2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
silinmiştir
-
@xxhamyel ozluk haklari ve kariyer imkanlari hakkinda edindigim bilgiler sizinkine yakin, olumsuz yorum yapan arkadaslarimizin bilgileri guncel olmayabilir.
-
silinmiştir
-
silinmiştir
-
gereksiz ileti silinmiştir
-
@xxhamyel terbiye ve nezaket sınırları dışında bu kadar ısrarlı yazıların sonucu yasaklanmak... Üstelik karşıdaki bu sınırları aşmamışken bunu yapmanın sonucu kalıcı yasaklanmak. İyi uçuşlar.
-
@bluephantom Hocam bu konuda size katılmıyorum net ücret dediginiz gibi 3000 tl fakat yıllık 16 maaş istanbulda çalışanlar için 600 tl kadar tazminat 1 sene sonrasinda 2 maaş temettü ve 1 maaş performans primi buna ek olarak varsa dil tazminatinizi ekleyip 12 ye bolerseniz ortalama olarak cebinize ne kadar kalıyor gorebilirsiniz.Polis öğretmen ve hemsirelerin de maaşları net olarak dusuktur fakat aldıkları tazminatlar ek ücretlerle 5000 tlye yakın tutarları buluyor ister tazminat ister prim ister ücret sene sonunda elinize ne kadar geçmiş önemli olan odur.Vergi diliminden tüm ücretliler etkilenir.
-
@atlantis Hocam aslında bana baya bir katılmışsınız. 3000 lira net maaş konusunda anlaşmışız. 600 lira tazminat benim arkadaştan sorduğum 3000 liranın içerisinde. 5000-5500 liranın dil tazminatıyla ve yıllık olarak kazanılacağını da belirttim yukarıda. Katılmadığınız nokta nedir?
-
@bluephantom hocam sizin arkadaşınız idari bölümde uzman yardımcısı sıfatında mı?
-
@bluephantom Hocam yanılıyorsunuz 3000 tl içerisinde ist tazminatı yoktur.Kariyer olarak birçok kamu meslek grubundan çok daha avantajlıdır ayrıca mesleğin prestiji özlük hakları birçok memur grubunun çok üstündedir.Ayrıldıgımız nokta işssizlikten dolayı tercih edildiği kanısı gerçeği yansıtmamaktadır.Net ücretin ne oldugunun bir önemi olmaması gerekir 1 senelik emeğinizin karşılığında ne kadar kazandığınız önemlidir şahsi düşünceme göre .Sizin 6.yedekte olduğunuzu bilmekle beraber sürecin bu noktasından sonra bu şekilde olumsuz yorum yapmanızı ben samimi bulmuyorum.Saygılarımla
-
@bluephantom eksik bildiğinizi size şöyle izah etmiş olayim.3000 tl içerisinde tazminat dahil diyorsunuz ya.. o zaman izmirde ise başlayan arkadaşımız 2400 tl alacak yıl sonu vergi diliminden dolayı 2000 ı görecek.Bu sizin kafaniza yatiyor mu? asgari ücret ten 400 lira fazla alacak uzman yardımcısı unvanli çalışan yani.
-
Arkadaşlar bankada para konusunda sıkıntı yaşamazsınız gayet iyi paralar kazanılıyor bir çokta imkanı var ama bu kadar imkana rağmen insanlar ilk fırsatta bankadan kaçmaya çalışıyor
-
@palamut yatırım-portföy uzman yardımcıları İstanbul tazminatı almıyor ve 2000 civarında ücretle başlayacaklar. (Brüt 3400)
-
@onuktekin katılım için nasıl
-
@atlantis Hocam, onu bir teyit edeyim. Olmadı başka arkadaşlardan da sorayım. Şöyle ki ben ordaki idari ve yatırım/portföyü kazanmış insanlarla da görüştüm. Çoğu Dguy, guy ve Sayıştay gibi sınavlara katılmıştı. Şimdi bunlar olsa Ziraat'e bakarlar mı? İnanın çoğu insan işsiz olmasa tercih etmez. Bankacılık isteyen elbette ki vardır onlara lafım yok. 1 senelik kazanç önemli değil zira sizin aylık kiranız , masrafınız, boğazınız aylık maaşa göre şekilleniyor. Bunlara yıl sonunda gel mi diyeceksiniz? Kaldı ki iktisattaki temel mantık, şu anda elinizde bulunan paranın 1 yıl sonraki paradan daha değerli olduğudur. Hocam benim 6.yedek olmamla ilgisi yok bunun. Ben zaten yatırım/ portföy de oldum. Ziraat kamu bankaları arasında en pinti olanı.
