun ama test sınavında yok. Daha adil olmuş böylece.
Tahmin yapacağım sadece. Eski sistemde hukuk 0.25 etkiliyordu. Klasik sınavda da muhasebe yerine ticaret hukuku seçilebiliyordu. Acaba hukuk ile öne geçenlerin büyük çoğunluğu ticaret hukuku seçtiği için (tamamen varsayım) sayıştay istediği tarzda alımı mı gerçekleştiremiyordu. Matematiği muhasebesi daha güçlü adayların önünü açmak için bu değişiklikleri yaptığını düşünüyorum.
Benim gibi sayısal dersleri güçlü, sözel dersleri sayısala göre daha zayıf adaylar için güzel bir değişiklik oldu.
Hakkımızda hayırlısı
-
Size katılıyorum. İş tamamen sayısal kısma döndü. Son sınavda iyi derece yapanlar bence ticaret seçenlerdi. Muhasebe seçtiğime bin pişman oldum. Artık muhasebe şart oldu hem de iyi derecede. @Keymarsh