2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
Birini seçtim başvuruyu yolladım da 2.sini secemiyorum nedense
-
50 bini geçmiş başvurular sanırm..
-
@zeyno5454 nereden edindiniz bu bilgiyi, ogrenmek icin soruyorum.
-
@zeyno5454 50 bin mi bu kadarcik kisi icin 50 bin mi yok artikbu bilgi kesin mi ptt ve vmy ile tarih sorunu oldu birde alim az e sinav ucreti de masallah,o yuzden bu kadar kisi olmaz diye dusunmustum
-
Arkadaslar bu kadar moralinizi de bozmayin. Alan sınırlaması yok her 4 yıllık mezun girebiliyor. Bir yerde okumuştum başka bölümden olup alan çalışıyorum yazan bile gördüm. Işsizlik işte ya olursa diyor insanlar.
-
En nihayetinde kimin nasibinde varsa o kazanacak. Kpss sürecinin bana öğrettiği en doğru şey bu oldu sanırım. Elinden geleni yaptıktan sonra sonucu Allah'a bırakmak. Bozmayın moralinizi...
-
halkbank başvurusunda da giren çok fazlaydı..hatta deniyordu ki en düşük il 65 ile kapatır vs..
ama ne oldu? bırakın 60 ı,yeterli başarı sağlanamadığı için baraj 50 ye düşürüldü.
yani nicelikten ziyade niteliğe bakın.
bu sınava sadece iibf başvurmuyor.alakasız lisans bölümleri de başvuruyor.
ben sınavdan çok korkmuyorum açıkçası,sadece yabancı dil endişelendiriyor beni... -
@marjinalfaydali yabancı dilde kontenjan yok ki neden endişelendiriyıor?
-
@marjinalfaydali ancak orada 150 soru vardi 50 e dustu ama yaptigimiz dogru sayilari fazlaydi ayrica 50 e cekilmesi inanin o sinav icin etik degildi neyse dediginiz gibi alakasiz insan cok insallah gecip mulakatta sans deneriz
-
Kpssden sonra tatile gidecegim ve bu sinava tatilde hazirlancam:( insallah yeterli olur
katilimi cok istiyorum:( -
@marjinalfaydali çok doğru. Adam atanamamış öğretmen. sınav da herkse açık olduğu için bir umut başvuruyor. iktisat hukuk muhasebe görünce de mal gibi bakıyor. giren sayısı endişelendirmesin. mühendisinden öğretmenine alakasız binlerce kişi başvuracak.
-
@asdasd an itibari ile başvurumu yapmış bulunuyorum günde 18 saat ders çalışıyorum ona göre
bu arada edirneli arkadaşlara başarılar dilerim. -
Katılım ve diğerleri arasında kalanlar ne gibi bir mantık yürüttü? Samsun katılım araştırdım ama bilgi vermiyorlar. Katılım İstanbul yada Samsun sayı belli değil insan zor karar veriyor.
-
@2iki Günde 18 saat ders mi:) Nasıl bir sabırmış o ben azalan marjinal yasa gereği çalıştıkça bıkıyorum..İmkanım olsa seni büyükelçi olarak atardım
-
@fernando-reges çaktırma yarım saat çalışsam 1.5 saat instagramda geziyorum sonra duşa giriyorum tekrar yarım saat ders 1.5 saat twitter tekrar duş şeklinde geçiyor 18 saat aramızda kalsın
-
@rorschach159
Kisacasi:
bilindik bankacilik prensibiyle kredi, maaş, kredi karti, operasyonel aktivitiler, şube kârı--->katilim
tahvil, bono, FX(doviz), hisse (genelde tele satis)--> yatirim
tahvil, hisse---> portfoy
denilebilir. Karakter, tecrube ve istek on plana cikiyor. Karar sizin elbette. -
@laibsonayipsin üniversite aldığım Mali Kurumlar ve Sermaye piyasası dersini B1 ile geçmiştim. Forexdir borsadır falan baya hoşuma gitmişti. Aklım hep işin sayı ve kazanma boyutuna gidiyor bi tarafta 15 kişi arasına gireceksen öbür tarafta kaç kişinin içinde olman gerektiğini bilmiyorsun
-
@rorschach159 sunu net olarak soyleyebilirim tezgahustu ve normal piyasalara iliskin biraz ilgisi ve bilgisi oldugunu mulakat esnasinda hissettirecek adaylar, ornegin 15 puan onde olan ve yatirim yazmasina karsin en ufak bir bilgisi olmayan birine ragmen cok cok ondedir. Mulakata girmeden evvel FX nedir, acilimi nedir, swap nedir, spread nedir, araci kurum nedir, bankalarin finans yatirim tarafi karliliklari nasildir, kazanc/kayip riskleri nasildir, neden turev piyasalar denir, tezgahustu denme nedeni nedir, bir yatirimciyi nasil ikna edersin vs vs tarzi bilgilere bakilabilirsr eger, banka bu ozveriyi es gecmeyecektir. Cunku bankalar kar amaci gutmeyen kamu kurumlari islemezler. Portfoy yapacak, arastiracak personeli, Amorosso-Robinson denkligini bilerek sinavdan yuksek alan personelle degismezler.
-
Dostlar İngilizce soruları n belli bir sayısını yapma zorunluluğu varmı misal halkbank da yarisi yapılmak zorundaydı burda öyle bir kriter var mı ve İngilizcenin puan olarak getirisi ne düzeyde
-
@krdnl38 hayır baraj yok. Yaparsanız size büyük katkısı olur.