2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
@Alchemist bu gün açıklamışlar
-
@ff daha gecen hafta eylul ekim aciklamasi yapilmisti gercekten cok garip
-
Bu getirilen p48 şartı bence iyi oldu. En azından bundan sonra sayıştay sınavı öncesi belli bir eleme yapılmış olacak. Kaldıki zaten p48 şartını Sayıştayı hedefleyen kişiler rahatça karşılayacaklardır. Açıkçası sınav öncesi böyle bir şart konulması bana mantıklı geldi.
-
duyuruda sayıştay eleme sınavına katılacak adayların belirlenmesi dediğine göre 1 aşama daha geldi diyebiliriz herhalde. muhtemelen 20 katı eleme sınavına girecektir. ben eleme sınavı olmaz diye düşünmüştüm ama duyuruya göre duruyor.
-
Burda merak edilen konu kaç katı çağrılacağı..
Yine ilk 225 isterlerse büyük sıkıntı. -
Kpss sartı ek olarak yazılı olucak tahminim
-
eleme sınavını p48 e dönüştürmüşler.gayet mantıklı bir karar.muhtemelen alacakları kişi sayısının 5 katını yazılı sınava çagıracaklardır.
-
@arthur-smithes hocam duyuru
''6085 sayılı Sayıştay Kanunu ile Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Yönetmeliği hükümlerine göre; ÖSYM ile Sayıştay Başkanlığı arasında her yıl imzalanan protokol doğrultusunda yapılan Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına alınacak adayların belirlenmesinde 2017 yılından itibaren KPSSP48 puanı kullanılacaktır. Bu nedenle, önceki yıllarda KPSS puanı şartı aranmayan bu sınava katılmayı planlayan adayların KPSSP48 puanının hesaplanmasında gerekli testleri cevaplamaları gerekmektedir.''
eleme sınavının yerine değil de eleme sınavına girecek adaylar için olduğu yazıyor ama inş dediğiniz gibi olur.
-
@Türkşad Cidden sıkıntı ilk 225 içinde olunmazsa
-
@kombassankoma kardeşim olmazsa 3 aşamalı sınav 4 aşamalı olur.
-
Bence Sayıştay p48'den bin, 2 bin ya da 5 bin gibi kabataslak bir test sınavı kontenjanı belirleyip ondan sonra ilk 225 kişiye yazılı sınav yapabilir. Bunun nedeni de önceki yıllardaki gibi 12-13 bin kişinin test kağıtlarıyla uğraşmak istememeleri olabilir.
Eğer kendileri test yapmayacaksa direkt ilk 225 kişiyi yazılı sınava alabilirler. Her iki durumda da MHUY sınavında olduğu gibi önce puanlarla başvuru alıp sıralar ve sıralamaya girenler sınava girmek için ücret yatırır.
-
@arthur-smithes sayıstay baskani gazide özelikkle 2 defa, 2 kere kpss olcak dedi kpss artı eleme sınavı artı klasik olmaz heralde ama 2 kpss cümlesini anlayamadık
-
@odtüsbky aynen hocam. En mantıklı ihtimal bu. Ama zamanla göreceğiz bakalım ne düşünmüşler
-
bence yazılı sınav kaldırıldı eleme sınavıda test olduğu için 5 katından fazla kişi çağırırlar ardından mülakat
-
Dostlar arastiriyorum konuyu sinav sistemini. Bilgi gelince.donecegim size.
Ama sahsi gorusum daha dogrusu elestirim bu bilginin sinava 2 ay kala verilmesi. Plan programsizligin boylesi ancak osym de olur herhalde.
-
bu hiç iyi olmadı sayıştayda çıkan sınav konularına odaklı çalışırken paretonun dediği gibi kpss çalışmak zor olacak...
-
Evet belki kpss ile elenip sonra kurum sinavi gibi olmasi mantikli ama kendi adima soyluyorum suanki muhasebe bilgimle e ne yapacagimi dusunuyorum keske bu kadar gec aciklamasaydilar
-
Canim sıkıldı
Yapacak bir şey yok. Çalışacağız. -
Ama kanaatim 40 kişinin 20 katını eleme sınavına alabilirler. Bu başvuran ilk 800 kişi olur desek eleme sinavinda, 225 yazılıya kalır, ordan da elene elene gidilir. Yani sayistay hayali olan kpssde ilk 800e girmesi gerekiyor bence. Buda sinava 2 ay kala sayistay hayali olan insanlar icin iyi olmadi
-
bence iyi oldu niye mi sayıştayın sınavını kazananların çoğu işi gücü olan adamlar hatta çoğu bakanlıklarda orda burda uzman yardımcısı olan kişiler..idari yargı ceza cmk icra iflas kalkınma büyüme tr ekonomisi uluslararası iktisat muhasebe çalışmadan giriyorlardı konu sayısı az kafa rahat kazanamasam nolacak işim gücü var diyip rahat çalışmanın karşılığını alıyorlardı artık öyle olmayacak oturup adamakıllı kpss çalışmaları gerekecek ( genel yetenek genel kültür dahil) bence iyi oldu işsiz insanların önünü açtılar kpss şartı getirererek adaletli bir sistem olacağı kanaatindeyim