2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@uruk-hai Hiç bir şey belli değil ki.Çok kötü bir deneme denk geldik geçen seneye kötü derken mumla arıyoruz.
-
@grundig Rica ederim.
-
@ltfye bnm paunımda kritik illa 10 katı olsun demiyorum ama yüksek puanlıların malesef canı yanıcak ama şunuda unutmamak gerekir bu seneki puan ve sıralamaya bakıcak olursak 77 76 alanla 80 81 alan arasında cok bir fark yok kapasite düzeyi olarak ztn ortalama bir puan 1000 kişi oynatmış sadece sıralamada
-
@toranj 4t guy denemeleri baya sağlam özellikle ilk 3 ü kpssye bile kafa tutar.
-
@vanilya işte bu hocam tek il tercih sorunudur. Neticede doğrusu il tercih sonraya bırakılsın veya arttırılsın. Ama 10 katı ile eğer guy icin dguy gibi sınav yapılmiyorsa bu adil değil. Sayı çok az bir kere. Şu an vmy için isterlerse 70 üzeri herkesi alsınlar mesela klasik sınav zorluğu, çok irdeleyerek puan verilmesi, mülakat aşaması vs kadronun dolması için iyi olur. Ama guy öyle değil. 1 sene ilan bekledik. Beklemeyip KPSSden 2 ay sonra guy sınavı olsa idi o zaman 10 katını hiç sorun etmezdim ama bu 1 senede çok şey değişti. Malesef sayı az 5 katı da girse sadece bin kişi alınacak sadece
-
@shanks hocam 2017 nin var ... 2018 bulamadım. 2017 yi alayım mı ?
-
100 sorudan 80 yapmak gerekiyor. Bu sınava kolay diyenleri anlayamıyorum.
-
Yasin Çoban'ın kitabı ve çıkmış soruları baz alarak zamanında oluşturduğum, özet niteliğinde bir İşletme İktisadı notu. Umarım bir faydası dokunur, başarılar arkadaşlar.
-
@falanfilan bn sizi anlıyorum ztn onda sıkıntı yok hocam Keşke daha rahat şehir tercih edebilseydik
-
@vanilya keşke mesaj attık bakana ama il tercihi ile ilgili düzenlemeye de hiç sıcak bakmıyormus. Çok can yanacak, şimdiden hissediyorum. Hayırlısı...
-
@priss üstüne bi bardak soğuk su için demek en iyi seçenek
-
@vanilya hocam ilhan kılıç tamamı çözümlü genel muhasebe problemleri kitabının en arka kısmında son yıllardaki vergi müfettişligi sınavı muhasebe sınav soruları var aynı şekilde vdk.gov.tr den bakabilirsiniz merak edeniniz olursa. Sorular 5 sayfa ve çözümü için defter veriyorlar evet yanlış duymadınız defter. Tek muhasebe sınavı bu genel sınav falan değil 4.5 saat bir oturum aynı şekilde klasik hukuk iktisat maliye oturumlarıda var. Salla tutsun 4 şık zaten belirli soru kalıplarına çıkan her seneki aynı soruları çöz gir şansın yaver giderse neden ol asın olayı yok oturup bilançosu kesin mizanı açılış kapanış kayıtlarını büyük defter kayıtlarını yansıtma hesaplarının hepsini yapacaksınız, hesap planı kullanımı yok, hesap makinesi kullanımı yok... Bu sadece muhasebe içindi bu arada.
Kalifiye ve nitelikli eleman alıyorlar yani anlayacağınız, hal böyle olunca kimse de sayı çok az 10 katı olmalı diyen bir Allah kulu duymadım sadece puanı 79,95 de kalan şu 80 puan şartını eleştirdi hepsi bu.
Vergi müfettişligine girecek adam şahsen benim sıralamam gelmez büyük ihtimal ama hadi biz girecek Bi adam ele alalım o sınava ben bu sınava Bi paçayı atayım da gerisi hayırlısı artık diyen adam değil anlayacağınız. Kazanma ihtimalini ve sınavın çok zor olduğunu bildiği için de şu işsizlik ortamında guya da başvurayım diyor. Ne kadar da kolay diyorsunuz hepsini kazanan diye sanki vmy dhuy ve guyun zorlukları birmiş gibi. Burda görmedim ama facede gördüm vmy dguy giren guya girmesin diyen var, kpss 90 üstü alan guy olmasın diyen var, soruyorlar sıralaman kaç diye 17000. Herkes Bi elini vicdanına koysun tamam işsizlik çok zor hepimiz işsiziz hepimiz zor durumdayız da azcık adaletli davranalım ki benim tuzum kuru falanda değil ha bana bırak vmy dguy guy bile gelmeyebilir şunuda buraya yazayımda tuzum kuru falan sanmasınlar. -
@fiscaldrag Allah senden binlerce kez razı olsun biz boş muhabbet yaparken sen not paylaşıyorsun çok teşekkür ederim kardeşim vaktim yoktu böyle bir nota ihtiyacım vardı çok sağlasın.