@palamut Hocam adı üzerinde İstanbul tazminatı, İzmir değil!
-
@walrass06 Onu hiç bilmiyorum.
-
@bluephantom Hocam siz guyu ziraat uzm pozisyonuna tercih ederim diyorsanız beklentilerimizde farlılıklar söz konusudur.Ben şahsi fikrim olarak kariyer odaklı düşündüğüm için guy ya da dguya tercih etmem.Bankada düzenli bir maaş sistemi olmadıgından harcamalar aylık yapılmamalı diye düşünüyorum bunun kontrolünü yeterli olgunluğa ulaşmış her biryer sağlayabilir.
-
@atlantis Ben bankayı tercih ederim Dguy ya da guy a kıyasla nitekim puanım olmasına rağmen bunları tercih etmedim fakat kendiniz diyorsunuz ne kadar olacağı belli değil. Yani net bir maaş yok bankada. Bunun kontrolünü insanlara bırakmak kaçamak bir cevaptır hocam. Amacım Ziraat'ı kötülemek değil Ziraat Türkiye için önemli bir kurum ancak büyütülecek( en azından maaş yönünden bir yanı yok). Kaldı ki özlük hakkı diyorsunuz. Yukarıda bir arkadaşımız ameliyat olan bir yakınını yazmış. Şöyle de düşünmek lazım acaba o ameliyat olan tanıdık, bankanın stresli çalışma koşulları ya da mobbing yüzünden o hale gelmiş olabilir mi? Bu dediğim sadece tahmin net bir şey yok. Pazarlama bölümü gibi yoğun bölümlerde de mesai saatinin dışına rahatlıkla çıkılabiliyor. Yerine göre 20:00 yerine göre 22:00. Eğer bankacı olmak gibi bir ilkeniz varsa buyrun sahne sizin birşey diyemem ama zannedildiği gibi değil. Bu arada siz kazandınız sanırım.
-
@walrass06 insanlarin tatmin sorunu var, bu kamu kurumlari icin de gecerli, arkadasim londraya 3.katip olarak atandi, o bile mutsuz, simdi keske akademisyen olsaymisim filan diyor.
-
@bluephantom Hocam banka ortamı kamu kurumlarına göre daha yoğun çalışır ve streslidir bunu kabul ediyorum.Mobbinge gelince kamu ya da özel sektör ayrımı yapılmaksızın karşılaşabileceğiniz bir durum.Pazarlama bölümü bankalarda mesai kavramı adı altında çalışmıyorlar esnek saatleri var bu değişebiliyor.Ameliyat olan şahıs ne yüzünden olmuş bilemem tabiki ama sonuç olarak böyle bir hakkın sunulması kişinin gerek kendisi gerek ailesi için bence oldukça güzel bir olanak.Evet bankada maaş durumu düzensiz insanların kontrol etmesi bana göre kaçamak cevap değil çünkü en düşük seviyede maaş aldıgınız ay da bile temel geçiminizi(kira+yemek+ısınma+fatura) sağlayabilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum.Şu gerçekliği kabul etmekte fayda var tabiiki hangi kurum olursa olsun bu olanakları size sunuyorsa karşılığını da istemek hakkdır.Bunu göze alarak tercih edilmesi gereken bir sektör.Şahsi görüşüm ve tanıdıklarımı baz alarak kariyer yolu oldukça açıktır, emeğinizin karşılığını alırsınız.Ben mesaiye kalmal istemem, maaşım düzenli olsun,istedeğim şehirde yaşayayım kafam rahat olsun iş yoğuluğum fazla olmasın kariyerde gözüm yok diye birisi için guy veya dgyu tercih etmesini öneririm.Evet ben kazandım asil olarak Hocam.