2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Arkadaşlar ben iki ay önce yakın eğitimlerinin mas mülki amirlik kitabıyla başladım, su anda makro ve mikro iktisada bakıyorum kitap fena değil, ben begendim
-
@minadyg, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@kemoenes Merhaba Günaydında
Şu nohutçunun kas olan kitabın çoğu mu hatalı yoksa bir iki tane mi ?
Tşkkrlrnet hatalar şu diyemem arada gözüme çarpan oldu birkaç tane ama çok yok sanırım.
-
Başkent kariyerdi galiba mülkiamir kitabını güncellemiş geçen yıl açık uçlusu övülüyordu bu yıl nasıl acaba?
-
@circassian hocam ben artivizyonu çözdüm. Cevap anahtarlarında yanlışlıklar var. Soruları zorlaştıracam diye kanunda yazan cümleleri eş anlamlarıyla çevirip yazmış. Yani bazen bu ne diyor diyebiliyorsun. Kimi şık ise sanki kanunun özeti gibi mesela "dilekçe hakki vatandaşlara ve yabancılara verilmiştir" bu kitapta bu doğru olarak kabul edilmiş oysa her yabancıya mı? Karşılılık kelimesini yazmamış işine geldiği sorularda da en detayına kadar istemiş. Yani kısacası ne yaptığı belli değil. Ben sırf o kitabın yüzünü görmim diye 2 günde bitirip bıraktım. Kas ona nazaran biraz daha iyi ama artivizyon kadar olmasada ufak tefek hatalar var. Themisi aldım daha başlamadan şok yaşadım idareyi ayrıca çıkartırım diyorsanız olabilir.
-
@circassian hocam ben geçen sene çözmüştüm, öven birini görmedim. övülecek bur bir yanı yok. güncellenmiş halini alın eski haliyle %80 aynıdır. bu seneki sayıştay sınavı için 5 deneme çıkarmıştılar. 2016 sayıştay sınavı için 1 denemeleri vardı, o denemenin aynısını 5 denemenin içine koymuştular. baskı hatları da cabası.
-
@mulkihakim hocam themis in idare sorularını çözdüm hocanın yayınladığı kadarını bu sorular zaten diğer hakimlik justice kitabının aynısı bikaç güncel değişik soru var nerdeyse o yüzden anayasa da böyleyse hiç almayım diye düşündüm
-
@fc-real-gdp hocam baya baya kitapsız mı kaldık şimdi
-
@circassian aynı gibi duruyor hocam. Soru hafızam kuvvetli değildir ama themise zaten öyle. Ben 2016 kpss(sarı olan kitap) ona bakmıştım 2017 justice baktım ufak tefek ekleme çıkarmalar haricinde hemem hemen aynıydi. Bunda ekstra insan hakları vs var.
-
@mulkihakim, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
C
Hocam yorumunuza katılıyorum ancak şunu da belirtmek isterim artıvizyon soruları bence sınava yakın sorular. Şıklarında sıkıntı var
-
@mulkihakim aynen öyle teşekkür ederim cevaplandırdığınız için kolay gelsin.
-
Bir sorum var bilgisi olan biri cevaplarsa sevinirim.
Ben bu sene mezun oldum üniversiteden. Askerliği erteletmeğe gerek var mı? Erteletmezsem direk asker kaçağı sayarlar mı? Bu yoldan geçmiş hocalarım cevaplarınızı bekliyorum. -
@aslan-reyiz reyiz fazla oluyoz belki ama ekonomi tarih testi var mı elinde yav sen arşiv gibisin bulursun
-
@bertuğ askerlik durumunu düzeltmen lazım dostum.En yakın askerlik şubesine uğra.
-
Geçici mezuniyet ve kimlik fotokopisi dışında başka bir şey gerekiyor mu acaba?
-
I. Hakkın özüne dokunmama
II. Ölçülük
III. Laik Cumhuriyetin gereklerine aykırı olmama.
Yukarıdakilerden hangisi 2001 yeniliğidir? demiş,
Cevap olarak hepsi demiş fakat Özüne dokunmama 2001 yeniliği değil benim bildiğim kadarıyla fikri olan ? -
@kuzeyinkızı, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@aslan-reyiz reyiz fazla oluyoz belki ama ekonomi tarih testi var mı elinde yav sen arşiv gibisin bulursun
İnkılap tarihi soru cevap
-
@bertuğ, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
II. Ölçülük
Cevap olarak hepsi demiş fakat Özüne dokunmama 2001 yeniliği değil benim bildiğim kadarıyla fikri olan ?hakkın özüne dokunmama 1961 anayasası ile gelmiştir
-
@bertuğ, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
II. Ölçülük
Cevap olarak hepsi demiş fakat Özüne dokunmama 2001 yeniliği değil benim bildiğim kadarıyla fikri olan ?1982 anayasası ilk halinde yoktu bildiğim kadarıyla o da 2001 deği,şikliği ile girdi sanırım
-
@kemoenes Şimdi baktım tekrar hocam, 1961'de gelmiş, 1982'de kaldırılmış, 2001'de tekrar girmiş.
-
Arkadaşlar Themis Kaymakamlık Çalışma Kitabı'nı daha önceden sipariş etmiştim. Bugün elime geçti İdare Hukuku sorularının tamamına baktım sadece 16 soruda tek hata var. Onlar da ufak tefek şeyler ve genelde şıklarda vardı. Mesala; Hazine ve Maliye Bakanlığı yerine Maliye Bakanlığı yazılmış, Cumhurbaşkanı olacağına şık Bakanlar Kurulu şeklinde yazılmış. Cevaplar da ise 16 sorunun içinde sadece 2 tanesi uyuşmuyor. Cevap anahtarında da sıkıntı yok. Diyeceğim o ki kitabı almak istiyorsanız bu hususu dikkate alıp alıverin