-
@hamidiye Bana sohbetten ulaşabilirsen, sana süreçle ilgili butun ayrintilari vermek isterim sinavi tecrube etmis biri olarak. Iletilerini goruyorum. Bana ulas lutfen
-
@casanova Cümlemizden razı olsun inşallah. Her ilan başlığında sorunlar, sorular, kafa karışıklıkları oluyor. Birbirimizin yükünü bir nebze hafifletebilecek paylaşımlarda bulunmak hepimizin yararına olur. O nedenle emek verelim, paylaşalım, bölüşelim. Kırmayalım, dökmeyelim, incitmeyelim.
-
İşletme iktisadi notu bu sayfada paylaşıldı mi hangi sayfada yardımcı olur musunuz şimdiden Allah razı olsun teşekkürederim
-
@mucize2301 hocam bi kaç sayfa geri giderseniz orada paylaşılmıştı bakın isterseniz
-
1)Kpss sistemine itiraz edelim,
2)KPSS den sonra neden ayrı bir sınavla sıralamaya tabi tutulduğumuza itiraz edelim,
3)Tek il tercih sistemi ile özgürlük kısıtlaması ve kumara itiraz edelim,
4)Alımın azlığına itiraz edelim,
5)Sınavların ard ardına ve çakışık tarihlerde açılıp bir atama gerçekleşmeden mükerrer başvuru oluşmasına "mecbur" edilmesine itiraz edelim,
6)Puanlama sistemine itiraz edelim,
7)Belirli olmayan sınav takvimine itiraz edelim,
8)Sınavların ücretli olmasına itiraz edelim
9)Atamaların çok geç gerçekleşmesine itiraz edelim,
10)Mülakat sistemine itiraz edelim
11)Ataması gerçekleşen kişinin puan kullanım hakkının dolması ve başka bir kuruma geçmesi için yeniden sınava girmesi için itiraz edelim,
12)Her sene daha fazla mezun verilip arz - talep dengesi tutturulamadığından oluşan işsizler ordusuna itiraz edelim
13)Kadroların belirli dönemlerde çıkar ve baskı gruplarının taleplerine göre değil, düzenli olması için itiraz edelim
14)Özlük haklarına, statüye, iş yüküne itiraz edelim....
Sayıyı çok daha fazla uzatabilirsiniz bir çırpıda aklıma gelenler sadece, belki bunlara itiraz etsek bize dokunmaz ama arkamızdan gelenlere de, çoluğumuza çocuğumuza da, ülkenin refah seviyesine de etki edeceğine eminim.
Ama bunların hiçbiri için bir düzenleme olmazken, olan sistemin şartları ve koşulları belirli ve zaten adaletsizce iken, binanın temeli zaten çürük olarak kurulmuşken sistemi daha da adaletsiz hale getirmek için çabalamayalım, hak ararken haksızlığa yol açmayalım, adaletsizliği adaletsizlikle kapatmayalım, kendi çıkarımıza göre hareket etmeyelim. -
Şu düşünceyi yine savunacağım. Taban puan uygulamasının yanında tavan puan uygulamasının da gelmesi lazım. Guy il göç gibi taşra mesleklerinde 84.99 puandan yukarısının başvurmasının önüne geçilmesi lazım. Aynı şekilde 85.00 dan aşağısı da merkez uzmanlık ve müfettişlik için başvuramasın. Mülakatlar 2 katı çağrılacak şekilde uygulanmalı. Guyda tek il tercihi yerine mhuy sistemi benimsenmeli yahut adaylara 3 il tercihi hakkı verilmeli. Aday buna rağmen tercihleri için sınava giremezse kendi derdine yansın bana ne!
-
@rootofallevil hakimligide kpssden 90 alma şartı getirilmeli