2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@zenginmemur tartışma yapmıyoruz hocam en azından benim niyetim bu değil tabi ki guy olup atanmak zor hepimiz stres içindeyiz bir an önce atanalim diye.
-
-
- 2011 guy Çıkmış 66. Soru ımece C demiş keza ben de öyle, başka çözüm kitabı B demiş.
Sizce hangisini GiB doğru aldı?
- 2011 guy Çıkmış 66. Soru ımece C demiş keza ben de öyle, başka çözüm kitabı B demiş.
Aşağıdaki piyasa türlerinden hangisinde vergi yükünün çoğu, firmalar üzerinde kalmaktadır?
A.
B. Duopol
C. Tam rekabet piyasasi
D. -
-
@falanfilan vergi tam rekabette firmalar uzerinde kalir gib neyi aldi bilemem ama cevap c adem kilic da da cevap c
-
@falanfilan tam rekabet piyasasında vergi yükü kısa dönemde üreticilerin uzun dönemde tüketicilerin uzerine kalir.nedeni uzun dönemde arz esnekliğinin yuksek olması esnek olan ödetir diyoduk
-
@duyguuu37 evet c olarak işaretlenir ama b diyen kitap da duopol iki rakip firmanın rekabet halinde olması nedeniyle yansitmanin zorlastiğini, tam rekabette ise kisa dönemde yansıtılır uzun dönemde arz talep esnekliğine göre değişmektedir bilgisi var, çok mantıklı geldi hani kısa uzun dönem ayrımı yapılmamış, çıkarsa ne yapacağımı sasirdim
-
@olursaolur yani kısa uzun dönem olarak belirtmedigi icin duopol mu demeliyiz
-
@falanfilan hocam acik yaziyorum 4500 tl maas vermesin hicbir kimuaci fizikci maliyeci iktisatci ziraat muhendisi o isi yapmaz.Yapacak adam lise mezunu asgari ucret almaktansa gider calisir.Yanlis politikalr bunlar hocam
-
@falanfilan belirtmesi gerekir hocam ben yine de böyle bir durumda tam rekabet derim her iki ihtimali göz önünde bulundurarak
-
@olursaolur evet kisa donemde trp da malin fiyati arttiralamaz ve vergi saticida kalir ve vergi nedeniyle cekilmelerden dolayi da zamanla yani uzun donemde alicilara yansir bu konuda haklisiniz hocam orayi atlamisim
-
@zenginmemur ben anladım sizi, benim polis tanıdığım yok açıkçası ama polis denince aklıma nitelikli olanlar geliyor o yüzden daha fazlasını bile hakettiklerini düşünüyorum. Meslek olarak karşılaştırdim diyeyim çok dip düşünmedim. Sistem yüzünden bozulma oluyor inşallah düzelir
-
@olursaolur anladım teşekkür ederim hocam, ben de öyle isaretlerdim
-
@falanfilan hocam ben duopol piyasayi hic oligopolden ayri degerlendirip acikcasi ayri ayri konusuna da calismadim,oligopoller hep duopol ogretildigi icin maglum oligopolde vergi tuketicide kalir,duopolu de oyle yorumlardim,birde kisa donem uzun donem ayrimi yapilmiyorsa kisa doneme gore cozuyoruztrp derdim
-
@duyguuu37 aynen mantıklı, ben de trp deyip geçerim. Teşekkür ederim hocam
-
@duyguuu37 yalniz bu kisa donem olayi genelleme degil yani benim icin birkac soruda alternatif aman yanlis bir sey soylemis olmayim sonra sizleride yanlisa sevk etmeyim iyi calismalar
-
Arkadaşlar bilet bulamıyorum ya
İstanbul’dan araçla giden varsa eğer ücret karşılığı gelmek istiyorum özelden msj atar mı acaba bana strese girdim. -
Birçok kişi bilet sıkıntısı çekecek gelin şu sınav tarihini bayram sonuna attırmak için elimizden geleni yapalım. Birçok kişi mağdur olacak. Gidiş tamamda dönüş sıkıntı tam bayram öncesi sınava 1 2 hafta geç girmeyle kimse bişey kaybetmez.
-
@david20 ben bilet aldim hocam alirken de bayag arastirdim kuruma da danistim ertelenmesi soz konusu degilmis hic dusunulmemis hatta
-
@duyguuu37 Birçok kişi sıkıntı çekecek bunu düşünmemişlermi acaba bayram arefesi insanlar nasıl bilet bulacak nerede kalacak diye birçok kişi akrabasından arkadaşında felan kalmayı düşünüyordu hepsi yalan oldu çünkü millet bayram tatiline gidiyor.
-
@david20 hocam ben forumda da bir guy arkadas var ona da sordum evet tatil hatta gorevlendirmeyi zorla alanlar oldu gibi bir sey dedi tam bu cumle bu olmamak birlikte yalan olmasin,ama magduriyet fazla ise kuruma ulasip arayip yazip bir seyler yapalim destek de verilecekse
-
@duyguuu37, içinde söyledi: 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
@david20 hocam ben forumda da bir guy arkadas var ona da sordum evet tatil hatta gorevlendirmeyi zorla alanlar oldu gibi bir sey dedi tam bu cumle bu olmamak birlikte yalan olmasin,ama magduriyet fazla ise kuruma ulasip arayip yazip bir seyler yapalim destek de verilecekse
Destek versinler bence insanlar sadece kendini düşümemeli türkiyenin bir ucundan ankaraya gelecek olan insanlar var.