2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
@emregular hocam senin dedigin acidan bakinca sende dogru diyorsun. Umarim elemesine girebilcek puani aliriz bizler de:)
-
@emregular 90dan asagi kapatmazsa o zaman goruruz
-
Eğer alınacak kişi sayısının 20 katını çağırıp eleme sınavına sokacaklarsa yerinde bir uygulama. Ama daha ilk aşamada 5 katı falan derlerse büyük sıkıntı. 92-93 ten aşağı kapatmaz heralde öyle bi durumda
-
Bana kalırsa iyi oldu.Çünkü kpss ye girmenin git gide bir anlamı kalmayacaktı.Umarım diğer kurumlar gibi test sınavı+mülakat olur.Ardına ek bir sınav yapmazlar. Ayrıca kaymakamlık sınavı da belli bir kpss puanı ile alım yapması taraftarıyım.
-
@Türkşad 5 kati olsa o zaman eleme sinavi yapmanin anlami kalmaz ki. Ben 20 veya 25 kati olcagni dusunuyorum. Tabi eleme sinavi simdiki eleme sinaviysa. Direk yaziliysa sizin dediginiz olur
-
Bu işin iyi olup olmadığına emin olamadım dostlar. KPSSP48 puan türünden 80 puan ve üzeri alan ve sınav giriş ücretini yatıran adaylar Sayıştay test sınavına katılabilir şeklinde bir alımla karşılaşırsak şaşırmam. Bu sayede hem sayıştay'ın isteği hem de ösym'nin isteği yerine gelmiş olur ve olay tamamen adaylara maddi olarak ekstra masrafa döner. Ben Sayıştay sınav sürecini değiştireceğini düşünmüyorum, kpss ile iki sınavı birlikte götürebilir.
-
@Antimülakat bakalım ne zaman netlik kazanacak bu durum paretodan da ses çıkmadı 3 sınavla alan kurum olarak tarihe geçer artık Sayıştay da
-
Konuştuğum kişilerden aldığım kanaat ve ösym metninden de çıkardığım sonuç KPSS + Eleme + Klasik + Mulakat şeklinde. Netleştirmeye çalışıyoruz bakalım.
-
@paretowilfredo alti ustu 45 kisi aliyorlar 45 tane sinava giriyoruz . Ayip be iyice oyuncak ettiler.
-
@paretowilfredo saolasın. Bakalım netleşince neler çıkacak. Emeğine saglik
-
Amaç nedir burda ? 5000-6000 kişinin test sonuçlarını okumamak mı. bari 80 puan üstü herkes girebilsin.
-
@paretowilfredo peki senin öngörüne göre kpss sinirlamasi nasil olur? Belli puan ustuler girsin seklinde mi, ilk 800 girsin seklinde mi?
-
Başbakanlık uzmanlıkta 85 puan sınırı var. Bence sayıştay da başbakanlık gibi yüksek bir puan sınırı koyar ama yine herkes başvurabilir demez alınacak kişi sayısının 20 katı falan diye bir sayı verebilirler tabi @paretowilfredo dediği gibi kpss + eleme + klasik + mülakat olursa
-
Başbakanlık Teftiş Kalitesi'nde alım yapılsın düşüncesi varsa benim de kanaatim 85+ baraj aslında. Ama o zaman da katılımın kısıtlı kalacağı düşüncesi ayrı bir paradoks doğuruyor. o yüzden net değilim bu konuda.
-
Birinin ÖSYM yi arayıp protokolü sorması lazım muhtemelen söylemezler ama belki siteye koyarlar kendine güvenen 1 adım öne ciksin
-
@diyar sen neden sormuyorsun:)?
-
arkadaşım şuan bu kurumda
-
ÖSYM A.Ş. yine yapmış yapacağını yine... 420 Türk Lirası sınav parası belirlemek demek düpedüz sömürüden başka birşey değil. sınavda kazık soru sormanın yanına bir de vatandaşın öğrencinin cebindekini de almaya başladı. ÖSYM çalışanlarının bence bir kere bu Milletin evlatlarına vefa borcu var. soruları dağıtıp nice kişilerin hakkını yemediler mi??? ÖSYM çalışanları sınav başına bir dünya para alıyor peki? Anlatayım....
HEY TAKSİ....
Sınav görevi alan görevli (hayatında kendi işi için hiç taksiye binmemiş) önce evinden çıkmadan taksi çağırır ve Esenboğa Havalimanı'na çek der. Evin mesafesine göre tutturabildiği kadar fatura kestirir, uçağa biner, uçak kalkar ve uçak iner. yine taksi çağırır (yazdırabildiği kadar yazdırır) o ilin en lüks 5 yıldızlı oteline yerleşir. sonra sınava yine gider. salonda 4-5 saat kalır ve sonradan otele döner.ordan Havaalanına ve nihayet Ankaraya döner. Esenboğadan taksiyle evine döner....
harcırahı ösym (ÖĞRENCİ) öder.Saygılar arkadaşlar...
-
@paretowilfredo Başkan öyle olmaz KPSS48 Puan Türünden 75 puan (tabi böyle kapatmaz), 45 kişilik alım için 20 katı kadar aday (45x20=900 ve 900. ile aynı puanda olan adaylar) arasında gerçekleşecektir. Sonrası aynı yani 225 kişi Klasik Sınava girer sonra 135 kişi de mülakata kalır. bunlardan 45 kişi atanır.
-
Yani şu sınav ücretinden sonra Sayıştay sınav değişikliği ve p48 olayı pek iyi olmadı. Resmen sadece sayıştay için sınava katılanlara sekte vuruldu. Kurum açısından sebebi nedir, bilemiyorum ama bir çok kişi KPSS'ye girmeye zorunlu bırakıldı