2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
Bence mesele iş tatmini değil. Bankalarda ciddi bir stres, mobbing var. Özel bankalarda hele daha da korkunç. Özel bankada çalışan bir arkadaşımı işten çıkarmak istiyorlardı. Tazminat vermemek adına istifa etmesi için ellerinden geleni yaptılar. Banka çalışanlarının %70’i antidepresan kullanıyor diye haber vardı. İnternette aratın göreceksiniz. Alternatifi işsizlik diye başvuruyoruz. Durumun böyle olduğunı mülakatta bana bizzat söylediler. Akşam geç saatlere kadar rapor hazırlayacaksın, geç çıkacaksın kaldırabilir misin diye sordular. İnşallah durum bu kadar değildir. Binlerce insan giriyor banka sınavlarına kazanmakta kolay değil. Kazanan arkadaşlar güzel yerlerde, güzel paralarla çalışmayı hakediyorlar. Bankaların bunu sağlaması lazım.
-
arkadaslar herkes burda zaten akli basinda insanlar, herkes kendi krtiterleri dogrultusunda tercihini yapicaktir ziraa forumun amacinin karsilikli tartismak dan ziyade bilgi amacli Paylasimlardan olusmasi gerektigini dusundugumzde bu tarz tartismalar yersizdir. ve bu tarz tartışmalar yanlış algilara da sebep olabilir. kimsenin kimsenin aklina ihtiyaci yok bu asamaya gelen bu surecin icinde olan herkes neyin ne oldugunu zaten biliyor. iyi kotu tartismasi yerine bilgi amaclari paylaşımlara devam edilmelidir.
-
@bluephantom kardeşim ben seni çok iyi anlıyorum. Çalışmaya başlayınca herşey netleşecek ve çoğu yanlış bilgiler ortadan kalkacaktır eminim. Çalışma şartlarına gelince, mezun olduğum sene sayıştay mülakatından elenmiş, 1.5 yıldır özel sektör tecrübesi olan biri olarak şunu söylerim; çalışma arkadaşlarınız, yöneticileriniz bulunduğunuz şehir vs. iş hayatında çok önemli bir etken. İşini iyi yapan, insanların samimi olduğu bir şubede bankacı olmak çok keyifli olabilirken, kamunun rahatlığı ve torpilli müdürün altında çalışan Gelir uzmanı olursunuz iş ölüm gelir gitmek istemezsiniz. Tam tersi de olabilir. Ayrıca insanların fıtratı farklı farklıdır ölçülemez. Bu nedenle genel geçer bir yorum yapmayı şahsen doğru bulmuyorum. Düşünmemiz, üzerinde çalışmamız gereken nokta aceba işimi gerçekten hakkıyla yapabilecek miyim? Bu düşünceye sahip olduğumuz sürece eminim başarı kendiliğinden gelecektir.( geç gelebilir ama eninde sonunda gelecektir.)
Üniv. son sınıfta(2016) merkez bankası piyasalar genel müd. staj yaparken, birim uzmanı Mehmet bey( günlük piyasa likidite tahmini yapar) vardı. Çok beyfendi ve çalışkan biriydi. Birgün bana dedi ki " sen çalışkan ve onurlu bir insan ol Allah izin verirse kariyer hedefine ulaşırsın" dedi. Bu kişi 32 yaşında girmiş TCMB'ye. -
@atlantis Tebrik ederim. Hocam, dediklerinizin çoğunun altına imza mı atarım. Yalnız vergi diliminden ötürü 2500 lira alacağınız ay gerçekten ihtiyaçlarınıza yetebileceğini düşünüyor musunuz?
-
@bluephantom Teşekkür ederim Hocam umarım sizin de gönlünüzdeki yer olur en kısa sürede.Vergi diliminin en hissedilen kısımlarının sene sonu olduğunu düşünerek harcamalarımı da ona göre yapmayı planlarım Hocam.
-
Aylardır burda tartışmalar dönüyor bakıyorum şu konuda bş netlik yok mu yani İSTANBUL DIŞINDA KATILIM UZMAN YARDIMCILIĞI YDS OLMADIĞI FARZ EDERSEK NE KADAAR MAAŞ ALIR ? Nolur bilen birisi bunu anlatsın lütfen
-
Ben de çok düşük biliyordum maaşı ve burda sayılan imkanları duyunca keşke başvursaydım dedim kendi kendime. Dguydan bile daha iyi diyen varsa ötesi yok demekki. Kazanan arkadaşlar size tavsiyem böyle bir işi kaçırmayın.Yükseldiğinizde daha da rahat edersiniz.
-
@872 ayy cok uzuldum, keske basvursaymissiniz.
-
Bu iş sevmeme durumunuza cidden hayranım. İnsanları olumsuzluğa sevk etmekten başka amacınız yok. Bunu vicdanınız nasıl kaldırabiliyor? Milyonlarca üniversite mezunun, onbinlerce iibf linin işsiz olduğu, yıllık alımın neredeyse maksimum 800-1000 olduğunu ve işin içine referansları filan kattığımızda alınma ihtimalinin çok düşük olduğunu, bir işe alımın neredeyse bir yıl sürdüğü böyle bir dönemde bu naz bu para özlemi nedir?
Yıl 2013 https:/ /www.google.com.tr/amp/s/www.memurlar.net/haber/336687/3-200-kisilik-ise-535-000-kisi-basvurdu.html%3famp=1
Şu anki uzman yardımcılığı için kaç kişi başvurdu bilmiyorum ama şunu biliyorum ki çevremdeki çoğu kişi işsiz ve bunlar kaliteli üniversitelerden mezun. 2019 ekonomik sıkıntının en çok yaşanacağı sene olacak. Bu yüzden işi beğenmeyenler varsa şimdiden bıraksınlar. Diğer insanların hayalleri var çünkü.
-
@aziz-petrick arkadasim, bu mesele kedi-ciger mevzusuna donustu bence:)
-
@aziz-petrick herkesin her soyledigine itibar etmemek lazim:)
-
@hsan haddinizi aşmayın.
-
@872 ne munasebet, sadece sizin adiniza uzulmustum.
-
@hsan ne biliyim cümlenizin başında ayy olunca öyle anladım. O zaman kusura bakmayın.
-
Peki işe girdikten sonra izin hakkı konusunda bilgi sahibi olan var mı? Varsa bilgilendirebilirse teşekkür ederim
-
@rlfortune bildigim kadariyla ilk yil yillik izin olmuyor.
-
@hsan Teşekkür ederim dostum .
-
@hsan hocam yüksek lisans için derse gitmeye vb. İzin veriliyor mu?
-
@aziz-petrick hic sanmiyorum, halkbankta bir arkadastan yukseklisansa gittiginde yillik izninden dusuruyorlarmis filan diye duymustum ama inanamamistim, yillik izinden dusme mevzusu ne kadar dogrudur bilmiyorum.
-
Katılımı kazanmış, dolayısıyla hinlik yapma ihtiyacı olmayan biri olarak fikrimi söylüyorum. Hayatımda bankacı olup da mutlu olan işini çok seven kimseyi görmedim. Alt komşumuz emekliliğine iki yıl kala mobbinge dayanamadı istifa etti. Demem o ki bankacılık, maaşından bağımsız tatlı keyifli bir iş değil. Ama henüz kamu kurumlarına girememişler olarak başka şansımız var mı? Yok. 4000 liradan aşağıya burun kıvırabilecek durumda değiliz Ayrıca kamu bankalarının özel bankalara göre özlük hakları çok daha iyi. Bu açıdan şanslıyız da.