2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@maxmin Aynen tam.olarak oyleymis
-
Arkadaslar sınır komşu kara uzunluğu ülkelerin cevapları neydi ?? 2 soru vardi
-
Ziraatın sorularına burda paylaştım yanlışlıkla. Sınava girenler varsa cevaplayabilir mi
-
Simdi bencilce bir yaklasim olacak ama adamlar ulkenin bu halinda alimlari durduruyorz derler mi?? O kadar sanssiziz ki artik herseyden supheleniyorum.
-
Gelelim zurnanın zırt dediği yere. Şimdi bütçe gelir ve giderlerinde hangi esas belirlenmiş? Nakit mi tahakkuk mu
-
@afisuli tahakkuk diye biliyorum Ama yanlış olmasın .
-
@secret, içinde söyledi: 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
@afisuli tahakkuk diye biliyorum Ama yanlış olmasın .
Hocam uyanamadan yazdığım için saçma bir cümle kurmuşum düzeltiyorum;
5018 e göre kamu mali işler tahakkuk esaslı muhasebe sistemi ile bütçe gelir ver giderleri nakit esasına göre düzenlenir.
İyi günler
-
@secret sağolun hocam sizede iyi günler
-
Arkadaslar giriş belgesinde okuduğum yazıdan anladığım su ozelliksiz bir saat takmamızda sakınca yokmus dogru mu?
-
@zeyno5454 çin mis o bende rusya yaptim
-
@zeyno5454 çin mogolistan
-
@olursaolur bende oyle dusundum hocam,hatta siram arkalarda olunca uzagi goremiyorum o sebeble saatle girmeyi dusunuyorum fonksiyonu olmayan kayit ozelligi olmayan bir saat ile gidilebilir sanki
-
@duyguuu37 aynen bazı sınıflarda saat olmuyormuş ben de saatle gitmeyi dusunuyorum
-
@duyguuu37 giriş belgesinin altında saat fonksiyonu dışında fonksiyonu olan saatle girilemez yazıyor standart bi saatle girebilirsiniz
-
@2iki bende okudum onu hocam,maglum her sey yasak oldugu icin yanlis bir sey yapmamak icin sordum tesekkur ederim
-
X Limited şirketi dönem sonunda 30.000tl zarar etmiştir. Bu zararın 20.000tllik kısmı yasal yedeklerden karşılanmış geriye kalan kısmın ise gelecek yıllarda elde edilecek kardan karşılanmasına karar verilmiştir. Yevmiye kaydı nasıl olur?
Guy çıkmış soru bu arkadaşlar fakat çözümü anlayamadım bakabilir misiniz? -
@elinor-ostrom hocam yasal yedekten odeme yapcaksiniz 20000 tl yasal yedek borclu olur,cunku azalis pasifte borca yazilir,donem net zarari borclu calisan bir hesaptir odeme yapildigi icin kapatilir alacaga kayit edilir 591 donem net zarari 30000 alacakli oldu,geriye 10000 tl kalio ya gelecek yila aktarilip kar elde edince oradan karsilanacak henuz bir kardan karsilama durumu gerceklesmemis ileri tarihte bu zarar gecmis yillar zarari 10000 olur cunku donem sonu kaydi bu kapatilmis yani artik bir onceki yildan 10000 tl zararim var borclu hesapda
-
@duyguuu37 ya ben yasal yedek kısmı ile dönem net zararını anladım fakat geçmiş yıl zararını oturtamıyorum. Gelecek yıllarda elde edilecek kardan karşılanacak dediği için geçmiş yıl zararı olmaz diye düşündüm
-
@elinor-ostrom hocam ancak bu donemsonu islemi yani gelecek yilda karsilanacak demesi zarar gelecek yila aktarildi yani kapatilmadi kar elde edilince kapanacak bu sebeble donemsonunda onu gelecek yila attik yani gecmis yilin kari oldu (bayag da mukemmel anlattim)kusura bakmayin yazarak pek insan aktaramio
-
@duyguuu37 güzel anlattınız teşekkür ederim:)